16. December 2017 18.00-18.59

Manchester City kan inte säga nej till Alexis

De senaste två årens långbänk i Premier Leagues transferfönster fortsätter.Pep Guardiola kan verkligen inte säga nej när han får frågan om Sanchez kommer anlända till Manchester City i januari.Samtidigt vägrar ytterligare två spelare förlänga sina kontrakt med Arsenal – om Özil och Sanchez lämnar klubben.– Bra fråga..., säger Pep Guardiola.

USA:s censur – mot sin egen myndighet

Donald Trumps regering censurerar återigen sina myndigheter.Nu förbjuds den nationella folkhälsmyndigheten CDC från att använda sju ord i officiella dokument kring nästa års budget.Bland de förbjudna orden och fraserna finns transperson, foster och baserat på forskning, skriver Washington Post.
Läs mer om CDC och Washington Post.
Colemans bästa mästerskapsresultat: Det blev lite stressigt på slutet
Köpenhamn. Fjärdeplatser i mästerskap svider alltid, men Michelle Coleman var inte alltför besviken efter finalen på 200 meter frisim i kortbane-EM i Köpenhamn. – Det här är min bästa placering någonsin på 200 meter i ett mästerskap, säger Michelle Coleman.
Läs mer om Köpenhamn och Michelle Coleman.
Hård kamp om nya ledningen i ANC
Soweto. Det sydafrikanska regeringspartiet ANC har inlett sin valkonferens där efterträdaren till partiledaren Jacob Zuma ska utses. Vicepresidenten Cyril Ramaphosa har fördel i kampen efter att rivalen Nkosazana Dlamini-Zuma upplevt ett bakslag i början av mötet.

Demokraterna: Republikanerna försöker stoppa ryssutredningar

Demokrater i USA-kongressen misstänker att Republikanerna är i färd med att försöka stoppa den utredning som representanthusets underrättelsekommitt bedriver om Trumpkampanjens eventuella kopplingar till ryska intressen.
Läs mer om Republikanerna.
Gruppvåldtagna kvinnan utsatt för tortyrliknande misshandel
I natt inträffade den tredje överfallsvåldtäkten på drygt en månad i Malmö. Det senaste offret har utsatts för tortyrliknande misshandel i samband med gruppvåldtäkten.– Det är frågan om synnerligen grov misshandel. Jag uppmanar alla som kan veta något att kontakta polisen så vi kan gripa gärningsmännen, säger Andy Roberts, chef för polismråde Norr i Malmö.
Läs mer om Malmö och Norr.
Ingmansons protest – vill inte till Sverige
Affärsmannen Emil Amir Ingmanson protesterar mot att bli utlämnad till Sverige.Varken han eller hans affärskompanjon, en 40-årig stockholmare, vill bli förda till Stockholm för att förhöras i PPM-härvan kring skandalbolaget Falcon Funds.– Båda motsätter sig utlämning, bekräftar chefsåklagare Anna Åkesson för Expressen.
Butik rånades av män med kniv
Två svartklädda män med kniv rånade sent på lördagseftermiddagen en butik i centrala Lund.De kom undan med cigarretter och kontanter och har ännu inte gripits.Texten uppdateras
Läs mer om Lund.De.
Alonso hjälte för Chelsea
Läs mer om Chelsea.
Arsenal vann efter Özils magiska träff
Arsenal har haft en tung decembermånad utan seger i Premier League.Tills under söndagen – då man krigade till sig en trepoängare mot Newcastle.Mesut Özil blev stor matchvinnare när han vackert prickade in matchens enda mål på volley.
Läs mer om Newcastle.Mesut.
Det var kattens lek med råttan
Zenit Brick var helt överlägsen i Gulddivisionen på Gävletravet.Och efteråt hyllades hästen i TV12.– Det var kattens lek med råttan, säger Anders Malmrot.
Harryson om Oldsberg: Det får stå för honom
Peter Harryson är kritisk mot de som går ut anonymt och kritiserar Ingvar Oldsberg, som sparkats från sitt jobb som programledare för Bingolotto på TV4.Men den tidigare SVT-programledaren köper samtidigt inte Oldsbergs förklaring om att en programledare styr och dikterar.– Jag har aldrig lett ett program på det sättet, säger Harryson.
Lägg ner telefonerna och titta på fotboll...
Vinn, kryssa eller förlora, det spelar ingen roll: Se till att för allt i världen låta dina följare i sociala medier veta att du var där.Europas läktare har fått ett filter som skapar sprickor i gemenskapen.Ta en paus från din ensamhet och titta på fotboll.