14. December 2017 20.00-20.59

Jättedrama i Skånederbyt – Ystad vände och vann

Tredje raka Skånederbyt inom loppet av åtta dagar, Kim Andersson tillbaka i YIF-tröjan och en hemmasvit som växer sig stark hösten 2017.Ystads IF varvade upp och vann det heta Skånederbyt mot HK Malmö med 29-26 efter en dramatisk avslutning.

Brand hos bilfirman Tesla

Strax före 20.30 på torsdagskvällen gick ett larm om en brand i bilföretaget Teslas lokaler på Boplatsgatan i Malmö.Räddningstjänst och polis ryckte ut till platsen. Det skulle enligt uppgift vara kraftig rökutveckling från byggnaden.Texten uppdateras
Malin Fransson: Överskattning kostade finalplatsen – en viktig lärdom för Sarah Sjöström
KÖPENHAMN. Programmet var tufft och redan på förhand flaggade Sarah Sjöström för att hon kanske gapade över för mycket Nu vet vi att utmaningen slutade med en missad medalj när Sarah överskattade sig själv. Det är en lärdom som 24-åringen kan få nytta av i kommande större mästerskap.
Läs mer om Sarah och Sarah Sjöström.

Ohly tidigare utredd: Kan vara ett beteende

Den tidigare partiledaren för Vänsterpartiet Lars Ohly utreddes redan för 15 år sedan för trakasserier. Den utsatta kvinnan var anställd av Vänsterpartiet. Det ovälkomna kontaktsökandet upphörde först när Ohly konfronterades.
Läs mer om Ohly och Vänsterpartiet.
Det här håller inte om det ska bli ett OS-guld
Detta Ryssland - som blir OAR (Olympic Athletes Russia) i OS - är ett hockeylag med fart och finess.Halva laget hade varit med i OS även om NHL-spelarna varit tillgängliga.Men i premiären av Channel One Cup var Sverige sin egen värsta fiende när Ryssland vann med 3-1.Passivt och försiktigt spel är helt fel taktik och svenskarna måste tuffa till sig och tänka:- Så jävla bra är inte Ryssland.
Prestigefyllda priset till Gunhild Stordalen
Under flera års tid har hon gått en kamp mot sin dödliga sjukdom –samtidigt som hon försökt förändra världen med projektet EAT.Nu tilldelas Gunhild Stordalen den prestigefyllda utmärkelsen Årets fighter av norska veckotidningen KK.– Det är detta som gör att jag går upp varje morgon. Det är detta som håller mig gående, säger Gunhild Stordalen om initiativet som hon brinner så mycket för.
Läs mer om Gunhild Stordalen.
Lagen om nätneutralitet upphävs
Amerikanska radio- och telestyrelsen FCC upphäver lagen om nätneutralitet.Beslutet kan ge företag större inflytande över internettrafiken, skriver Dagens Nyheter.
Läs mer om FCC.
Dublin drar tillbaka Aung San Suu Kyis frihetspris
Stadsfullmäktige i Irlands huvudstad Dublin har röstat för att återkalla ett frihetspris som tidigare delats ut till Burmas ledare Aung San Suu Kyi. Anledningen är hennes inställning till folkgruppen rohingya.
Läs mer om Aung San Suu Kyi och Dublin.
Putin: USA underlättar terroristers flykt i Syrien
Putin medger att landet sysslat med dopning – men kallar IOK:s beslut att porta landet från OS för en sammansvärjning. Rysslands president Vladimir Putin höll på torsdagen sin årliga presskonferens, för trettonde året i rad. I ett Ryssland som går till val i mars nästa år dominerades det nära fyra timmar långa evenemanget av inrikespolitiken och utsikterna för den ryska ekonomin.
Läs mer om Ryssland, Syrien och Vladimir Putin.
Undvik svenska filmen: Bortkastade pengar
Bäst på bio – tio filmer att se, tre att undvika. Den nya Star Wars-filmen och fint tecknade Jazzoo hyllas denna vecka av SvD:s kritiker.
Läs mer om Jazzoo och Star Wars-filmen.
Antalet studentbostäder i Stockholm ökar starkt
2017 blir ett riktigt bra år för nya studentbostäder i Stockholms län. Visst är det bostadsbrist även för alla som pluggar, men för första gången på länge ser det lite ljusare ut. Studentbostäderna ökar snabbt.
Läs mer om Stockholm.
Förhands på Bron fyller Malmö arena
En gratistitt på de två första avsnitten i säsong fyra av Bron är oemotståndligt lockande.Till visningen har över 4000 biljetter gått åt.– Det är ju belöningen, att publiken får se det vi har gjort, säger Sofia Helin som spelar polisen Saga Norn.
Läs mer om Bron, Malmö, Saga Norn och Sofia Helin.
Pia Gripenberg: Finns bara förlorare i HQ-härvan
Hela härvan runt HQ Bank är en sorglig historia, där det i stort sett bara finns förlorare. Mats Qviberg och övriga som varit stämda i Stockholms tingsrätt kan i alla fall andas ut. De slipper riskera personliga konkurser när miljardbelopp står på spel.
Läs mer om HQ-härvan.
Det här håller inte om det ska bli ett OS-guld
Detta Ryssland - som blir OAR (Olympic Athletes Russia) i OS - är ett hockeylag med fart och finess.Halva laget hade varit med i OS även om NHL-spelarna varit tillgängliga.Men i premiären av Channel One Cup var Sverige sin egen värsta fiende när Ryssland vann med 3-1.Passivt och försiktigt spel är helt fel taktik och svenskarna måste tuffa till sig och tänka:- Så jävla bra är inte Ryssland.
Dubbla smällar för Sverige – som föll
Premiären i Channel one cup innebar dubbla smällar För Tre Kronor.Dels tvingades Johan Fransson utgå efter att ha täckt ett skott - samtidigt som Sverige föll med 3-1 mot värdnationen Ryssland.–Han sa att det var topp tre på hans smärtskala värsta någonsin, säger landslagsläkaren Peter Ström till HockeyNews.se.