07. December 2017 10.00-10.59

Eurogruppen säger nej till finansminister för euroområdet

Euroländernas finansministrar kommer inte att acceptera förslaget på en finansminister för euroområdet.

Stals från sin mamma – fann släkten efter 40 år

Adriana togs från sin mamma som nyfödd under 1970– och 80-talets militärstyre i Argentina.40 år senare har argentinskan återförenats med sina släktingar, rapporterar BBC.– Jag började tro att jag blivit övergiven eller såld.
Läs mer om Argentina.40 och BBC.
VW-chefen får sju års fängelse efter dieselgate
Oliver Schmidt, tidigare chef inom Volkswagen i USA, får sju års fängelse för sin inblandning i dieselskandalen.Utöver det döms han även att betala cirka 3,7 miljoner kronor i böter, rapporterar TT.
Läs mer om USA och Volkswagen.
Støjberg öppnar för placering på öde ö
Dansk Folkeparti har länge argumenterat för att personer som nekats asyl och ska utvisas från Danmark kan placeras på någon av landets 300 obebodda öar. Utlännings- och integrationsminister Inger Støjberg (borgerliga Venstre) ställer sig inte avvisande till förslaget.
Läs mer om Danmark, Inger Støjberg och Venstre.
Tidal uppdateras – får stöd för Carplay och Iphone X
Den senaste uppdateringen av Tidal-appen är en extra välkommen sådan, i alla fall om du har en Iphone X och en bil med Carplay.
Läs mer om Carplay, Iphone X och Tidal-appen.
Här testar du nya pluggen Overloud Sculptube
Pluggar som emulerar analog hårdvara finns det gott om. Så frågan är då om Overlouds senaste skapelse verkligen kan tillföra något till en redan övermättad marknad?
Läs mer om Overloud Sculptube.
Tv-profilens ilska mot TV4 efter inspelningen
Erica Mahnkopf, 27, letar efter kärleken i köttbonden Marcus Sjöberg, 38.Men det har sitt pris. Produktionen var inte vad hon förväntade sig –och nu ångrar hon sin medverkan i TV4-programmet.– Bonde söker fru är ju inte vad jag trodde att det skulle vara, säger hon till Hänt.
Läs mer om Hänt och TV4.
Wilmer X återförenas – ger sig ut på turn
Det klassiska Malmöbandet Wilmer X återförenas och ger sig ut på turn.Bandet spelar närmast på Sweden Rock Festival och ger därmed sin 1000:e spelning, skriver Sydsvenskan.
Lustgas säljs på krogen i Göteborg
Lustgas som partydrog har varit ett växande fenomen de senaste åren. Nu säljs den lagliga men farliga gasen öppet på minst två nattklubbar i Göteborg, rapporterar P4 Göteborg.– Det var lika vanligt att köpa lustgasballonger som att köpa alkohol där inne, säger en nattklubbsbesökare till P4.
Läs mer om Göteborg.
Getty Center stänger efter Los Angeles-bränder
Konstmuseet Getty Center i Los Angeles tvingas stänga på grund av de omfattande bränder som härjar i Los Angeles.
Live: Anna Odell om sin nya film
Pressträff i Trollhättan med Anna Odell som berättar om sin nya film.
Läs mer om Anna Odell och Trollhättan.
Live-tv: Anna Odell om sin nya film med Persbrandt
Konstnären och regissören Anna Odell återvänder till spelfilmen med ett helt nytt filmprojekt ihop med Mikael Persbrandt - se live-tv från presskonferensen i Trollhättan.
Stridigheter väntar när tyska Socialdemokraterna samlas för partidagar
BERLIN. Stridigheter väntar när de tyska Socialdemokraterna SPD i dag, torsdag, samlas till partidagar i Berlin. Motståndare till att ingå en ny regeringskoalition med förbundskansler Angela Merkel fruktar att partiets existens står på spel.
Skidtalangen död i olycka
Skidvärlden är i sorg.Talangen Max Burkhart har avlidit efter en olycka, bekräftar det internationella skidförbundet.
Personbil fick träd över sig under färd
Ett träd föll över en personbil som kom körande på länsväg 160 i Henån på Orust.– Kvinnan skulle köra ut från Henån när trädet rasade. Det träffade huven och krossade framrutan, säger Hans Blom, räddningschef i beredskap vid Orust räddningstjänst.
Läs mer om Henån och Orust.
Huspriser fortsätter stiga – men Gotland sticker ut
Huspriserna i Sverige fortsätter att stiga.Under perioden september-november ökade de med en procent, enligt färska siffror från SCB.Samtidigt ser utvecklingen ut att mattas av – i fem län sjönk priserna. Och särskilt Gotland sticker ut.
Läs mer om Gotland och Sverige.
Tågkrock i Mora – en fastklämd
Ett tåg har krockat med en personbil i centrala Mora, uppger polisen.
Läs mer om Mora.
Laga din egen Nobelmeny
Även om man inte är bjuden på Nobelfesten kan man ju ha det lite festligt. DN:s Elin Peters tipsar om hur man kan anpassa gamla tiders Nobelmenyer för hemmabruk.
Nu har Google dödat Chrome-apparna
De har levt på lånad tid, men nu är timmen slagen. Google har stängt ned butiken för Chrome-appar till Mac, Linux och Windows.
Skanskas vice vd lämnar
Skanskas vice vd Mats Williamson lämnar koncernen efter 35 år den 1 januari.
Kinesisk rättegångsseger för Lego
En kinesisk domstol har fastslagit att produkter som sålts under varumärket Bela av två kinesiska företag utgör en kränkning mot Legos immateriella rättigheter.
Läs mer om Bela och Lego.
Bostadspriserna faller – vad gör jag?
Oron på bostadsmarknaden tilltar. Villaägare vittnar om nervositet inför prisutvecklingen: Vad är smartast att göra nu? SvD:s privatekonomiredaktör Frida Bratt svarar.
Läs mer om Frida Bratt.
Bilder: Brandinfernot hotar Los Angeles
Ett brandinferno rasar fortsatt i Los Angeles-regionen i södra Kalifornien. Över 230 000 människor har tvingats fly, och tusentals hem hotas, bland dem flera exklusiva fastigheter i Bel Air.
Läs mer om Bel Air och Kalifornien.
MFF säljer nyförvärvets tröja – innan han är klar
Malmö FF har, enligt Kvällspostens uppgifter, gjort klart med en värvning av Arnor Traustason.Nu auktionerar klubben ut en hemlig tröja där pengarna går till välgörande ändamål.Buda hem matchtröjan som MFF:s nyaste spelartillskott använder i samband med pressfotografering och presentation, skriver klubben.
Läs mer om Arnor Traustason.Nu.
Vonn: Jag tävlar inte för Trump
Om Lindsey Vonn hamnar högst upp på prispallen i vinter-OS i Pyeongchang så kommer hon att tacka nej till alla följande inviter till att besöka Vita huset.
Läs mer om Pyeongchang, Trump och Vita.
Filmtoppen vecka 49 – DN:s kritiker listar veckans bästa filmer
Filmfredag listar filmer du måste se på bio just nu.
Spelaktier lyfter efter uppgifter om storaffär
Aktier i spelsektorn stiger generellt efter att den brittiska speloperatören GVC för diskussioner om bud på konkurrenten Labdrokes på upp till närmare 4 miljarder pund.
Läs mer om GVC.
Mördade finska vikingar Sveriges andre ärkebiskop?
I Finland har jag hört att finska vikingar härjade vid Mälaren och dödade Sveriges andre ärkebiskop. Det låter som en skröna, men man har försäkrat mig om att det är sant. Vad säger de historiska källorna?
Läs mer om Mälaren.
Experten: Storseger senast – Skellefteå vinner hemma
Skellefteå tillhör i vanlig ordning toppskiktet i SHL.I kväll tar laget emot tolvan Mora på hemmaplan – som tog en viktig seger senast.Senaste mötet i Skellefteå lagen emellan slutade med en storseger för hemmalaget.– Vi har uppenbarligen en hel del skicklighet, säger backen Morgan Ellis till lagets hemsida inför matchen.
Läs mer om Mora och Skellefteå.
Pernillas kamp mot sjukdomen – stoppas
Pernilla Wahlgren skulle gästa Gry Forssell i morgonens sändning i Mix Megapol.Men så blev inte fallet.Hon stoppades av en plötslig sjukdom – och nu kämpar hon för att bli frisk.
Läs mer om Gry Forssell och Mix Megapol.Men.
Volvos vd om miljözoner: Svårt att argumentera emot
Nästa generation Volvo-bilar ska lanseras utan dieselmotorer.Volvos vd Håkan Samuelsson tror också att miljözoner i de stora städerna blir verklighet.– Det blir problem för de äldre bilarna men jag har svårt att argumentera emot miljözoner, även om det inte är vår sak att driva den frågan, säger Samuelsson.
Julöl för alla smaker – här är favoriterna
Starkt, svagt, kryddigt eller friskt – bland årets julöl finns något för alla smaker. DN:s Sanna Blomquist väljer favoriter till julens alla tillfällen.
Samsung utanför topp 5 på världens största smartphonemarknad
De fem största leverantörerna, varav fyra inhemska, på den kinesiska smartphonemarknaden stärker sina positioner i landet.
Det här talar för och emot att Merkel ska få en chans till
BONN Socialdemokratiska ledare i EU bönfaller Martin Schulz att förnya regeringsalliansen med Angela Merkel för att gemensamt bygga ett socialt EU. Men först måste han övertyga djupt skeptiska medlemmar på SPD-kongressen som börjar denna torsdag. Blir det tummen ner går Tyskland sannolikt mot nyval nästa år. Blir det grön ljus rycker en storkoalition närmare. Här är vad som talar för och emot en ny regering med Merkel och SPD.
Här blir hon lurad av lotteriets säljare
Det lät bra när säljaren ringde från Miljonlotteriet och berättade om lotterbjudandet.Men säljaren berättade inte hela sanningen när han lockade henne att köpa.Hör i klippet ovan hur försäljaren lurar Rebecca Nordström i telefonen.– Det är oerhört fult agerat, säger Rebecca, som gjort anmälan till Konsumentverket.
Eva-Karin Gyllenberg: Storkyrkan renoveras – till 2021
Hej Eva-Karin! Vad händer med Storkyrkans torn? Det undrar vi, min 9-åriga dotterdotter och jag. När jag tagit henne på en bildande rundvandring i Gamla stan och vi närmade oss Storkyrkan, såg vi hur stora delar av tornets yttre skikt var borta och tegelstenarna och murningen var nakna. När och hur ska detta åtgärdas?
Läs mer om Gamla och Storkyrkan.
Efter Trumps besked – Hamas manar till ny intifada
Reaktionerna mot Donald Trumps unika besked att USA erkänner Jerusalem som Israels huvudstad är många och hårda. Den terrorstämplade palestinska motståndsrörelsen Hamas uppmanar på torsdagen till uppror, en ny intifada.
Läs mer om Jerusalem och USA.
Huspriserna en procent högre
Priserna på småhus har stigit med en procent under den senaste tremånadersperioden, september–november, jämfört med föregående tremånadersperiod. Jämfört med september–november 2016 har priserna stigit med nio procent, enligt Statistiska centralbyrån (SCB).
Läs mer om Statistiska.
Sanna Blomquist: Många fördelar med folköl
KRÖNIKA. Årets roligaste öltrend är folkölet – det märks också i juletid.