16. December 2017 16.00-16.59

Damkronornas tonåringar sänkte Japan

Läs mer om Japan.
Teneriffa bygger enorm solcellsanläggning
En av världens största solcellsanläggningar planeras på Teneriffa.Förhoppningen är att ön ska drivas nästan helt av förnybar energi.– Om allt går som planerat kommer anläggningen vara klar i slutet av 2020, säger kommunalråd Antonio Garca Marichal till Diario de Avisos.

Uppgift: Legkov slutar efter dopingskandalen

Portad från OS och tillfälligt avstängd från världscupen.Då väljer Alexander Legkov att avsluta sin skidkarriär, skriver Aftonbladet.
Läs mer om Aftonbladet och Alexander Legkov.
Evakuering vid brand i flerfamiljshus
En kvinna har evakuerats vid en brand i ett flerfamiljshus i Åstorp.Branden var fullt utvecklad när räddningstjänsten kom till platsen.
Läs mer om Åstorp.Branden.
Micke bjuder in ALLA på julafton
Elva år i rad har Micke Salminen, 52, bjudit in till ett gemensamt julfirande på seniorboendet Balder.I år blir inget undantag, något som även Nynäshamns Posten uppmärksammat.–Folk ler när de går därifrån. Det betyder jättemycket för många, säger Micke till Expressen.
Svenska kritiken: Hur tänker de?
HAMBURG. Den franska målvakten storspelade mot Sverige.I en gul tröja.Något som skapade stor förvirring, både för tv-tittarna och för spelarna.– Den är alldeles för lik, hur tänker de?, säger Nathalie Hagman till Dagbladet.
Skogsbrand i Kalifornien utom kontroll
Läs mer om Kalifornien.
Runar Sögaard anhölls – kort före tv-succn
Runar Sögaard står åtalad för ekonomisk brottslighet och riskerar nu fängelse.Trots det har tv-profilens liv i offentligheten fortsatt som vanligt – bara veckor innan inspelningarna av Biggest loser VIP anhölls profilen.Sögaard nekar till brott via sin advokat.
Läs mer om Biggest och VIP.
Stjärncyklist död – blev bara 43 år
Cykelvärlden är i sorg.Den brittiska stjärncyklisten Sharon Laws, 43, har avlidit efter en längre tids cancersjukdom.Världen har förlorat en mästare och vän, skriver familjen i ett uttalande enligt The Guardian.
Läs mer om The Guardian.
Bekräftar: Östersund lägger ett rekordbud
Östersund jagar nyförvärv inför nästa säsong.Nu bekräftar klubbens ordförande Daniel Kindberg att man är redo att öppna plånboken för Brommapojkarnas Kevin Kabran.Och det rejält.–Jag kan säga att det är det högsta budet som vi lagt i Östersunds historia, säger Kindberg till FotbollDirekt.
Vem sade vad 2017– känner du igen citaten?
Året som gick är fullt av magstarka uttryck och minnesvärda fraser. Här är årets citat – men minns du vem som sade vad?
Dödlig storm drog in över Filippinerna
Minst tre människor omkom och tiotusentals tvingades söka sig till säkrare platser när den tropiska stormen Kai-Tak drog in över östra Filippinerna. Värst drabbades regionen Visayas i mellersta delen av landet, den region där monstertyfonen Haiyan krävde minst 7 300 liv för fyra år sedan.
Läs mer om Filippinerna, Haiyan och Kai-Tak.
Därför handlar alla julens tv-klassiker om män i kris
Det är fortfarande kvinnornas uppgift att iscensätta julen –med männen som gästartister.Jens Liljestrand skriver om svenska julmän från Ingmar Bergman till Mikael Persbrandt.
Eyra, 5, kanske aldrig blir vuxen
Bit för bit bryts femåriga Eyras kropp ner och risken finns att hon aldrig blir vuxen.På lördagsmorgonen sprang hundratals göteborgare för att samla in pengar till forskningen om hennes obotliga sjukdom.– Vi är fantastiskt överväldigade att det finns folk som tar till sig av det vi råkat ut för, säger Eyras pappa Erik Wieslander.
Läs mer om Erik Wieslander.
Drömstart för svensk golftalang
16-åriga amatören Julia Engström, yngst i starfältet, fick en drömstart i Europatourkvalet i Marrakech. Golftalangen gick första rundan i Marocko på 67 slag, fem under par, och tog en tidig ledning tillsammans med amerikanskan Casey Danielson och tyskan Luisa Dittrich.