15. December 2017 00.00-00.59

Riskkapitalistens skattesmäll – krävs på nära 1,8 miljarder

Riskkapitalisten Björn Savn har fått ett trist besked i juletider.Han ska betala 1,4 miljarder kronor i skatt och 350 miljoner i skattetillägg, totalt nära 1,8 miljarder.– Stötande, säger Savns advokat Mattias Schömer till Dagens Industri.

Branden växer – nu fjärde största

Den omfattande branden i Kalifornien forsätter att växa och omfattar nu 981 kvadratkilometer vilket gör den till delstatens fjärde största brand hittills. På torsdagen omkom en brandman.
Läs mer om Kalifornien.
Tio raka – H65 öser på: Gamlingarnas match
Trög start men tionde raka segern – av tio möjliga.Även om guldgänget H65 Höör inte har sin bästa dag gör man jobbet och visar sin klass i ligan.
Läs mer om H65.

Fredag 15 december

Fredag 15 december
Nutidstestet vecka 50
Sopor, senatorsval och en känd släkt – det handlar om nyhetsveckan som gick.
Putin och Trump har pratat om Nordkorea
Enligt Kreml har Vladimir Putin pratat i telefon med Donald Trump om Nordkorea, uppger AFP.
Två bilar i frontalkrock: Står dumt till
Sent på torsdagskvällen frontalkrockade två bilar på gamla E6 i Falkenberg.Ambulans, polis och räddningstjänst är på plats.– Bilarna står dumt till mitt på vägen, säger Johan Wallin, inre befäl vid räddningstjänsten Väst.
Läs mer om Johan Wallin och Väst.
Lars Ohly utreddes redan för 15 år sedan
Under torsdagen kom nya krav på den tidigare ledaren av Vänsterpartiet Lars Ohlys avgång som ordförande i Funktionsrätt Sverige. Det avslöjades också att Ohly utretts för trakasserier redan för 15 år sedan.
Läs mer om Funktionsrätt Sverige och Ohly.
Brand i Teslas nya lokaler i Malmö
En brand har brutit ut i Teslas nya lokaler med utställningsplatser för bilar i Malmö. Räddningstjänsten är på plats och arbetar med släckningen.
Läs mer om Malmö.
Lägger av efter 1000 matcher i Ottawa
Läs mer om Ottawa.