07. December 2017 08.00-08.59

Oregelbunden öppning väntas på börsen

Stockholmsbörsen ser ut att inleda torsdagen i en oregelbunden tendens med en lätt dragning upp.
Ny ubåtsfunktion öppnar för specialförband
Den militära aktiviteten ökar samtidigt som Östersjön blir allt viktigare som transportled. Det konstaterar marinchefen Jens Nykvist som ser fram emot den svenska marinens nya ubåtar, med helt unik utrustning.
Läs mer om Östersjön.
Branschen om dieseln: Ska lösa pest och kolera
EKONOMISTUDION Dieselbilarnas ovissa framtid är en het fråga. Det handlar om hot om dieselförbud och biltillverkare som inte byter ut sina reningssystem i tillräckligt snabb takt. Vilket ansvar har personbilstillverkarna för att lösa problemen? Bertil Moldn, vd på branschorganisationen Bil Sweden svarar i Ekonomistudion
Läs mer om Bil Sweden och Ekonomistudion.

V64 och DD: Exact, han leder hela vägen

Spelvärd: Eskil HellbergTorsdag 7 decemberV64 och Dagens dubbel, ÅbyBeräknat spelstopp: 19.25 (V64), 20.53 (DD)
Läs mer om ÅbyBeräknat.
Ändringar i femmorna kan ge en positiv effekt
Uppdrag: Att förvalta 1 000 kronor på spel.Start: 10 november 2017.Regler: Expressens spelexperter lägger varje dag ett spel på mellan 1 till 5 procentenheter av sin spelkassa på sitt favoritobjekt till rekommenderat odds.
Fler vilodagar – då blir det hemmaseger
Dagens bästa spel 7 decemberSpelform: Bomben 1Spelstopp: 18.59Spelexpert: Eskil Hellberg
Reservbetonat hemmalag bäddar för Östersund-skräll
Topptipset 7 decemberSpelstopp: 21.04Spelexpert: Johan Meijer
Läs mer om Östersund-skräll.
Klart: Samkönade par får gifta sig i Australien
Grattis! Nu får samkönade par gifta sig även i Australien.Det stod klart efter att det historiska lagförslaget röstades igenom i representanthuset, skriver BBC.
Läs mer om Australien, Australien.Det och BBC.
Systemair missar målet
Ventilationsföretaget Systemair redovisar ett rörelseresultat om 144 miljoner kronor för det andra kvartalet 2017.
Kolla in magiska julen på Harry Potter-landet
Julbordet på Harry Potterlandet utanför London är välkänt.Men när nu amerikanerna ger sig in i leken blir tillställningen ännu mer magiskt glittrande.Kolla pådraget när det hålls julbal på Harry Potterlandet i Florida.
Ung man knivskuren och rånad av grupp
Två unga män blev brutalt rånade av en grupp på fem personer i centrala Malmö.En av männen blev skuren i benet och fick föras till sjukhus av polisen.
Läs mer om Malmö.En.
Kungen ska träffa Sara Danius
Kungen kommer under torsdagen att träffa Svenska Akademiens ständiga sekreterare Sara Danius.Det uppger hovet för Sveriges Radio Kulturnytt.
Läs mer om Sara Danius.Det.
Credit Suisse sänker riktkursen för H&M
Credit Suisse sänker riktkursen för H&M till 230 kronor från 240 kronor.
Brunnbergs attack mot teaterchefen: Avgå nu
Kritiken mot Benny Fredriksson som chef för Kulturhuset Stadsteatern i Stockholm är hård.Aftonbladet har talat med ett 40-tal personer som berättar om en demagogisk ledarstil och trakasserier mot anställda.Skådespelaren Ulf Brunnberg, med 17 års erfarenhet från Stockholms stadsteater, säger till Expressen:– Detta handlar inte bara om sexuella trakasserier. Han har varit som en liten Hitler som uteslutande bestämt på sina villkor.
Allvarligare hot mot brevbärare
Postnords brevbärare och chaufförer möts av allt grövre hot och våld i sitt arbete, rapporterar Sveriges Radio Ekot.
Nya uppgifter: Opel Ampera-e säljs med 100.000 i förlust – nu hotar miljardböter för höga utsläpp
Jätteaffären när Opel såldes till Peugeot och Citroën gick loss på 13 miljarder kronor. Men nu vill PSA ha tillbaka hälften av pengarna. Anledningen är att det först nu står klart vilka enorma utmaningar Opel har för att klara utsläppsmålen, skriver Reuters. Opel riskerar att inte klara EU:s nya, tuffa utsläppskrav och kan därmed tvingas betala höga bötesbelopp. Nu måste PSA snabba på utvecklingen av miljöteknik för att kapa utsläppen och det kostar pengar. PSA vill ha tillbaka hälften av pengarna Om du misslyckas med att klara EU-reglerna kommer bötesbeloppen som du sl
Läs mer om EU-reglerna, Opel, PSA och Peugeot.
Misstänkt föremål på Bromma flygplats
Läs mer om Bromma.
Leonoras ånger – orden som exet aldrig fick höra
Bonde söker fru-profilen Leonora Wilhelmsson fann kärleken i Louise Eriksson, men i höstas tog relationen plötsligt slut.Efter uppbrottet har bonden försökt läka sina sår och bland annat funnit styrka i musiken.Jag hade funderingen på att skicka låten bums till mitt ex och skiva meningen: ingen är som jag, du kommer fatta den en dag skriver hon i sin blogg.
Lindsey Vonn attackerar Donald Trump
Om Lindsey Vonn hamnar högst upp på prispallen i vinter-OS i Pyeongchang så kommer hon att tacka nej till alla följande inviter till att besöka Vita huset.
Läs mer om Donald Trump, Pyeongchang och Vita.
Ekologisk korv återkallas
Ekologisk Onsalakorv återkallas – eftersom den kan innehålla spår av mjölk.Korven har enbart sålts på Willys och Hemköp och nu uppmanas alla kunder att lämna tillbaka produkten till butiken.
Läs mer om Hemköp.
Misstänkt föremål på Bromma flygplats
Ett misstänkt föremål har upptäckts på Bromma flygplats i Stockholm, uppger polisen på sin hemsida.
Läs mer om Bromma och Stockholm.
Facket: För hård press på Arbetsförmedlingen
Facket på Arbetsförmedlingen larmar: personalen är hårt pressad. Huvudskyddsombuden kräver att ledningen tar fram en realistisk handlingsplan för hur den extremt höga arbetsbelastningen ska sänkas och personalen ska kunna bli friskare.
Läs mer om Arbetsförmedlingen.
Allt klart för homobröllop i Australien
Australiens parlament har nu röstat ja till en könsneutral äktenskapslag. Beslutet kommer efter ett ja-resultat i en folkomröstning om samkönade äktenskap tidigare i år.
Läs mer om Australien.
VW-chefen Oliver Schmidt döms till sju års fängelse i USA för sin roll i dieselgate
Oliver Schmidt, 48 år, döms till maxstraffet sju års fängelse i USA och måste dessutom betala 400.000 dollar i böter, cirka 3,7 miljoner kronor. Domaren Sean Cox motiverade maxstraffet med att den före detta Volkswagenchefen Oliver Schmidt brutit mot själva fundamentet i samhället, det vill säga tillit. Oliver Schmidt erkände sig skyldig till anklagelserna men hävdar att han blivit tvingad till sitt agerande av sin arbetsgivare, vilket han ångrar. Oliver Schmidt arbetade vid Volkswagens huvudkontor i USA mellan 2012 till februari 2015. Det var i september 2015 som de amerikanska myndigheterna meddelade att de inte kunde godk
Uppgifter: Samsung Galaxy S9 missar CES-mässan, trots allt
Det blir ingen ny Galaxy S9 på årets teknikmässa i Las Vegas, enligt nya uppgifter. Istället får vi vänta till mars.
Läs mer om Galaxy S9.
Attendos ägare – nu har ni chansen att förändra
Vårdbranschen krossar gamla föreställningar om att maktstrukturer kommer att brytas av sig själva. Det är nu, efter #Metoo, en förändring ska till – annars måste regeringen göra verklighet av kvoteringshotet.
Världsnian Johanna Konta byter tränare
Den brittiska världsnian Johanna Konta har gjort klart med en ny tränare inför nästa säsong.
Läs mer om Johanna Konta.
Strömlöst i spårvagnstrafiken i Göteborg
Det är strömlöst i spårvagnstrafiken i östra Göteborg under torsdagsmorgonen.– Det beror på ett luftledningsras vid Gamlestadstorget, säger Matilda Hauser, störningskoordinator vid Västtrafik.
Tonåringar greps på McDonalds efter rån
En man blev rånad på sitt bankkort genom hot med stickvapen i Lund.De misstänkta gärningsmännen greps på McDonalds i Malmö en timme senare-
Läs mer om Lund.De och Malmö.
Misstänkt föremål på Bromma flygplats
Ett misstänkt föremål har upptäckts på Bromma flygplats i Stockholm, uppger polisen på sin hemsida.
Läs mer om Bromma och Stockholm.