17. December 2017 14.00-14.59

Svårt bevisa gruppvåldtäkt – Offren kämpar för sitt liv

När en kvinna utsätts för en överfallsvåldtäkt kan det liknas vid ett mordförsök.– Offren drabbas ofta av ett tunnelseende. De kämpar för sitt liv. I en sådan situation är det mycket svårt för offren att lägga ett fullständigt signalement av gärningsmännen på minnet, säger Jenny Fugleberg, advokat som varit ombud för flera våldtagna kvinnor.
Läs mer om Jenny Fugleberg och Offren.

Helena Lindblad minns regissören Kjell Grede

Kjell Grede har avlidit, 81 år gammal. Han är mest känd för filmerna Hugo och Josefin, Hip hip hurra och Godafton, herr Wallenberg.

Polisen: Våldtäkterna i Malmö kopplas inte ihop

Natten till lördag utsattes en 17-årig flicka för en överfallsvåldtäkt i centrala Malmö. Det är den tredje våldtäkten på kort tid. Men polisen ser i nuläget ingen samband och vädjar om tips.
Läs mer om Malmö.
Anonyma mössen har öppnat bokhandel och teater
De anonyma mössen har öppnat bokhandel och teater. På söndagsmorgonen dök ett nytt miniatyrkonstverk i musstorlek upp på Amiralsgatan i Malmö.
Läs mer om Amiralsgatan och Malmö.
Bruce Springsteen på Broadway: En nästan magisk känsla av angelägenhet
När Bruce Springsteen ställer sig ensam på scen på Broadway, och för första gången framför en manusbunden show, låter han som en klok morfar som har försonats med alla delar av sin dysfunktionella familj.
Läs mer om Broadway.
Revansch för Kläbo i jaktstarten – svenskarna långt efter
I lördags missade Norges nye skidkung överraskande världscuppallen. På söndagen kom revanschen, när Johannes Hösflot Kläbo vann jaktstarten i italienska Toblach. Svenskarna hade en mindre rolig dag.
Läs mer om Kläbo och Toblach.
Markoolio budade hem Gröna Lund
För 351 101 kronor budade Marko Markoolio Lehtosalo och Tobias Blom hem Gröna Lund i en auktion på Musikhjälpen.
Ekonomi och investeringar i Löfvens jultal
Ekonomi och investeringar är stora ämnen i statsminister Stefan Löfvens (S) jultal. Han lyfte fram Socialdemokraternas och regeringens satsningar på utbildning och pekade på att företagen gillar det.
Stefan Löfven: Nu vänder jobben tillbaka till Sverige
Statsminister Stefan Löfven håller jultal på Stora torget i Köping. Han inleder talet om att prata om företagens behov av kunnig personal.
Läs mer om Köping, Stora och Sverige.
Regeringen måste ta ansvar för dem som drabbats av ME
Sverige behöver ta flera stora kliv in i framtiden när det gäller behandling och forskning kring sjukdomen ME/CFS. Att som i dag pytsa ut statliga kortsiktiga medel är inte en väg framåt, skriver Ella Bohlin (KD), barn- och äldrelandstingsråd i Stockholm.
Läs mer om Ella Bohlin och Stockholm.
Kläbos nya kross - blir historisk
TOBLACH/STOCKHOLM. Efter tiondeplatsen i går är ordningen återställd.Johannes Hösflot Kläbo tog en historisk seger när han vann jaktstarten över 15 kilometer klassisk stil i italienska Toblach.Ingen har någonsin vunnit sju världscuplopp före nyår tidigare.– Han är i en klass för sig, säger SVT:s expert Mathias Fredriksson.
Läs mer om Toblach.Ingen.
Asylsökande fick avslag – hade bara läst Gamla testamentet
En asylsökande från Afghanistan fick avslag från Migrationsverket –som ogiltigförklarade hans konvertering från islam till kristendom.Mannen hade endast läst Gamla testamentet och har därmed inte konverterat av en genuin religiös övertygelse enligt myndigheten, något som den kristna tidningen Världen Idag var först att rapportera om.
Hjärnornas kamp avgör bronsmatchen
Hamburg. Det blir lite av hjärnornas kamp när Isabelle Gulldn ska spela hem VM-bronset till Sverige och Helle Thomsen sitter på motståndarbänken. – Det blir ju knappast lättare, säger Gulldn inför eftermiddagens match i Arena Hamburg.
Live – Stefan Löfven håller jultal
Statsministern talar i Köping.
Läs mer om Köping.
Frölunda kallar hem allsvensk back
Med flera backar borta har Frölunda blivit tvungna att agera.Nu återvänder backen Jakob Stenqvist, 19, från sitt lån i Björklöven.
Stefan Löfven håller jultal – det kommer han prata om
Klockan 14:00 är det dags för Stefan Löfvens årliga jultal. I år håller han talet på Stora torget i Köping. Statsministern väntas prata om jobbfrågan och höstens metoo-rörelse, enligt statsvetaren Jenny Madestam.
Läs mer om Jenny Madestam, Köping och Stora.
Maria Schottenius: Nu griper julstressen tag i de flesta av oss
Finns det bot mot julstressen? Allt ska ju göras i just den här veckan. Och de flesta jobbar som vanligt. Försök ta det stilla.
Unga tjejer ska känna att de har lagen på sin sida
I över två decennier har frågan om en sexualbrottslagstiftning som vilar på samtycke varit föremål för intensiva debatter och utredningar. Regeringens beslut att nu införa en samtyckeslag välkomnas av flera röster som hoppas att den ska ha en normerande effekt och vara ett stöd för kvinnor. Men beslutet möts också av kritik.