06. December 2017 18.00-18.59

Live: Trump håller tal om Jerusalem
USA:s president Donald Trump väntas hålla tal om Jerusalembeslutet kl 19 på onsdagskvällen. DN rapporterar direkt.
Medias nyheter kan straffas som spioneri
Svenska massmedier som avslöjar nyheter som skadar Sveriges relationer till andra länder och organisationer ska kunna dömas för spioneri. Det nya brottet utlandsspionage föreslås i en statlig utredning som nu möter hård kritik.
Det är otroligt att så många kan leva på luft
Systemairs vd Roland Kasper räds varken den hårda konkurrensen eller fabriksbyggen i Turkiet. Men det är slut på att förvärva bolag i kris.
Läs mer om Roland Kasper och Turkiet.
Stockholmspolitiker kräver att biltillverkare står för notan
Ett dieselförbud på Stockholms mest förorenade gator närmar sig. Nu kräver politikerna i Stockholm att regeringen ska sätta större press på biltillverkarna, att de ska stå för notan. – De här bilarna borde inte få släppas ut på marknaden, säger Stockholms trafikborgarråd Daniel Helldn (MP).
Läs mer om Daniel Helldn och Stockholm.
Sverige klara för semifinal – samtliga spelare har gjort mål
Det var aldrig något snack. Sverige körde över Lettland i kvartsfinalen. Efter en och en halv period var siffrorna tvåsiffrigt mot noll.Den största prestationen i matchen var i stället att samtliga svenska utespelare nu gjort mål i årets Världsmästerskap.Sedan växlade Sverige upp.
Wolfgang Pichler kan stoppas från OS
Wolfgang Pichler kan stoppas från OS. Det skriver Aftonbladet med anledning av den ryska dopningsskandalen och IOK:s beslut att porta Ryssland. Sveriges förbundskapten i skidskytte var tidigare tränare för det ryska damlaget. – Jag kommer slåss för min rätt och mitt namn. Jag är helt ren, säger Pichler till tidningen.
Läs mer om Aftonbladet, Pichler och Ryssland.
Låg ränta – hög risk
Marknaden för högavkastande obligationer växer. För ett flertal av utgivarna är det osäkert om notan kan betalas.
Skillnad i avkastning
Stockholmsbörsen har fördubblats på knappt fem år. Men vad drev de enskilda bolagen?
Har sålt Assa Abloy
Läs mer om Assa Abloy.
Från börsgunstling till blankningsfavorit
Spelbolaget Betsson har tappat tempo. Och det dröjer innan det pågående förändringsarbetet syns i siffrorna.
Affärsvärlden nr 49, 2017
Här är ett urval av innehållet i detta nummer.
Paows nya kärleksbesked
Kärleksparet Paow och Lance Hedman Graaf är på semester i Thailand.Nu avslöjar paret sina framtidsplaner.– Det känns så rätt, säger Paow till Hänt.
Här är Elfsborgs nya tränarteam
Elfsborg har presenterat sitt nya tränarteam.Som väntat blir Jimmy Thelin manager. Tobias Linderoth tränare och Miguel Angel Beas Martinez kommer att stötta honom.
Läs mer om Jimmy Thelin.
Canal Digital sålde tvåårsavtal till demenssjuk 84-åring
När försäljaren från Canal Digital lämnade pensionsparet hade den 84-årige mannen undertecknat ett avtal på två år.Dagen efter var besöket glömt, och några dagar senare kom en avi på en parabolantenn som skulle hämtas ut.- Jag blir ledsen när man lurar gamla människor på det här viset, säger Anna Dahlholm, som är släkt med paret.
Läs mer om Anna Dahlholm och Canal Digital.
Kraftig rökutveckling vid villabrand
En kraftig brand rasar i en villa i Gualöv öster om Kristianstad.Ingen människa ska vara skadad men den kraftiga rökutvecklingen skapar trafikproblem.
Läs mer om Gualöv och Kristianstad.Ingen.
Det här är Putins försök att begrava en dålig nyhet
Dagens mest väntade nyhet. Rysslands president Vladimir Putin ställer upp i ryska presidentvalet nästa år. Nu drar presidentvalkampanjen igång på riktigt.
Läs mer om Vladimir Putin.
Lisa Magnusson: Jag saknar den gamla i rummet
Nog är det välkommet med fler vuxna i rummet. En vuxen jag särskilt längtar efter är den gamla som vill skynda långsamt. Den värdiga konservatismen. Anständighetshögern.