06. December 2017 19.00-19.59

Anders minibuss stals – körde ifatt tjuvarna och band dom

Anders Grubb från Älvsjö tog lagen i egna händer när hans minibuss stals. Tillsammans med en vän körde han efter tjuvarna och grep dom.- Vi slet ut dom ur bilen och satte fast händerna bakom ryggen med buntband så de inte kunde smita helt enkelt, säger Anders Grubb.
Läs mer om Älvsjö.

Anna-Lena Laurn: Putin kommer att vinna igen – men något äkta val blir det inte

Att Vladimir Putin meddelar att han ställer upp i ryska presidentvalet 2018 var mer än väntat. Han kommer att vinna valet. Samtidigt växer tröttheten på en president som i praktiken har suttit vid makten i snart två decennier.
Nyqvist avslöjade hemligheten i TV3
Michael Nyqvist gästade Plura Jonsson i Pluras jul kort innan han gick bort – på onsdagskvällen sänds programmet igen.Nu berättar Plura om sorgen efter vännens död – och säger att Michael Nyqvist gav det sorgliga beskedet under inspelningen:– När vi spelade in det här programmet berättade han för mig att han hade fått cancer.
Skånederbyt stoppades: Läckte vatten från taket
Vilken skandal i Ystad.Handbollsderbyt mellan YIF och Lugi stoppades.Anledning: Det läckte in vatten i den nybyggda arenan.
Läs mer om Lugi, YIF och Ystad.Handbollsderbyt.

Markle tvingas nu lära sig självförsvar

När Meghan Markle gifter sig med prins Harry förändras hennes liv – på gott och på ont.Nu måste hon lära sig självförsvar, gå en specialkurs i bilkörning och även hur man handskas med ett kidnappningshot.– Hennes nya liv kommer att kännas extremt klaustrofobiskt till en början, säger Garry Curtis, som ska ha hand om hennes träning, till Mirror.Men prinsessa lär Meghan inte bli.
Läs mer om Harry, Meghan och Mirror.Men.
Fel att erkänna Jerusalem
DN 7/12 2017. Donald Trump ska flytta USA:s israeliska ambassad till Jerusalem. Någon fred kommer inte närmare för det.
Läs mer om Jerusalem.
Donald Trump: Jerusalem är Israels huvudstad
USA:s president beslutar att erkänna Jerusalem som Israels huvudstad. Den amerikanska ambassaden i Tel Aviv kommer att flyttas och fredsförhandlingarna fortsätta som vanligt, sade Donald Trump under ett tal på onsdagen.
Läs mer om Donald Trump, Jerusalem och Tel Aviv.
Skorna kan ha avslöjat vinnaren av Ballon d'Or
2008, 2013, 2014, 2016 - och 2017?Cristiano Ronaldo är storfavorit att vinna sin femte Ballon d'Or när priset delas ut på torsdag.Men nu kan resultatet av omröstningen läckt ut i förtid, tack vare en bild på Real Madrid-stjärnans skor.
Läs mer om Ballon.
Michael Winiarski: En råsop mot den muslimska världen
I praktiskt avseende behöver inte Donald Trumps besked om att USA erkänner Jerusalem som Israels huvudstad betyda så mycket. Men symboliskt är det en potentiellt explosiv åtgärd, som dessutom ytterligare förstärker USA:s internationella isolering.
Läs mer om Jerusalem och USA.
Över 1 000 brandmän kämpar mot gigantiska skogsbranden
Över 1 000 brandmän kämpar mot eldinfernot i Kalifornien, rapporterar Reuters.Den omfattande skogsbranden hotar nu fler än 12 000 hem.
Läs mer om Kalifornien och Reuters.Den.
Laddhybriderna ger enormt stor osäkerhet i hur mycket utsläppen minskar
Utsläppen minskar i rekordfart! Ungefär så brukar det låta från biltillverkarna och från bilbranschens egna företrädare i olika pressmeddelanden. Och det låter ju bra. Problemet är bara att det alltid är biltillverkarnas egna uppgifter om förbrukning och utsläpp som ligger till grund för den här typen av rapporter. Det hade inte varit något stort problem om gapet mellan förbrukningssiffrorna i testlabbet och verkligheten alltid varit lika stort. Men så är det tyvärr inte. Gapet ökar för varje år, och det är allra störst för laddhybriderna. Det visar en rapport fr&
Fastighetscowboyen Arnhult tar makten i bostadsutvecklare
Miljardären Rutger Arnhult tar för sig när bostadsutvecklarna vacklar. Nu går fastighetsbolaget Klövern, där Arnhult är största ägare och vd, tungt in i bolaget Tobin Properties. Därmed snuvar den frifräsande cowboyen Arnhult fastighetsbolaget Sagax huvudägare på konfekten.
Läs mer om Arnhult, Klövern och Sagax.
Larm om rökutveckling från buss
Enligt larmet ska det ha uppstått rökutveckling från en buss strax utanför orten Landvetter.– Vi är på väg, säger Urban Samuelsson, larm och ledningsoperatör vid räddningstjänsten i Storgöteborg.
Så fastnade stjärnor, skribenter och rådgivare i Weinsteins nät av hemligheter
Harvey Weinstein byggde sitt maskineri med hjälp av de som visste, de som inget visste och alla däremellan. Han styrde en grupp som gjorde övergreppen möjliga, som tystade ner dem och som spionerade åt honom. Samtidigt varnade han andra som upptäckte hans hemligheter att ingenting säga. De som kunde ge honom pengar eller prestige, och därmed förbättra hans rykte - och makt att skrämma - uppvaktade han.
NMR stoppades – fick inte gå på färja
En grupp från nazistiska Nordiska motståndsrörelsen (NMR) var på väg till Finland – troligen för att demonstrera på landets 100-årsdag. Men resan blev kort när rederiet Viking Line nekade dem att kliva på färjan i Stockholm.
19.00: Donald Trump håller tal om Jerusalem
Donald Trump planerar att flytta USA:s ambassad från Tel Aviv till Jerusalem. I dag håller han ett tal om Jerusalem som kommer att följs över hela världen. SvD sänder live.
Läs mer om Jerusalem och Tel Aviv.
Så är kvinnors naturliga fysik effektivare än mäns
Vi får ibland höra att män är både starkare och snabbare än kvinnor.Men är det så enkelt?I vissa lägen är kvinnors fysiska förmågor bättre, visar ny forskning från Kanada.
Läs mer om Kanada.
Annahs varning efter olyckan på skolgården
Under en lunchrast fick läraren Annah Gullnered springa och hjälpa en flicka som hade fastnat med håret runt en knävecksstång.Nu vill Annah varna föräldrar för den dolda dödsfällan i lekparken.– Flickan skrek att hon inte kunde andas, berättar Annah.
Läs mer om Annah, Annah Gullnered och Annah.
Ann-Christin, 60, dog i ALS – fick ingen vård
Ann-Christin Tegelberg blev bara 60 år gammal. Hon dog på sjukhus utan att ha fått en diagnos. Det skulle visa sig att hon hade ALS, en sjukdom som neurologen hade uteslutit – trots att provsvaren visat möjligheten.– Ingen annan ska behöva gå igenom det här. Det har varit ett riktigt helvete, säger Glenn Hammarkvist, Ann-Christins sambo.
Läs mer om Glenn Hammarkvist.
Därför erkänner Trump Jerusalem som huvudstad
Donald Trump ska flytta USA:s ambassad från Tel Aviv till Jerusalem – och erkänna den heliga platsen som Israels huvudstad.Under tisdagskvällen kommer han hålla ett tal.Här svarar Expressens Frida Stranne, Expressens USA-expert, på fyra frågor om erkännandet.
Lööfs nya angrepp mot SD: Aggression
Centerledaren Annie Lööf går i kvällens Bara Politik till nytt angrepp mot Sverigedemokraterna och partiledaren Jimmie Åkesson:– Deras aggression följer ett mönster som vi kan se i hela västvärlden, säger hon.Samtidigt kallar hon Åkesson för en väldigt duktig debattör.
Ekeroths svar till Åkesson: Delar inte analysen
SD-ledaren Jimmie Åkesson uppmanade riksdagsledamoten Kent Ekeroth att lämna sin plats i justitieutskottet – trots den friande domen i hovrätten.– Jag delar inte analysen fullt ut, säger han i kvällens Bara Politik, där han också sågar partikamraten Mattias Karlsson.– Hur sent får man vara ute? frågar han ironiskt.
Världens länder överens om nollmål för plast i haven
Ännu finns inget internationellt förbud mot nedskräpning i haven, men på FN:s klimatmöte i Nairobi har världens miljöministrar skrivit under en resolution om nolltolerans mot plast i våra vatten. – Förut har vi inte haft ett så konkret mål att jobba mot, säger Lisa Emelia Svensson, chef för FN:s havsprogram.
Läs mer om Lisa Emelia Svensson och Nairobi.
Sverige lätt vidare till semi efter ny kross
Det talades om en halvsvår kvartsfinal i innebandy-VM, men det gick oväntat lätt mot Lettland. Sverige hade gjort tre mål innan fyra minuter var spelade och vann till slut med förkrossande 21–0 och höll nollan för första gången i turneringen.
Läs mer om Lettland.
Flera länder vill följa Trumps exempel och flytta ambassader till Jerusalem
Flera länder är redo att följa Donald Trumps exempel och flytta sina ambassader till Jerusalem. Filippinernas president Rodrigo Duterte meddelade detta på tisdagen, och det gjorde också EU-landet Tjeckien enligt uppgifter i israelisk press.