06. December 2017 13.00-13.59

Efter uppbrottet – Jocke och Jonna gifter om sig

Youtube-profilerna Joakim och Jonna Lundell gick skilda vägar i slutet av sommaren.Trots att paret gjort slut valde de att bo tillsammans och har under hösten köpt ett hus.Nu kommer paret med ett nytt kärleksbesked – de kommer att gifta om sig, berättar Jonna Lundell i sin blogg.
Läs mer om Jocke, Jonna och Jonna Lundell.

Hyllas av svenskan: Hon är ett monster

BIEIGHEIM-BISSINGEN. För fem månader sen blev hon mamma för andra gången.Nu är den norska handbollsprofilen Heidi Löke tillbaka i den absoluta världstoppen.Snabbt jobbat?– Nej, det kunde ha gått ännu snabbare, säger hon och skrattar.– Hon är ett monster, säger Bella Gulldn.
Läs mer om Bella Gulldn och Heidi Löke.
#Metoo årets person i Time
Metoo-rörelsen är Årets person.Det enligt Time som utser Person of the Year.Tidskriften belönar The Silence Breakers (de som bröt tystnaden).
Läs mer om Person, Time och Year.Tidskriften.
Niklas Wahllöf: Det är rena skammen att så många blir utbrända på jobbet
Arbetsmiljöverkets kampanjfilm väcker frågan igen: Varför blir många sjuka av att arbeta?
Snillen spekulerar: då skriver maskiner mer kod än människor
En framtidsvision där människor fortfarande kommer att vara delaktiga i utvecklingen, men år 2040 tros det vara maskiner som skriver den absolut merparten av alla kodrader.
Metoo: Konsult-vd sparkad efter konferensresa
En vd på ett it-konsultbolag har fått sparken från sitt uppdrag. Det skedde efter en incident på en konferensresa under hösten.
Metoo: Konsult-vd sparkad efter konferensresa
En vd på ett it-konsultbolag har fått sparken från sitt uppdrag. Det skedde efter en incident på en konferensresa under hösten.
Förslag på ny europeisk valutafond
EU-kommissionen föreslog på onsdagen att skapa en valutafond, en finansministerpost och olika stödfonder för euroområdet.
Goldman Sachs lägger till Billerud Korsnäs på uppköpslista
Investmentbanken Goldman Sachs har vid en halvårsuppdatering lagt sju nya bolag till sin lista över tänkbara uppköpskandidater, Western European M&A.
Nepa: Betydande affär med Ikea
Det partnerskap First North-listade Nepa har bildat med Ikea Sverige betyder konkret att möbeljätten köpt in Nepas plattform för utvärdering av marknadsföringsinsatser i ett avtal som spänner över flera år.
JUST NU: Nylander kan stoppas från JVM
Med mindre än tre veckor kvar till JVM presenterade i dag Tomas Montn sin trupp.En trupp som innehåller väntade namn som Rasmus Dahlin och Elias Pettersson.Alexander Nylander fanns inte med - men Juniorkronorna hoppas att Buffalo släpper honom.– Skulle det vara att han blir tillgänglig så kommer vi att ta emot honom med öppna armar, säger Montn.
Läs mer om Buffalo, JVM, Juniorkronorna och Montn.
Det är klart att vi pratar om barn
BIETIGHEIM-BISSINGEN. Bella Gulldn blev historisk när hon klev in i VM-turneringen i Tyskland.Nu berättar hon om framtiden i landslaget, superlönen i Rumänien, stödet från familjen under VM och familjedrömmen.– Det är klart att vi pratar om barn, säger svenskstjärnan.
Time: De som bröt tystnaden är årets person
Amerikanska tidskriften Time utser de som bröt tystnaden till årets person – det vill säga alla de som i #metoo vittnat om sexuella övergrepp. Bland årets 10 kandidater fanns Kinas president Xi Jinping, Rysslandsutredningens särskilda åklagare Robert Mueller och amerikansk fotbollsspelaren Colin Kaepernick vars knäprotest lett till internationell debatt om rasism.
Höga halter kvicksilver i Bolidens giftiga avfall
Giftigt avfall från svenska gruvbolaget Boliden skeppades 1984 till Chile. Men det upparbetades inte vilket orsakade en hälsoskandal. I rätten visas nu att om en upparbetning gjorts så hade det orsakat ett betydligt större problem.
Läs mer om Boliden och Chile.
Magsjuk Halfvarsson missar helgens världscuptävlingar
Anna Dyvik och Calle Halfvarsson missar helgens tävlingar i Davos på grund av sjukdom.
Läs mer om Calle Halfvarsson.
Xiaomis Mi Pad för likt Ipad – EU ryter ifrån
Xiaomi får inte registrera namnet Mi Pad inom EU, enligt ett nytt EU-beslut. Namnet är helt enkelt för likt Ipad.
Läs mer om EU-beslut, Ipad EU, Ipad och Mi Pad.
Därför ska du välja passiva investeringar
En passiv investeringsstrategi kräver minimalt med omsorg och du kan räkna med lägre avgifter över tid. Nätmäklaren Degiro erbjuder ett stort utbud av instrument för passiv investering.
Duon sjuk – missar tävlingarna i Davos
Här kommer två tunga avbräck inför helgens världscuptävlingar i Davos.Calle Halfvarsson är magsjuk.Anna Dyvik har drabbats av en luftvägsinfesktion.
Läs mer om Davos.Calle.
Han fick dem att skaka – av rädsla
Zlatan Ibrahimovic är bra på att sätta sig i respekt, oavsett sammanhang.Han gjorde just detta under sin första dag på Manchester Uniteds träningsanläggning.
Mariannes stora hyllning till äldreboendets fina julgest
Personalen på Storskarvens äldreboende skapar egna granar.Varje år tillkommer det ett nytt verk till samlingen – och alla görs i olika, oväntade material.– Det är så flott att jag aldrig har sett någonting vackrare, säger Marianne Pennsäter.
Läs mer om Marianne Pennsäter.
Polisen Reine ryter ifrån: Skäms på er!
Stockholmspolisen Reine Berglund går till hårt angrepp mot parkeringsfuskarna i Huddinge.– Det för för bedrövligt, man måste kunna tänka utanför sig själv, säger han.
Läs mer om Huddinge.
Larmoperatör åtalad för två fall av tjänstefel
Under loppet av drygt två månader misstänks en kvinnlig operatör på polisens ledningscentral i Malmö ha begått två tjänstefel. I båda fallen ville hon att hotade och rädda kvinnor själva skulle ringa. En av kvinnorna mördades kort efteråt.Operatören arbetar inte längre kvar på ledningscentralen.
Läs mer om Malmö.
DN:s namnbyte till Finlands ära uppmärksammas
Päivän Uutiset, Dagens Nyheter på finska. DN:s papperstidning bytte namn när Finland på onsdagen firar hundra år av självständighet. Hyllningen har fått stor uppmärksamhet på sociala medier och i finska tidningar.
Läs mer om Finland.
Alla har rätt och alla har fel i debatten om vinster
Både Moderaterna och Vänsterpartiet är övertygade om att de har opinionen med sig när de vill ha mer respektive mindre vinster i välfärden. Faktum är att båda har rätt.
Läs mer om Vänsterpartiet.
Kan inte bli så mycket större
Efter sex år som amatörtränare har Marcus Jönsson nått fram till slutmålet.På lördag har Jägersro-tränaren med två hästar på V75.En speciell historia, då mamma Volontary Simplcty får sällskap av dotter Miss Pixel.– Det är väldigt speciellt, säger Marcus Jönsson.
Robben: Var ett steg bakåt att lämna Real
Arjen Robben har gjort succ i Bayern München sen flytten från Real Madrid 2009.Men nu erkänner holländaren att flytten kändes som en nedgradering.– Bayern hade inte vunnit något stort internationell på många år. Då kändes det som ett steg bakåt i min karriär, säger Robben till uefa.com.
Tio misstänks i muthärva på Försäkringskassan
En misstänkt muthärva utreds just nu på Försäkringskassan i Sundsvall.Åtta personer misstänks för att ha tagit emot presentkort och produkter av ett IT-företag.Utöver det ska även två chefer vara inblandade för att ha godkänt fakturor från företaget, skriver Sundsvalls Tidning.
Åtal mot Peter Madsen drar ut på tiden
Psykundersökningen av Peter Madsen, som misstänks för att ha mördat den svenska journalisten Kim Wall, drar ut på tiden.– Den har blivit lite försenad, kanske är den klar på måndag, säger specialåklagare Jakob Buch Jepsen till Sydsvenskan.Åklagarens plan var fram till nyligen att åtala Peter Madsen för mord på tisdag eller onsdag i nästa vecka, rapporterar Sydsvenskan.Men nu kan åtalet dröja.
Oppositionsledaren Saakasjvili tänker inte överlämna sig
Ukrainsk kravallpolis slog till mot ett läger utanför parlamentet i ett misslyckat försök att gripa oppositionsledaren Micheil Saakasjvili. Saakasjvili hävdar att polisen hade sökt i fel tält – kurragömmaleken mellan honom och den ukrainska ordningsmakten fortsätter.
Läs mer om Micheil Saakasjvili.
Kommun för kommun – de tjänar bäst där du bor
Här är personerna, kommun för kommun, som toppar löneligan där du bor.Och miljoninkomsterna kan sällan förklaras med en vanlig grundlön.– De som ligger högst brukar ha en bra nivå på grundlönen men även en möjlighet att få bonus, säger Maria Landeborn, sparekonom hos Skandia.
Läs mer om Maria Landeborn och Skandia.
Bråk om klimatpolitiskt råd – redan innan det börjat
Ett oberoende klimatpolitiskt råd ska vaka över framtida regeringars klimatpolitik.Men redan innan ledamöterna är regeringen och oppositionen i bråk.
Rånare slog till mot elektronikbutik i Täby
De hotade personalen i elektronikbutiken med ett pistolliknande föremål.Nu jagar polisen minst två misstänkta rånare norr om Stockholm.– Vi har ett stort antal patruller på plats och helikopter i luften, säger Anders Bryngelsson vid polisen i Stockholm.
Läs mer om Stockholm och Täby.
Explosion i kolgruva - minst sex döda
Minst sex människor har dödats i en explosion vid en underjordisk kolgruva i centrala Colombia och räddningsarbetet pågår nu för att hitta eventuella överlevande.
Läs mer om Colombia.