16. December 2017 09.00-09.59

Katrine Maral: Taylor Swift har tjänat miljarder på att vara typiskt kvinnligt jobbig

KRÖNIKA. Vittnesmålen om övergrepp blottar det kompletta ointresset för kvinnors inre liv. En viktig lärdom av höstens diskussion är därför: lyssna!
Körmedlemmarna blev de första vännerna i mitt nya liv
Den kom till som en mötesplats. Men ambitionen är högre än så. DN:s Paul Hansen skildrar kören Gränslösa röster som nu fyller två år.
Läs mer om Gränslösa.

Gränslösa kören fyller två år

DN:s Paul Hansen har träffat Gränslösa kören som fyller två år.
Läs mer om Gränslösa.
Knepet som parar ihop din Android-mobil och Windows
Äntligen kan du få Android och Windows att funka bättre ihop. Så här använder du Microsoft Launcher i senaste uppdateringen av Windows 10.
Stäng av Windows störiga spelläge en gång för alla
Det blir allt vanligare att Microsoft försöker tvinga på oss saker. I fråga om spelläget har det blivit svårare att bestämma själv.
Läs mer om Microsoft.
Shoppa loss i Kickstarter-utmanarens nya butik
Indiegogo är inte bara en tjänst för att samla in pengar. På nya Product Marketplace börjar de även sälja prylarna.
Läs mer om Product Marketplace.
Kvinna misshandlades – gärningsman gripen
En kvinna blev under natten misshandlad i en bostad i Herrljunga.En gärningsman misstänks för misshandel.
Läs mer om Herrljunga.En.
Protesterna fortsätter i Honduras
Minst 27 människor skadades när demonstranter fortsatte drabba samman med säkerhetsstyrkor i Honduras. Demonstranterna kräver en omräkning av rösterna i det omtvistade presidentvalet i landet.
Uppgifter: Detta är Microsofts nya bärbara
Nytt patent avslöjar bärbar och böjbar enhet med gångjärn från företagets Surface-ingenjörer.
Läs mer om Surface-ingenjörer.
Ny studie: Även du och jag kan förvandlas till troll
Vilka blir nättroll? Vem som helst – under vissa omständigheter. Det destruktiva beteendet på nätet börjar nu ringas in av forskare världen runt.
Myshatar i hemlighet: Ska se vad den jäveln skriver
Ledarsidorna gör Irma vansinnig. Anna letar upp skryt på Facebook. Mikael dras till en medieprofil som får honom att koka av ilska. Gemensamt för alla tre är att de inte kan strunta i sådant som stör dem.
Läs mer om Facebook och Irma.
Lista: Årets bästa skönhetsprodukter
En lyxig julklapp, eller något att unna dig själv när bara det bästa är gott nog! Vi har provat och utsett vinnarna i djungeln av skönhetsprodukter.Här är favoriterna som fått högsta betyg i magasinet Söndag under 2017.
Läs mer om Söndag.
Chers livsändring efter dödsdomen
Cher har de senaste åren kämpat mot sviktande hälsa och ekonomiska bakslag.Många trodde att den 50 år långa karriären var dödsdömd, men ack så fel de hade.Världsstjärnan gör nu oväntad comeback – i bättre form är någonsin.
Det norska mörkret som många missat
TOBLACH/STOCKHOLM. Norges nya kelgris Johannes Hösflot Kläbo har fullkomligt dominerat herrarnas världscup hittills.Men bakom Kläbo är läget ett helt annat.Sju (!) av de norska landslagsstjärnorna har haft en problemfylld start på säsongen.– Det har aldrig funnits fler frågetecken än nu, säger John Rasmussen, skidexpert på norska Dagbladet.
Läs mer om Dagbladet, John Rasmussen och Kläbo.
Det är svårt att prata om rasism – som sker mellan invandrarna
När jag nyligen besökte en ungdomsgård i miljonprogrammet där jag växte upp slogs jag av en sak: De rasistiska och antisemitiska ord som uttrycktes av personal och unga besökare.Det var inte bara en jargong. Det var något djupare.
DN väljer: Årets bästa barn och ungdomsböcker
DN:s kritiker väljer sina favoriter.
Han omfamnar manlig kraft
Det skulle bli en vanlig intervju på ett kaf. 70 minuter senare står DN:s reporter och Herman Ottosson, grundare av Raw Man, och puttar på varandra i Björns Trädgård. Han vill visa vad hans mansgrupper gör. Anton Säll försöker förstå vad som egentligen pågår.
Läs mer om Herman Ottosson och Raw Man.
Lotta Olssons väljer 50 barn- och ungdomsböcker från 2017
Vilka är årets bästa barn- och ungdomsböcker? Lotta Olsson väljer femtio böcker för olika åldrar.
Ester Blenda Nordström och jag är outsiders båda två
När Fatima Bremmer såg en bild av Ester Blenda Nordström blev hon helt bländad. Hon ville berätta för världen om journalistpionjären som var först med att wallraffa. Nu har hon fått Augustpriset för sin bok om idolen.
Så förbereder du bilen inför julresan
Som alltid är det många som ska ut på vägarna dagarna runt jul. Här är polisens bästa tips för att resan ska gå smidigt.
Ingen norska ska starta med gul väst på Touren
TOBLACH. De norska åkarna har en tydlig plan inför helgens världscupstävling: De ska peta ned Charlotte Kalla från tronen.Huvudpersonen själv tar utspelet med ro. Men Rikard Grip ryter ifrån:– Den gula västen ska vara i svensk ägo när Tour de Ski startar, säger förbundskaptenen.
Läs mer om Charlotte Kalla, Ski, Tour och Touren.
Lyckad kombo av pris, funktion och utrymme
Tjeckiska tillverkaren har gjort det igen! Nya kompakta suven Karoq är en lyckad kombination av utrymme, körbarhet och pris.
Läs mer om Karoq.