06. December 2017 20.00-20.59

Fällt träd förlamade kvinna – tre döms

En kvinna skadades allvarligt när hon ifjol träffades av ett fallande träd på en campingplats. Tre män, två skogsarbetare och vd:n för bolaget, döms nu för grovt arbetsmiljöbrott, skriver UNT.
Läs mer om UNT.
Jag förstår absolut att han vill lämna
En ikon är på väg att lämna Barcelona.Javier Mascherano har kontrakt till 2019 men har aviserat att han är på väg bort redan i januari.– Jag förstår absolut att han vill lämna, säger lagkamraten Leo Messi till Ol.
Läs mer om Barcelona.Javier och Leo Messi.
Berättade – och blev årets person
Metoo-rörelsen tog Sverige med storm.Tiotusentals kvinnor i hela landet har berättat om sexuella trakasserier eller övergrepp.– Det är omskakande, säger Cissi Wallin, en av dem som gått ut med sin berättelse, om att alla kvinnor som berättat belönas som årets person i Time Magazine.
Stod i Malmös FF:s klack – aktuell för IFK Göteborg
Pontus Dahlberg, 18, är på väg att flytta till en stor klubb utomlands.IFK Göteborg är redan på jakt efter en ersättare till målvaktslöftet.Enligt GT:s uppgifter kan det bli Kalmar FF:s Lucas Hägg-Johansson, 23 – som har stått i Malmö FF:s klack.
Josephine och barnen tvingades fly lägenheten – efter vidriga upptäckten
I somras tvingades Josephine Erbin, 47, och hennes fyra barn att flytta hemifrån.Kackerlackorna var överallt i lägenheten, rapporterar Gefle Dagblad.–Jag betalar hyra för en lägenhet jag inte har möjlighet att bo i, säger hon.
Kliv upp ur sandlådan, mediechefer!
Medieaktörer riskerar förvandlas till guillouska primadonnor. #Metoo ger mediehusen chans att demonstrera vad god publicistik innebär. I stället visar de prov på hämnd och hyckleri.
Viktors val: Allt du vet om MP-krisen är fel
Om de som lämnat Miljöpartiet är besvikna idealister, varför så många då flytt till – Socialdemokraterna? Viktor Barth-Kron har en nyskapande teori.
Influensavaccinet – är det värt pengarna?
Vaccinera eller inte vaccinera mot influensan? Det tycks vara frågan för många av debatten på sociala medier att döma. Biter det verkligen? Är det värt pengarna och hur är det med biverkningar? SvD:s Henrik Ennart hjälper dig att reda ut några frågetecken.
Uteslöts från svenska laget: Väldigt tråkigt
Hon har fått en omtumlande start på säsongen.Emma Wikn, 28, vann i sitt allra första lopp – för att sen petas från Sveriges trupp till världscuppremiären.Och det smärtade.– Jag kan erkänna att jag inte tittade på alla damloppen på tv, säger Wikn.
Läs mer om Wikn.
Duo ska ha fifflat till sig arv – på 100 000
Den 50-årige mannen i Malmö undrade vart hans arv hade blivit av – och ringde till juristfirman. Svaret blev vi har ju redan betalat ut de pengarna till dig.Nu åtalas en 48-årig kvinna för att hon utgett sig för att vara 50-åringen och gett juristerna sitt eget bankkontonummer. Hon fick in över 100 000 kronor.
Läs mer om Malmö.
Person ska ha blivit påkörd – allvarligt skadad
Larm har kommit om en påkörd person i Västra Götaland.Enligt larmet ska personen vara allvarligt skadad.– Vi har en person som har gått av en buss och när han passerar bussen blir han påkörd av en bilist, uppger räddningstjänsten.Ambulans och räddningstjänst är på plats.
Macron beklagar Trumps beslut
Frankrikes president Emmanuel Macron beklagar Donald Trumps beslut att öppna en ambassad i Jerusalem och peka ut staden som Israels huvudstad. – Frankrike kan inte godta det, det strider mot internationell rätt och FN:s resolutioner i säkerhetsrådet, säger Macron.
Läs mer om Emmanuel Macron, Jerusalem och Macron.
Nu kan du ladda ner skarp version av Mac OS 10.13.2
Apple har slipat färdigt på den senaste omgången med bugg- och säkerhetsfixar.
Vännen berättar nu: Jensen dog utfattig
Den danske fotbollsikonen Henning Jensen gick bort i måndags.Nu berättar vännen om Jensens svåra sista år - efter ett tungt ekonomiskt bakslag.– Det är bara så sorgligt, säger vännen Jörgen Herbert enligt Ekstra Bladet.
Succspelaren är klar för Östersund
Östersunds FK förstärker inför nästa säsong.Trelleborgs succspelare Dino Islamovic, 23, är klar för klubben.–Jag känner mig väldigt nöjd med att få in Dino i vårt lag, säger ÖFK:s tränare Graham Potter till osdsport.se.
Svenske kardinalen jämför pedofilbrotten med metoo
ROM. Det finns likheter mellan #metoorörelsen och pedofilbrotten inom den katolska kyrkan. Det menar kardinal Anders Arborelius som nu är på sitt första återbesök i Rom, efter att ha blivit kardinal i juni. På onsdagskvällen tog han sin titelkyrka i besittning och träffade en aktiv församling med många volontärer som hjälper hemlösa.
Läs mer om Rom.
Sju kvinnliga senatorer: Franken måste avgå
Sju kvinnliga senatorer, alla demokrater, uppmanade på tisdagen Al Franken, senator för USA-delstaten Minnesota, att avgå. Uppmaningen följde efter det att en sjätte kvinna trätt fram och anklagat demokraten Franken för sexuella ofredanden.
Läs mer om Al Franken och Franken.