16. December 2017 06.00-06.59

Ilskan mot antirasisterna – efter judeattackerna i Malmö

En muslimsk man skriker att hon är äcklig och att hon har blod på sina händer.Det är inte första gången judiska Jackie Mhitaryan utsätts för en aggressiv attack när hon försöker bygga broar mellan judar och muslimer.Men det som gör mest ont i henne är något annat:Den antirasistiska rörelsens tystnad och svek.– De låter rasisterna använda oss judar som slagträ, säger hon.
Läs mer om Jackie Mhitaryan och Malmö.

Mål och assist av Lindholm i NHL

Elias Lindholm gjorde ett mål och en assist när hans Carolina besegrade Buffalo med 5–4 efter förlängning i NHL-ishockeyn.
Läs mer om Buffalo, Carolina, Lindholm och NHL.
Klart hur pengarna ska fördelas efter dådet i Las Vegas
Bara timmar efter att Stephen Paddock sköt 58 människor till döds vid en musikfestival i Las Vegas började pengadonationer strömma in till offren. Nu har reglerna kring fördelningen av de 22 miljonerna färdigställts.
Läs mer om Stephen Paddock.
Miljardärer hittade döda i Kanada
Den kanadensiske miljardären Barry Sherman och hans fru Honey har hittats döda i sitt hem i Toronto, rapporterar Reuters.
Läs mer om Barry Sherman, Honey, Kanada och Toronto.

AI som säkerhetsvakt? Så kan maskininlärning skydda mot hot

Maskininlärning kan vara ett sätt att få en bättre bild av de säkerhetshot som finns och hjälpa till med prioriteringar. Och det kan vara svaret på nästa Wannacry-attack.
Läs mer om Wannacry-attack.
Vanna Rosenberg: Jag kände mig både sviken och förkastad
Skådespelaren Vanna Rosenberg har behållit sin gudstro genom livet. Familjen är nummer ett i hennes liv, och i nya SVT-serien Brevet till farmor utforskar hon sina rötter.– Det var något som skakade hela min grund.
Så slog Nina Simone tillbaka mot rasismen
I årets julkalender Hämnden är jul minns Expressens kultursida kvinnor som tagit revansch.Lucka nummer 16: Nina Simone!
Läs mer om Hämnden och Nina Simone.
Hans debut är en originell historia
I sin debutroman Stiga sol, smälta is väver Raja Bahari en både originell och tankeväckande berättelse. Annina Rabe är förtjust.
Läs mer om Raja Bahari och Stiga.
Bonde-Leonora bryter med sitt ex
Leonora Vilhelmsson hittade kärleken genom Bonde söker fru – men kamerorna hann inte med.Hon hoppade av programmet efter mötet med Louise Eriksson, men förhållandet varade inte länge. Nu berättar hon att hon träffat en ny kvinna.– Hon kontaktade mig via Instagram och hon ger mig så mycket vackert för mitt inre, säger Leonora Vilhelmsson till Hänt.
Melania Trump mer populär än maken
USA:s första dam Melania Trump blir allt mer populär, enligt nya siffror. Sämre ser det ut för hennes make – president Donald Trump, rapporterar The Hill.
Anders Sännås Lundqvist: Inget verkar kunna stoppa Manchester City
Pep Guardiola strålade av lycka sedan Manchester City besegrat rivalen Manchester United i derbyt förra helgen. Vi har visat att det går att spela Barcelona-fotboll även i England, konstaterade han.
Nya samtal om Venezuelas framtid
Venezuelas regering och landets opposition möttes under fredagen i Dominikanska republiken. Samtalen hölls med syfte att överbrygga stora oenigheter om hur den svåra politiska och ekonomiska krisen i Venezuela ska kunna få ett slut.
Läs mer om Dominikanska och Venezuela.
Blodig man hittad i Jönköping
En blodig man som misshandlats har hittats utomhus i centrala Jönköping av en polispatrull. Mannen fördes med ambulans till sjukhus.
Läs mer om Jönköping.