06. December 2017 15.00-15.59

Klöverns vd: Bostadsmarknaden turbulent ett tag till

Klöverns vd Rutger Arnhult är övertygad om att bostadsmarknaden i Stockholm kommer att vara turbulent ett tag till. På sikt finns det däremot stora möjligheter, med ett underliggande ökat bostadsbehov.
Läs mer om Rutger Arnhult och Stockholm.
Vladimir Putin bekräftar - ställer upp för omval
Rysslands president Vladimir Putin har bestämt sig.Han meddelar nu att han ställer upp för en ny mandatperiod som president, enligt nyhetsbyrån Reuters.
Läs mer om Vladimir Putin.
Tregaro fälls – efter Bert Karlssons drag
GÖTEBORG. Yannick Tregaros affärsverksamhet kraschade –två bolag gick i konkurs och han drog på sig privata skulder.Nu har den 39-årige friidrottstränaren fällts för bokföringsbrott.Och allt startade med en anmälan gjord av självaste Bert Karlsson.– Jag har förlorat en väldans massa pengar, säger Tregaro till GT.
Läs mer om Bert Karlsson och Tregaro.

Mercedes suv testad uppför Galdhöpiggen

Hög markfrigång, fyrhjulsdrift och diffspärr. De stora suvarna har det mesta för att klara körning i avancerad terräng. Men i praktiken är det sällan bilarna sätts på prov. DN tog ut Mercedes stora suv på en snöig tur uppför Galdhöpiggen.
Läs mer om Galdhöpiggen.
Långsam domare varnas
En domare vid Västmanlands tingsrätt varnas av statens personalansvarsnämnd efter att han varit för långsam med att meddela domar. Det rapporterar Vestmanlands Läns Tidning.
Tre gripna för väpnat rån i Täby
Polisen har gripit tre personer misstänkta för ett grovt rån mot en elektronikbutik i Täby, norr om Stockholm.
Läs mer om Stockholm och Täby.
Putin ställer upp i presidentvalet nästa år
Rysslands president Vladimir Putin meddelar att han ställer upp i nästa års presidentval, rapporterar flera medier.
Läs mer om Vladimir Putin.
Ikea inleder samarbete med Sonos
Möbeljätten fortsätter att satsa på produkter för det smarta hemmet. Nyss utannonserade man ett globalt samarbete med högtalartillverkaren Sonos.
Branschen slår tillbaka: Försäkringen behövs
Elektronikkedjornas produktförsäkringar har fått hård kritik och experter menar att försäkringen är helt onödig för konsumenten. – Konsumenten får själv göra en bedömning, tycker Klas Elm, vd för branschorganisationen Elektronikbranschen.
Läs mer om Elektronikbranschen.
Kritisk MP-politiker nobbar omval till riksdagen
Miljöpartiets riksdagsledamot Jabar Amin kommer inte ställa upp för omval till riksdagen.– Det är allmänt känt att jag har tillhört en av de kritiska rösterna i Miljöpartiets riksdagsgrupp, säger han i ett pressmeddelande.
Läs mer om Jabar Amin.
MP-riksdagsman ställer inte upp till omval
Jabar Amin ställer inte upp för omval till riksdagen. Det meddelade miljöpartisten från Västerbotten på onsdagen. Som skäl anger Amin att det saknas förutsättningar för honom att medverka till ett nödvändigt och konstruktivt förändringsarbete inom MP.
Läs mer om Amin och Västerbotten.
Unicef: Miljontals barn riskerar hjärnskador av giftig luft
Unicef larmar om att miljontals bebisar andas in så smutsig luft att deras hjärnor kan ta skada. Störst risk löper de barn som bor i Sydasien.
Läs mer om Sydasien.
Fortsatt tekniknedgång väntas på Wall Street
USA-börserna väntas handlas kring nollan med dragning nedåt när onsdagens handel inleds. Tekniksektorn ser ut att hamna under fortsatt press.
Läs mer om Wall Street.
Usla arbetsvillkor på resejättarnas hotell
Det thailändska paradiset har en baksida. För de migrantarbetare som städar, passar upp och lagar mat på hotellen är dagarna långa och lönerna låga. Nätverket Schyst resande uppmanar Apollo, TUI och Ving att garantera rimliga arbetstider och levnadslöner för hotellarbetarna.
Läs mer om Apollo, TUI och Ving.
Till Premier League för en jättesumma
Pontus Dahlberg, 18, är på väg bort från IFK Göteborg.Enligt tidningen Watford Observer har målvakten besökt Premier League-klubben Watford och slutförhandlingar uppges pågå.Blåvitt väntas få omkring 34 miljoner i övergångssumma.
Madeleine hoppar av Nobel – på grund av graviditeten
Prinsessan Madeleine hoppar av Nobelbanketten.Orsaken är att hon på grund av sin graviditet har ont i ryggen och därför inte klarar en så lång sittning som den innebär.–Det bestämdes nu i dagarna, säger Johan Tegel, informationssekreterare vid hovet.
Helena Lindblad: Frankrikes sörjer sina ohippa rockkung
Helena Lindblad om Johnny Hallydays död.
Riskkapital till ny app som räknar ut ditt klimatavtryck
Först rekordförsäljning under Black Friday och nu väntar julhandeln. Plötsligt är alla diskussioner om hållbar konsumtion som bortblåsta. För att bidra till mer hållbara inköpsbeslut och hjälpa människor att minska sina klimatavtryck investerar en grupp internationella företagsledare från finanssektorn i ett svenskt uppstartsbolag.
Läs mer om Black Friday.
SVT:s granskning av Kevinfallet anmält
SVT:s uppmärksammade rapportering om mordet på fyraårige Kevin i Arvika 1998 har anmälts till Granskningsnämnden, rapporterar SVT Nyheter Värmland.
19-åriga OS-gymnasten slutar
Läs mer om OS-gymnasten.
Mörkt börsår för flera storbanker: SEB gynnas
Tre av de fyra svenska storbankerna hör till Stockholmsbörsens förlorare i år. Handelsbankens aktie har gått ner drygt 12 procent, Swedbanks drygt 9 procent, och Nordeas 3 procent.
Chester Bennington var alkoholpåverkad vid sin död
Tidigare i år hittades Linking Park-sångaren Chester Bennington död. Nu har obduktionsrapporten släppts, uppger TMZ.
Läs mer om TMZ.
Barn misshandlat på skola
Ett barn misshandlades på onsdagen på sin skola i Värnamo.Klockan 13.15 på onsdagen kallades polis till platsen och senare hittades en pojke med lindriga skador.
Läs mer om Värnamo.Klockan.
Carl Johan von Seth: Värdegrundsbabblare skjuter sönder våra viktigaste ord
Menar Skolinspektionen verkligen att skoluniformerna speglar en diktaturtendens? Hoppas inte.
Läs mer om Seth.
Ungdomspolitiker i Centern polisanmäld för våldtäkt
En politiker som är aktiv i Centerpartiets ungdomsförbund, Cuf, har polisanmälts misstänkt för våldtäkt. Det är den tredje medlemmen i förbundet som anklagas för sexuella övergrepp och trakasserier i spåren av Metoo-rörelsen.
Läs mer om Centern, Cuf och Metoo-rörelsen.
Konstrecension: Katja Pettersson berör med angelägen klimatkonst
Plastiglomerat. Det är namnet på den nya bergart som geokemisten Patricia Corcoran fick kategoriserad 2006, efter att ha samlat stenar på Kamilo Beach på Hawaii. En liten bit av materialet, som består av plastskräp som smält ihop med träflisor, snäckor och sand, ligger på ett podium längst in i Katja Petterssons utställning Welcome Back på Gustavsbergs Konsthall.
Svensk OS-deltagare slutar – som 19-åring
OS-gymnasten Emma Larsson slutar, blott 19 år gammal.
Grävmaskin körde på ung kvinna
En grävmaskin körde på en ung kvinna vid ett övergångställe i centrala Jönköping under onsdagsförmiddagen.Flickan har körts till sjukhus.
Läs mer om Jönköping.
Ryska hockeylaget delat inför OS
Ryska hockeylandslaget är storfavorit om man deltar i OS. Än så länge är det oklart hur laget gör. Majoriteten vill av allt att döma delta, men anfallsstjärnan Aleksandr Ovetjkin protesterar.
Läs mer om Aleksandr Ovetjkin.
Män som befinner sig högst upp i hierarkin beter sig värst
Det tog tid för den svenska konstbranschen att samla sig mot sexuella trakasserier, som en del av #metoo-kampanjen. Men nu har uppropet #konstnärligfrihet undertecknats av 1 625 personer. DN har talat med några av dem.
Ben-Hur skapade mytbild om galärslavar
I romanen och filmen Ben-Hur blir huvudpersonen galärslav som straff för ett påstått brott. Men hade verkligen romarna galärslavar? Var det inte något som kom långt senare?
Läs mer om Ben-Hur.
Forskare: Att äta ost varje dag bra för hälsan
Vad vore livet utan ost?Möjligen kortare, menar forskare bakom en ny samlingsstudie.En liten bit ost om dagen visar sig nämligen ha överraskande hälsoeffekter.
En hondjävul som förklarar krig mot mannen
I årets julkalender Hämnden är jul minns Expressens kultursida kvinnor som tagit revansch.Lucka nummer 6: Hondjävulen Ruth!
Läs mer om Hämnden.
Försvarsmakten utreder övergrepp under Aurora
Försvaret utreder ett sexuellt övergrepp som ska ha inträffat under försvarsövningen Aurora.Övergreppet ska ha blivit känt i samband med Försvarsmaktens upprop #givaktochbitihop, skriver SVT Norrbotten.– Största fokus ligger på att ge den utsatta stöd, säger flottiljchef Carl-Johan Edström till SVT.
Stordalen pressas – att avslöja sina hemligheter
Sin ögonsten Öbbe.Eller sin livspartner och stora kärlek Gunhild.Framför kameran pressas Petter Stordalen att göra det svåra valet.
Kamerun trodde VM skulle vara klisterfritt
Lars Grimlund ger er det senaste från handbolls-VM i Tyskland.
Läs mer om Tyskland.