07. December 2017 00.00-00.59

Torsdag 7 december
Torsdag 7 december

Galna kuppen – efter jätteskrällen mot City

För första gången den här säsongen åkte Manchester City på en förlust. Då passade Shakhtar Donetsk-tränaren Paulo Fonseca på att spexa till det. När han anlände till presskonferensen efter matchen var han iklädd en... Zorro-mask.
Arborelius om metoo: Finns parallell med pedofilbrotten
Det finns likheter mellan metoo-kampanjen och pedofilbrotten inom den katolska kyrkan.Det anser kardinal Anders Arborelius i en intervju med DN under sitt första återbesök i Rom – efter att han blivit kardinal i juni.–Detta måste bli ett slags självprövning och genomlysning, säger Arborelius.
Läs mer om Rom.
Aborelius om metoo: Finns parallell med pedofilbrotten
Det finns likheter mellan metoo-kampanjen och pedofilbrotten inom den katolska kyrkan.Det anser kardinal Anders Arborelius i en intervju med DN under sitt första återbesök i Rom – efter att han blivit kardinal i juni.–Detta måste bli ett slags självprövning och genomlysning, säger Arborelius.
Läs mer om Rom.
10 gripna efter demonstrationer under finska 100-årsfirandet
Flera demonstrationer hölls i Helsingfors under firandet av Finlands 100-årsjubileum, rapporterar Yle.Bland annat tågade nordiska motståndsrörelsen tillsammans med andra nazister, samtidigt som motdemonstranter gick genom staden.Sammanlagt har tio personer gripits under demonstrationerna.
Läs mer om Yle.Bland.
Teaterns fackordförande avgår – efter försök att nyansera bilden
Gerhard Hoberstorfer, fackordförande vid Kulturhuset Stadsteatern i Stockholm, avgick på onsdagseftermiddagen. Orsaken: Reaktionerna han fick på ett inlägg på egna Facebooksidan där han försökte nyansera bilden av vad som händer och har hänt på teatern.