06. December 2017 16.00-16.59

Rikard Wolff hyllas av vännerna - så blir kändistäta konserten

Tillsammans med några av Rikard Wolffs närmaste vännner arrangerar Kulturhuset Stadsteatern en hyllningskväll för honom, skriver de i ett pressmeddelande.

Hemliga uppgörelsen tar ryssar till vinter-OS

Ryssland är portat från OS i Sydkorea.Men ryska atleter kan tävla under neutral flagg - och kommer inte stoppas av Ryssland, som utesluter en bojkott.– Vi kommer garanterat inte att deklarera en bojkott, säger Putin enligt TT.Enligt Inside The Games är allt en del av en uppgörelse mellan IOK och Rysslands regering.
Läs mer om IOK, Putin, Ryssland och Sydkorea.Men.
Är ett måste för oss att åka till OS
Kommer några ryska hockeyspelare till OS?Stoppas alla spelare från KHL?Ingen vet ännu.Men om superstjärnan Ilja Kovaltjuk får bestämma åker Ryssland dit med ett lag under neutral flagg.
Läs mer om Ilja Kovaltjuk och Ryssland.
Trafikolycka utanför Lund – långa köer
Klockan 16.20 inkom larmet till polisen om att flera bilar var inblandade i en trafikolycka på E22 mellan trafikplats Lund Södra och Gastelyckan.Polisen berättade direkt om stopp i trafiken.

Världen tänder upp i blåvitt – för att fira Finland

Hela världen går i blåvitt - för Finlands skull.Colosseum, Niagarafallen och den stora Kristusstatyn i Rio lyser i de finska färgerna för att hedra vårt grannland på 100-årsdagen.
Äldre man omkullknuffad och rånad
En man i 85-årsåldern blev rånad av en okänd gärningsman i Ale under onsdagseftermiddagen.Han blev omkullknuffad och därefter bestulen på sin plånbok.– Han är inte skadad men är självklart orolig och det ska man ha respekt för, säger Stefan Gustafsson, polisens presstalesman i region Väst.
Läs mer om Ale, Stefan Gustafsson och Väst.
Minnesord: Hans-Erik Rudin
Rektor Hans-Erik Rudin, Saltsjöbaden, har avlidit 78 år gammal. Hans närmaste är barnen Tomas och Cecilia med familjer samt barnbarn och Inga-Lisa.
Läs mer om Cecilia, Inga-Lisa och Saltsjöbaden.
Hon leder Ericsson mot den industriella revolutionen
När enheter kopplar upp sig i IoT transformeras branscher, affärslogik och värdekedjor. Ericssons roll i näringskedjan är att möjliggöra konnektivitet.
Läs mer om Ericsson och IoT.
Slagig handel i kronan
Kronan åkte berg-och-dalbana på onsdagen, efter en kraftig förstärkning som kom efter svensk stängning på tisdagen. Samtidigt sjönk europeiska räntor och euron handlades svagare mot dollarn.
Detaljhandelskedja tappar på Wall Street
USA-börserna handlades i närheten av oförändrat när handeln började på onsdagen. De senaste dagarnas nedgångar i stora teknikpapper som Google-moderbolaget Alphabet och Amazon hänvisades av analytiker till vinsthemtagningar.
Annika Andersson får Falkenbergs kulturpris
Annika Andersson är årets kulturpristagare i Falkenberg.Den folkkära komikern blir därmed den 52:e mottagaren av priset.– Att få ett kulturpris är ju en enorm uppskattning känns det som, säger Annika Andersson till SVT Nyheter Halland.
Putin: Ingen OS-bojkott av Ryssland
Ryssland kommer inte att hindra sina idrottare att tävla i vinter-OS, meddelar president Vladimir Putin. – Vi kommer garanterat inte att deklarera en bojkott. Vi kommer inte att hindra våra olympier från att tävla, om de vill delta, säger Putin.
Läs mer om Putin, Ryssland och Vladimir Putin.
Hyllningskväll för Rikard Wolff på Kulturhuset Stadsteatern
Skådespelaren Rikard Wolff, som gick bort i mitten av november, hyllas under en kväll på Kulturhuset Stadsteaterns stora scen i Stockholm.
Hovrätten gav tingsrätten bakläxa – misstänkt för vapenbrott häktas
I fredags släpptes en av polisen känd kriminell 20-åring på fri fot av tingsrätten. I dag fick tingsrätten bakläxa. Hovrätten beslutar att mannen ska häktas på sannolika skäl för grovt vapenbrott.
Vice riksbankschef avfärdar ras på bostadsmarknaden
Vice riksbankchef Per Jansson avfärdar oron att svenska bostadspriser kommer att falla stort. Han tror inte heller på teorin att senaste tidens kronförsvagning beror på lägre bopriser. Han varnar för att Riksbanken drar tillbaka sina stimulanser för fort.
Läs mer om Per Jansson och Riksbanken.
Man misstänks ha mördat och grävt ner sin mamma
När mamman kom hem från sin promenad ska sonen ha slagit henne med en tung sten för att sedan strypa henne.Dagen därpå ska han ha grävt ner den döda kroppen på tomten.– Han skyfflade över jord och försökte helt enkelt undanröja bevis som jag ser det, säger åklagaren Robert Beckard.Nu åtalas mannen för mordet i Strömstad.
Läs mer om Robert Beckard.Nu och Strömstad.
Harold James: Brexit – en tragikomisk historia
KOLUMNEN. Harold James är professor i historia och internationella relationer vid Princetonuniversitetet. Storbritannien är inte bara djupt splittrat. Det är också ett land som har mycket lite erfarenhet av så radikala uppbrott som ett utträde ut EU innebär. Att skåda kaoset skulle kunna vara underhållande – om det inte var så sorgligt.
Biluppgifter.se återinför gratis ägaruppgifter för fordon
Ska man köpa en bil är det mycket viktigt att identifiera ägaren, annars riskerar man att bli lurad på både bil och pengar. Hittills har Transportstyrelsen varit ensamma om att förmedla ägaruppgifter men nu finns dessa också hos sajten Biluppgifter.se, där även fordonsuppgifterna finns samlade. Biluppgifter.se hade ägaruppgifter när sajten startade för några år sedan men fick upphöra med dessa uppgifter efter påtryckningar från Transportstyrelsen. Men nu har alltså Biluppgifter.se återinfört möjligheten att även se vem det är som står som ägare till ett fordon. Tr
Här är Volkswagens nya rallybil – Polo GTI R5
Volkswagen gör comeback i rally med nya Polo GTI R5. Den läckra bålgetingen är baserad på sjätte generationen Polo och kommer lastad med 272 hk.
Läs mer om Polo och Polo GTI R5.
Stjärnan säljer superbilen – nu stäms han av Ford
Ford ställer höga krav på de få som får köpa superbilen GT.Ett av dem är att ägaren måste behålla den i minst två år.Nu stäms wrestlingstjärnan John Cena efter att han sålt sitt exemplar och gjort en stor vinst, uppger CBS News.
Läs mer om Ford och John Cena.
Avicii släpper tv-spel baserat på sina hitlåtar
Artisten Avicii har slagit sig ihop med Hello There Games och släpper nu spelet Invector.
Läs mer om Invector.
Kulturskymning: Allt du vill veta om Thelma
I veckans avsnitt av DN Kulturs podcast Kulturskymning avhandlas Joachim Triers bioaktuella psykologiska drama Thelma.
Läs mer om Kulturskymning och Thelma.
H&M mot strömmen på börsen
Stockholmsbörsen handlades vid lunchtid på onsdagen alltjämt rejält på minus, tyngd av en svag utveckling för såväl råvarubolag som verkstad och banker.
Nya filmen om Churchill osar fake history
Flertaliga och flagranta felaktigheter. Filmen Churchill är en rejält fyrkantig finrumsfilm som tar sig poetisk frihet. Här gruffar, puffar, huttar och muttrar sig Churchill genom de där julidagarna 1944 strax före D-dagen, i ett scenario som i stort sett inte alls stämmer.
Läs mer om Churchill och D-dagen.
Åklagarens angrepp mot Ekeroth – efter utspelet
Efter den friande domen i hovrätten riktar SD-riksdagsledamoten Kent Ekeroth i kvällens Bara Politik nya anklagelser mot åklagaren och tingsrätten som fällde honom.Enligt Ekeroth var den fällande domen politisk.– Det är fruktansvärda beskyllningar. Han vet inte om jag är Sverigedemokrat eller kommunist. Jag vill ha en ursäkt, svarar åklagaren Lena Kastlund.
Kvinnan har inte blivit utsatt för våldtäkt
I dag onsdag avslutades rättegången i fallet med den misstänkta grova gruppvåldtäkten i Fittja. De misstänkta männen nekar till brott och hävdar att kvinnan hade sex frivilligt i utbyte mot narkotika. Men enligt målsägandebiträdet Elisabeth Massi Fritz har männen lurat kvinnan till trapphuset och där utsatt henne för flera våldsamma våldtäkter. – Hon var ett lätt byte, säger Elisabeth Massi Fritz.
Läs mer om Elisabeth Massi Fritz och Fittja.
Nytt lagförslag ska ge konstnärer bättre betalt
Regeringen vill öka kraven på att konsthandlare redovisar sina försäljningar. På så sätt ska konstnärer lättare få den ersättning de ofta blir utan. – Det är viktigt för hela vårt samhälle att konstnärer har goda villkor, säger biträdande justitieminister Helne Fritzon till DN.
Läs mer om Helne Fritzon.