07. December 2017 06.00-06.59

Lever som hemlös efter NHL-karriären

Som aktiv gjorde Stephen Peat 130 matcher i NHL och var med i vad som kallats ligans mest brutala slagsmål. I dag lider han av hjärnskadan CTE - och lever som hemlös. –Han blir frustrerad, upprörd och säger att han ska begå självmord, säger Stephens Peats pappa Walter till CBC.
Läs mer om CBC, CTE, NHL, Stephen Peat och Walter.
Bäckis mardröm över: 'Har funderat'
LOS ANGELES. Den 21 matcher långa måltorkan är över för Nicklas Bäckström, 30.I natt, svensk tid, hittade han äntligen rätt igen när Washington besegrade Chicago med 6-2.- Klart att man har funderat lite, men det gäller bara att jobba på så kommer det, säger Bäckis.
Läs mer om Chicago och Washington.
Brunnbergs attack mot teaterchefen: Avgå nu
Kritiken mot Benny Fredriksson som chef för Kulturhuset Stadsteatern i Stockholm är hård.Aftonbladet har talat med ett 40-tal personer som berättar om en demagogisk ledarstil och trakasserier mot anställda.Skådespelaren Ulf Brunnberg, med 17 års erfarenhet från Stockholms stadsteater, säger till Expressen:– Detta handlar inte bara om sexuella trakasserier. Han har varit som en liten Hitler som uteslutande bestämt på sina villkor.

Smash and grab-attack: Körde genom vägg med hjullastare

En smash and grab-attack har inträffat i Borås på torsdagsmorgonen.– En hjullastare har körts genom en vägg på ett elektroniklager i Viared, säger Johan Ljung, vakthavande befäl vid polisen i region väst.
Läs mer om Johan Ljung och Viared.
Minister: Brittiska medborgare som strider för IS bör elimineras
Brittiska medborgare som strider med terrorrörelsen IS bör lokaliseras och dödas, och inte tillåtas att återvända till Storbritannien, säger landets nye försvarsminister Gavin Williamson.
Volvo firar VM-titeln med nya sportiga specialbilar
Volvos team Polestar Cyan Racing blev historiskt när det vann dubbla VM-titlar i banracing.Det firar den svenska tillverkaren genom att släppa sportiga specialversioner av S60 och V60.
De lämnar inte sin sjunkande ö – de hoppas på Gud och Trump
TANGIER. I Atlanten utanför Washington DC lever 450 personer på Tangier Island. De kan bli klimatflyktingar när deras ö sakta försvinner ned i havet. Invånarna är några av president Donald Trumps mest hängivna anhängare. De vill alla en sak: – Bygg en mur åt oss mot vattnet.
Så lyder världens viktigaste mening
Se Björn Ranelid läsa upp sin text, längst ner i artikeln.
Kina: Indisk drönare kränkte luftrummet
En indisk drönare har kränkt kinesiskt luftrum och störtat, enligt Kinas försvarsdepartement.
Tung bank går mot strömmen – satsar med full kraft på molnet
Banker är inte kända för att gå i bräschen när det gäller det publika molnet. Men klassiska Goldman Sachs satsar fullt ut på molnet. Det ökar vår förmåga till innovation och att hitta nya affärsmöjligheter, säger teknikchefen Roy Joseph.
Läs mer om Roy Joseph.
Försäkringskassan drar i bromsen – oklar juridik stoppar gemensam it-drift
Efter en dom från Kammarrätten kan Försäkringskassan inte fullfölja uppdraget att sköta andra myndigheters it-drift. Det här är ett jättestort dilemma, säger cio Stefan Olowsson.
Tung bank går mot strömmen – satsar med full kraft på molnet
Banker är inte kända för att gå i bräschen när det gäller det publika molnet. Men klassiska Goldman Sachs satsar fullt ut på molnet. Det ökar vår förmåga till innovation och att hitta nya affärsmöjligheter, säger teknikchefen Roy Joseph.
Läs mer om Roy Joseph.
Biancas utspel efter Pernillas nakenbilder
Bianca Ingrosso blir generad då hon får se både sin mammas och sin mormors nakenbilder.I Wahlgrens värld visar Pernilla Wahlgren och Christina Schollin upp bilder från då de vek ut sig i herrtidningar.– Herregud vad pinsamt det här är, säger Bianca Ingrosso då hon får se bilderna.
Carl Philip berättar om sitt och Sofias mysiga villaliv
HONGKONG. Nu har prins Carl Philip och prinsessan Sofia bott på Villa Solbacken i snart ett halvår.Med den nya lille familjemedlemmen –Gabriel – stormtrivs familjen.– Vi bor precis längs kanalen. Det är väldigt mysigt, säger Carl Philip.
Tvehågset besök av Erdogan i Grekland
President Recep Tayyip Erdogan besöker Grekland som det första turkiska statsöverhuvudet på 65 år. Men det är två länder med mycket tvehågsna allianser som ska ha överläggningar med varandra.
Läs mer om Erdogan och Grekland.
Försäkringskassan drar i bromsen – oklar juridik stoppar gemensam it-drift
Efter en dom från Kammarrätten kan Försäkringskassan inte fullfölja uppdraget att sköta andra myndigheters it-drift. Det här är ett jättestort dilemma, säger cio Stefan Olowsson.
Vårdjättarna: Män styr i kvinnodominerad bransch
Åtta av Sveriges tio största vårdbolag leds av män. Det trots att över tre fjärdedelar av dem som jobbar inom vården är kvinnor. – Vi försöker leda ur medicinsk synvinkel, inte ur könsvinkel, säger Capios vd Thomas Berglund.
De grånade damerna saknas i Akademien
Historiskt har de tongivande ledamöterna i Svenska Akademien föredragit likasinnade.Ulrika Knutson påtalar den allvarliga bristen på kvinnliga grå eminenser.
Läs mer om Akademien och Svenska Akademien.
Petad till fjärdekedjan – då blev Nylander hjälte
LOS ANGELES. Han får inte spela i förstakedjan längre.Men det hindrade inte William Nylander, 21, från att bli matchhjälte för Toronto Maple Leafs i natt, svensk tid.Men en superstraff avgjorde han mötet med Calgary, som Toronto vann med 2-1.Fast William valde att hylla lagets målvakt, dansken Frederik Andersen, som svarade för 47 räddningar.- Freddie storspelade och gav oss vinsten i kväll, säger Nylander till Toronto Star efteråt.
Så kan Madsen slippa fängelse
Psykundersökningen av Peter Madsen, som misstänks ha mördat svenska journalisten Kim Wall, drar ut på tiden. Undersökningen är avgörande för vilket straff Peter Madsen kan dömas till om han befinns skyldig till mordet: vård, fängelse på livstid eller den danska lagens strängaste straff – förvaring på obestämd tid. Åklagare Jakob Buch-Jepsen räknar med att kunna åtala Peter Madsen innan årets slut.
Läs mer om Kim Wall, Madsen och Peter Madsen.
Lyxfällan visar Andr stora skulden – då ler 25-åringen
Andr, 25, har en strulig bakgrund och drömmer om ett lugnt liv med sambon Veronica och villa, Volvo och hund.Men han hemsöks av räkningar från de senaste årens hårda partyliv i Alanya – och fick nyligen sparken från ett transportbolag i Örebro.– Jag blev varslad när jag tappade 130 liter schampo från tionde våningen, säger han i säsongsavslutningen av Lyxfällan.
Nicklas ilska efter besöket på Lidl
Nicklas Martini har en hjärnskada efter en trafikolycka – en skada som inte påverkar honom intellektuellt.När han senast handlade på Lidl blev han ignorerad av kvinnan i kassan – trots att hans assistent påpekade att det var Nicklas som handlade.– Jag blev arg och ledsen. Så arg att jag körde ner ett ställ med reklamblad med permobilen, säger han.
Läs mer om Lidl.
Tidigare doldisen startar säsongen som VM-etta
Plötsligt stoppar främmande människor 21-åringen på stan. På fyra år har Sandra Näslund gått från doldis till världens bästa skicrossåkare. På torsdagen inleder OS-guldhoppet världscupsäsongen som VM-etta. – Det är skönt att kunna flyga vidare på det självförtroendet, säger hon.
Vässat arbete mot människohandel för tiggeri
Polisen har vässat sitt arbete mot människohandel för tiggeri och räknar med att nysta upp fler fall framöver. Men ett lågt förtroende för polis och myndigheter försvårar jakten.
IOK:s Gunilla Lindberg: Putins beslut en lättnad
En lättnadens suck över Putins besked. Det är reaktionen på Internationella Olympiska kommittn som just portat Ryssland från vinter-OS. – Vilken lättnad att Putin inte bojkottar OS, säger Gunilla Lindberg i IOK:s exekutivkommitt till SvD.
Dödläge pressar Trump – staten kan stängas ner
På fredag upphör den tillfälliga budget som just nu håller i gång den amerikanska statsapparaten. Förhandlingarna för att hindra en budgetkris uppges vara i dödläge. Republikanerna försöker nu köpa sig tid för att inte få skulden när offentliga verksamheter stänger ner.
Läs mer om Trump.
Hur berättar jag om min ekonomiska kris?
Hej! Är en kvinna på 50 år, som efter ett totalt kärlekslöst liv, fylld av bråk, misshandel å tragedier, nyss har träffat en ett år yngre man. Det bara small till, och jag är såld. Han är så makalöst fin och trevlig, helt enkelt supergo.