06. December 2017 21.00-21.59

Försvarsmakten utreder misstänkta sexuella trakasserier
I samband med den internationella försvarsmaktsövningen Aurora ska ett fall av sexuella trakasserier ha ägt rum. Händelsen blev känd efter #givaktochbitihop och nu har försvaret påbörjat en utredning, något som SVT Nyheter var först att rapportera om.
Läs mer om Aurora.
Stort drama när AIK föll mot bottenlaget
BIK Karlskoga tappade en tvåmålsledning hemma mot AIK.Då klev Henrik Rommel fram och sköt matchavgörande 4-3 till hemmalaget.– Det är skönt att vi vänder tillbaka, konstaterar Rommel i C More.
Läs mer om AIK, C More, Henrik Rommel och Rommel.
Annika Ström Melin: Striden om stärkt eurosamarbete inledd
ANALYS. Varken Frankrike eller Tyskland står helt bakom EU-kommissionens nya euroförslag, men alla är överens om att valutaunionen ska stärkas. Sverige påverkas också när euroländerna svetsas samman.
Läs mer om Tyskland.
Barnläkare: Ta betalt för barns besök på akuten
Barn söker oftare vård via landets akutmottagningar. Detta trots att antalet barn i Sverige är oförändrat, och det inte finns något som talar för att svenska barn blir sjukare över tid. Detta leder till att väntetiderna växer, och resurser går till fel patienter, skriver barnläkaren Jonas F Ludvigsson.
Läs mer om Sverige.
Nytt brevtest motsäger Postnords uppgifter
Ett alternativt test av Postnords förmåga att leverera brev motsäger postjättens egna uppgifter om leveranstider. – Skillnaden är alldeles för stor för att man fullt ut ska kunna tro på det Postnord anger, säger Anders Lindholm, vd på Demoskop, som har genomfört undersökningen.
Läs mer om Demoskop och Postnord.
ÖB:s nya krav på pengar: Vi kan inte fortsätta så här
Kostnaderna ökar och nu varnar överbefälhavaren Micael Bydn för att militärens förmåga går ned om det inte blir mer pengar till försvaret. Han varnar också för effekterna när personalen under lång tid pressas alltför hårt.
Läs mer om Micael Bydn.
Sju skäl till att den svenska modellen hotar att falla
I det nya forskningsprogram som vi nu startar har vi identifierat en rad utmaningar mot den svenska arbetsmarknadsmodellen. Dessa drivs fram av en förändrad verklighet och om den inte beaktas är risken stor att modellen når vägs ände, skriver Lotta Stern och Nils Karlsson vid forskningsinstitutet Ratio.
Läs mer om Lotta Stern och Ratio.
Snyggbondens sårande kärlekssvek
Konkurrensen mellan de två tjejer som är kvar på Joacim Ricklings gård växer.Innan han gör sitt slutval tar han med brevskrivarna på varsin dejt – och kysser dem båda två.– Jag tänkte att jag måste ju prova att kyssas lite. Det har ingen dött av, säger Bonde söker fru-deltagaren.
Läs mer om Bonde.
Otäcka scener: Faller ihop med ansiktet före
Otäcka scener utspelade sig mellan Björklöven och Almtuna.Hemmalagets Alex Hutchings gav Almtunas William Quist en tackling i offensiv zon.Quist snurrade ett halvt varv och slog huvudet i isen.Efter ett långt spelavbrott lämnade Quist arenan på bår.
Läs mer om Björklöven och Quist.
Margot Wallström fördömer Donald Trumps erkännande
Han har formellt erkänt Jerusalem som den israeliska huvudstaden.Nu fördömer världens ledare amerikanske presidenten Donald Trumps beslut.– Regeringen beklagar djupt det amerikanska uttalandet om Jerusalem, säger utrikesminister Margot Wallström, S, i ett uttalande.
Läs mer om Jerusalem och Margot Wallström.
Explosivt föremål ska ha kastats in i lägenhet
Ett misstänkt explosivt föremål ska ha kastats mot ett fönster och in i en lägenhet i Biskopsgården, Göteborg.Inringaren som anmälde det hela under onsdagen uppger att han tror händelsen ska ha skett det senaste dygnet.Lägenheten var tom när det skedde – händelsen utreds som mordförsök, uppger polisen.