15. December 2017 19.00-19.59

Runar Sögaard åtalas – riskerar nu fängelse

Runar Sögaard åtalas för grova ekonomiska brott.Åtalet gör gällande att Sögaard i egenskap av faktiskt företrädare i ett konsultföretag underlåtit att bokföra miljonbelopp under loppet av tre år.Han åtalas för grovt bokföringsbrott, grovt skattebrott och urkundsförfalskning. Runar Sögaard nekar till alla anklagelser.– Bolaget har haft en styrelse och ägare och han har varit den som har agerat och varit operativ i bolaget. Målet handlar om vem som är juridiskt ansvarig för påstådda brister i bokföring, säger Sögaards advokat Leif Gustafsson.
Läs mer om Leif Gustafsson och Sögaard.

Svenskt EM-silver – pikade Danmark

Sverige – med Michelle Coleman, Sarah Sjöström, Louise Hansson och Nathalie Lindborg i laget – tog silver i lagkappen över 4x50 meter frisim på tiden 1.35,92.Svenskorn höll undan i kampen om silvret före Danmark – och pikade värdnationen efteråt.– Det är jätteskönt. Viktigt att vi slog Danmark på deras hemmaplan, säger Michelle Coleman till SVT.
OG-ledaren Alexander Ivanovic isolerad i fängelset
Alexander Ivanovic, 35, är bland annat dömd för att ha skjutit ett äldre par i huvudet 2014.Nu har OG-ledaren isolerats i fängelset efter att Kriminalvården befarat att ett fritagningsförsök planerats, skriver Aftonbladet.Den dömde mördaren nekar till att ha kännedom om några fritagningsplaner.
Allt fler skolor sätter in väktare
En ökning av hot, våld och skadegörelse har fått allt fler skolor att sätta in väktare och andra säkerhetsåtgärder. Men att förhindra enskilda våldsdåd kan vara omöjligt.

Kom och se när er galna mamma dör

Argentinska fotbollsstjärnan Lucho Gonzalez utreds för att ha försökt döda sin fru, Andreia Marques.Den före detta Marseille- och Portospelaren ska, bland annat, ha kastat ut sin fru från balkongen. Framför ögonen på barnen.– Han kallade våra två barn in till sovrummet och sa till dem: Kom och se på när er galna mamma dör, säger Andreia Marques enligt The Sun.
Vit jul? Då ska det mycket till...
Julen kommer två veckor för sent – åtminstone för den som hoppas på en vit jul.För väderprognosens är inte på snöns sida.– Om jag varit oddssättare hade det varit många gånger pengarna på att det blir snö, suckar Johan Groth, meteorolog vid Storm.
Läs mer om Johan Groth och Storm.
Skilsmässolägenheter i nytt norskt bostadsprojekt
Ett bostadsprojekt i Oslo vill prova ett nytt sätt att bo för skilda föräldrar: Barnen bor i mitten med pappan i en lägenhet på ena sidan och mamma i en lägenhet på den andra.
Läs mer om Oslo.
Sverige skrällde – tog silver på lagkappen
Sverige tog oväntat silver i lagkappen i frisim på kortbane-VM i Köpenhamn, när Nederländerna vann. Det blev det tredje silvret för dagen för Sarah Sjöström.
Pascalidou: Maktens män kommer att slå tillbaka
Det stora bakslaget efter metoo-rörelsen kommer att ske, kanske är det redan här. Det tror journalisten och författaren Alexandra Pascalidou, som är redaktör för boken om #metoo och vad som följer efter uppropens tid. – Det är klart att patriarkatet och maktens män kommer att slå tillbaka.
Svenske jättetalangen firade med kyss i SVT
Victor Johansson har gjort succ i kortbane-EM.Under fredagen slog han på nytt svenskt rekord och han firade det med en kyss tillsammans med bronsmedaljören Henrik Christiansen.Där efter tog han över intervjurollen från SVT:s reporter.
Läs mer om Henrik Christiansen.Där och SVT.
Johanna Möller i tårar – kräver att få berätta
– Jag är helt blodig och jag har sår överallt.– Och jag tror att min man är död i sängen.När mammans SOS-samtal spelas upp i rättssalen faller Johanna Möller i gråt.Nu kräver hon att få bryta tystnaden och lämna nya uppgifter i den pågående rättegången.
Läs mer om Johanna Möller.
Polisens varning: Så stjäl tjuvarna dina julklappar
Varje år ser polisen en ökning av inbrott i bilar under julhandeln. Tjuvarna tar sig in i ett parkerat fordon – och stjäl diverse påsar och paket.Nu berättar polisen hur du bäst skyddar dig från att bli utsatt.
17 anmälda fall av sexköp – på två dagar
17 anmälningar om människohandel uppdagades i Umeå – på två kvällar.Polisen vittnar om en utveckling av en ny marknad för prostitution i mellanstora städer runtom i Sverige.– Det finns alldeles för många män som är beredda att köpa sex i hela Sverige, säger kriminalinspektör Simon Häggström.
Läs mer om Simon Häggström, Sverige och Umeå.
Norge klart för VM-final efter utklassning
Hamburg. Norge är klart för VM-final i handboll. Semifinalen mot Nederländerna blev ingen match. Efter tolv minuter stod det 8–1 på siffertavlan. Norge vann till slut med komfortabla 32–23 (17–10).
Läs mer om Nederländerna och VM-final.
Norge till VM-final – efter ny storkross
Norge är klart för VM-final i handboll.De regerande världsmästarna krossade Holland med 32-23 i semifinalen.Nu kan norskorna få möta Sverige i söndagens 2final.
Läs mer om Holland, Sverige och VM-final.