24. November 2017 18.00-18.59

Så designades prins Gabriels vapensköld

Inför prins Gabriels dop nästa vecka har han fått en egen vapensköld.Pappa designprinsen Carl Philip stod inte för designen.Uppdraget gick traditionsenligt till Riksarkivet och konstnären Henrik Dahlström.– Det här ingår i Riksarkivets uppgifter, säger Johan Tegel, informationssekreterare vid hovet.

Fagerström om succn: Mentala styrkan i Bajen lockade

Nyförvärvet Christoffer Fagerström har gjort succ i Hammarby Bandy. Anfallaren som kom från Ryssland inför säsongen har gjort mål i sju raka matcher. – Mentala styrkan i Bajen lockade mig att komma hit. Det är ett lag med massor av vinnarskallar, säger Fagerström inför lördagens tidiga seriefinal mot Västerås SK på Zinken.
Åldersutredningar av asylsökande saboteras
Asylprocessen försenas på grund av gode män, som företräder ensamkommande, är passiva och okunniga. Det är ett problem som drabbar rättssäkerheten. – Man gör inte vad uppdraget kräver och saboterar utredningar, säger Johnny Samuelsson, ordförande på RGMV.
Läs mer om Johnny Samuelsson.
Fredagsfinal i Idol 24/11 – följ allting här
Dags för fredagsfinal i Idol igen. Nu börjar det snart dra ihop sig till final – men vilka ska ta sig hela vägen? Följ allting här – för de senaste nyheterna och snacket bakom kulisserna
Läs mer om Idol.
Brand rasar intill förskola
Polis och räddningstjänst har kallats till Landskrona på fredagskvällen med anledning av en brand.Det ska brinna i ett skjul, tillhörandes en förskola.
Läs mer om Landskrona.
Hårt tryck på trafiken under Black Friday – regn öser ner
Novembermörkret har lagt sig och regnet öser ner.Så ser fredagseftermiddagen och början av kvällen ut i södra Sverige.– Det blir många trafikolyckor när det är mörkt och regnigt, säger Anna Göransson hos polisen –som har fått ett tiotal larm på en halvtimme.Prognosen för kvällen ser inte ljusare ut.
Tre bilar i krock på E6 – totalstopp: Långa köer
På fredagseftermiddagen har tre bilar varit inblandade i en olycka på E6 norr om Frillesås i norrgående riktning.– Det är totalstopp i norrgående och väldigt mycket köer, säger räddningstjänstens larm- och ledningsoperatör.Skadeläget är oklart.
Ryssland fråntas två OS-guld
Den ryske bobåkaren Alexander Zubkov fråntas båda sina OS-guld från Sotji 2014. Zubkov, fanbärare och nationalhjälte i Ryssland efter sin dubbeltriumf i två- och fyrmanna, stängs också av på livstid från OS på grund av brott mot dopningsreglerna.
Oxford Circus
Timell ännu inte förhörd för misstänkt våldtäkt
Martin Timell utreds för en misstänkt våldtäkt – men har ännu inte blivit förhörd, enligt nya polisuppgifter till Expressen.Kvinnan som gjort polisanmälan har tidigare sagt:– Efter tre försök till uppgörelse, så får jag göra jobbet som TV4 borde ha gjort, för länge sedan. Så känner jag. TV4 borde ha anmält detta.
Läs mer om Expressen.Kvinnan och TV4.
Beställde mord på SHL-spelare
En ung kvinna fattade tycke för en SHL-spelare.Efter att ha fått nobben ska hon ha förföljt spelaren i tio månader och försökt få spelaren mördad.Nu åtalas hon för bland annat olaga förföljelse och stämpling till mord.– När ens familjemedlemmar hotas, bland annat syskonbarn, då har det gått för långt. Då är det jättejobbigt, säger spelaren till SportExpressen.
Läs mer om SportExpressen.
Tunnelbanestation evakueras i London
Tunnelbanestationen Oxford Circus i London har evakuerats. Enligt BBC har flera personer sprungit från platsen och beväpnad polis finns på plats.
Läs mer om London.
Tunnelbanestation evakueras i London
Läs mer om London.
Solostämman ska vara lyssnarens båt
Den här veckan har Konserthuset i Stockholm bara spelat H K Gruber.Lars Sjöberg undrar om tonsättaren kommer att bli ihågkommen i framtiden.
Läs mer om Konserthuset och Stockholm.
Carrey bryter tystnaden – om ex-kärlekens död
Han är känd som en av världens roligaste människor – men han har under flera år kämpat mot psykisk ohälsa.I en sällsynt öppenhjärtig intervju med brittiska Daily Mail berättar nu Jim Carrey om den svåra tiden efter sin ex-flickväns död, och de depressioner som han drabbats av men lyckats ta sig ur.– När det regnar så regnar det, men det stannar inte kvar, säger Jim Carrey i intervjun.
Läs mer om Daily Mail och Jim Carrey.
Tjänsteman stängs av: Så oerhört oproffsigt
I maj förra året hörde tjänstemannen på Göteborgs stads intraservice av sig till en konsult hos en av avdelningens leverantörer.Det blir absolut ingen sen kväll, men nån pilsner och lite tjöt innan hemfärd är aldrig fel.Tre dagar senare tilldelades samma leverantör ett kontrakt på 26 miljoner kronor.Nu har tjänstemannen stängts av efter en utredning som tillsattes efter en anonym anmälan.
Brittisk polis undersöker incident i centrala London
Brittisk polis undersöker en incident i centrala London.Flera människor har setts springa från Oxford Circus tunnelbanestation, rapporterar BBC.
Läs mer om BBC, London och London.Flera.
Uppgifter: Nordkorea byter ut samtliga soldater vid gränsen
Nordkorea byter nu ut de soldater som bevakar den del av gränsen där en soldat lyckades fly till Sydkorea för en vecka sedan.
Läs mer om Sydkorea.
Tunnelbanestation evakueras i London
Läs mer om London.