17. December 2017 18.00-18.59

Ohly vägrar lämna – får 546 000 kronor om året

Han vägrar att lämna posten som ordförande för Funktionsrätt Sverige.Nu visar dokument som Expressen tagit del av att uppdraget ger tidigare V-ledaren Lars Ohly en ersättning på 546 403 kronor om året.– Det är inte kattskit att få 45 000 i månaden, säger tidigare styrelsemedlemmen Pelle Kölhed.

Hagman högersexa i All star team

Hamburg. Den svenska förbundskaptenen Henrik Signell har under i stort sett hela turenringen använt Nathalie Hagman som högernia. Men i All star team blev hon uttagen som högersexa.
Putin tackade Trump för tips om planerad terrorattack
Rysslands president Vladimir Putin ringde på söndagen upp USA:s president Donald Trump för att tacka för uppgifter som CIA delat med sig av, om en planerad terrorattack mot Sankt Petersburg.

Uppgifter: Nobbar Blåvitt – här är Somis nya klubb

IFK Göteborg ville värva Östersunds Gabriel Somi, 26.Men vänsterbacken skriver inom kort på för New England Revolution i MLS, uppger Nerikes Allehanda.– Det är en av de inblandade klubbarna, säger agenten Abgar Barsom till tidningen.
Ewa Stenberg: Stora ord men klen verkstad för att stoppa rysk valpåverkan
Statsminister Stefan Löfven har inte skrätt orden när det gäller riskerna för att Ryssland ska försöka påverka den svenska valrörelsen. Vi ska skydda vår demokrati, har han försäkrat. Men de tuffa uttalandena har inte lett till någon stor verkstad.
Läs mer om Ryssland.
Hemlig rapport visar hoten mot svenska valet 2018
Svenska myndigheter har nu kartlagt hoten från främmande makt mot valet nästa år. I en hemlig rapport varnar Myndigheten för Samhällskydd och beredskap, MSB, för hur och var en angripare kommer försöka påverka valet. – Vi förutsätter att det kommer att hända, säger Mikael Tofvesson, enhetschef på MSB.
Regeringens olyckliga kärlek
DN 18/12 2017. Allt som inte är ett ja, är ett nej. Så brukar det låta från dem som vill se en samtyckeslag. Nu verkar deras önskan slå in.
Kärleken är störst – den gör bara så ont
En varm våt kyss, en melodi, och innerlighet så stor att själen går itu.Filmen om Ted Gärdestad vägrar spela säkert, utan löper linan ut från de ystert yra ungdomsåren till den förtvivlat tysta döden i vitt.Något annat hade kanske inte varit rätt.
Läs mer om Ted Gärdestad.
Sjöströms gruvliga revansch på rivalen
Först vann hon 100 meter fjäril.Sen tog hon hem 50 meter fritt med ett nytt mästerskapsrekord.Sarah Sjöström tog revansch på Ranomi Kromowidjojo.– Äntligen har jag hundradelarna på min sida, säger Sjöström till SVT.
Mourinhos besked: Då får vi se Zlatan
Manchester United slog tillbaka West Bromwich Albion på bortaplan under söndagseftermiddagen.Zlatan Ibrahimovic och Victor Nilsson Lindelöf blev kvar på bänken matchen igenom.Efter matchen avslöjade dock Jos Mourinho när Zlatan är tillbaka på planen igen.
CIA stoppade terrordåd i Ryssland
Den amerikanska underrättelsetjänsten CIA ska ha hjälpt ryska säkerhetstjänsten för att avvärja en terrorattack, uppger Kreml i ett uttalande, enligt AFP.Attacken ska ha varit riktad mot en katedral i Sankt Petersburg.
Läs mer om CIA, Kreml, Ryssland och Sankt Petersburg.
Larmet: Allt fler danskar drabbas av hudcancer
Antalet danskar som får hudcancer ökar, det skriver den danska tidningen BT. På bara ett år har antalet insjuknade män ökat med nära 17 procent, och antalet kvinnor med 8 procent.– Det är nog ingen tvekan om att det är ett pris som många äldre betalar för något de har gjort tidigare i sina liv, säger läkaren Hans H. Storm.
Dagen då grönkål och glögg blandades med blod
Berlinarna älskar platsen och har gett byggnaderna där smeknamn som Puderdosan, Läppstiftet, Ihåliga tanden och Bikinihuset. På tisdag är det ett år sedan terrorn kom till Breitscheidplatz och tog tolv liv.
Oldsbergs svar – efter Peter Harrysons utspel
Peter Harryson köpte inte Ingvar Oldsbergs förklaring om att en programledare behöver styra och diktera.Nu svarar Oldsberg på kommentaren:–Där har jag tv-erfarenhet om 50 år. Jag har ett försprång där, säger Oldsberg.
Läs mer om Oldsberg.
Marikas vädjan till Kappahl och HSnälla, ge oss riktiga fickor i julklapp!
Marika Kvarnström i Dala-Järna har länge irriterat sig på att fickorna på dambyxor är så otroligt små eller bara fejk.Nu önskar hon sig ordentliga fickor i julklapp från Kappahl, HM, Lindex, Zara och de andra modekedjorna.– Man får skämmas när man plockar fram bankkort ifrån behån inne i mataffärer, säger hon.
Läs mer om Dala-Järna, HSnälla, Kappahl, Lindex och Zara.
Äckliga fyndet – mitt bland frukostflingorna
Mitt under lördagsmyset gjorde Benita Lindström, 53, och hennes son en makaber upptäckt i flingpaketet.En livs levande larv.– Jag hörde bara honom skrika från köket, vi blev så chockade, säger Benita Lindström.
Läs mer om Benita Lindström.
Väktare beskjutna med raketer
Två väktare på Seminarieskolan i Landskrona blev beskjutna med fyrverkeripjäser på söndagseftermiddagen.En av dem träffades men fick inga skador.
Läs mer om Landskrona och Seminarieskolan.
Sabina Jacobsen: Man vill ju ha medalj när man är här
Hamburg. Lagkaptenen Sabina Jacobsen var rejält besviken efter bronsmatchen mot Nederländerna. – Det är bättre att spela dåligt och vinna än att spela bra i gruppspelet och inte vinna. Man vill ju ha medalj när man är här, säger Jacobsen.
Läs mer om Jacobsen och Nederländerna.
Bråk om nya valregler på ANC:s kongress
Fullt bråk har brutit ut på ANC:s konferens i Soweto där tusentals delegater ska välja ny ledning för Sydafrikas sargade regeringsparti. Striden gäller procedurer kring omröstningen och skjuter upp en process som redan är rejält försenad.
Läs mer om Soweto.
Hel familj i stöldattack
Det verkade vara en familj som gjorde en samordnad stöldattack inne på en bensinstation i Vellinge på söndagseftermiddagen.De kom i väg med cirka 20 dosor snus värda omkring en tusenlapp.
Läs mer om Vellinge.
Larmet: Pepparkakorna har miljöfarlig ingrediens
Drygt hälften av 15 olika sorters pepparkakor innehåller palmolja, enligt en genomgång som Sveriges Radios Ekot har gjort.– Jag tycker att man ska absolut först och främst ska titta, är det certifierad palmolja eller inte. Om man då medvetet väljer en certifierad produkt ska man veta att man hjälper till att förändra, säger Margareta Renström på Världsnaturfonden.
Manchester United förlängde negativa trenden för West Bromwich
West Bromwich inledde Premier League-säsongen med två raka segrar. Sedan tog det stopp. Och något trendbrott, efter 15 ligamatcher utan seger, var klubben inte riktigt nära i 1–2-förlusten hemma mot Manchester United.
Kommunalrådet i Borlänge slår tillbaka mot anklagelserna
Vänsterpartisten Leif Lindström i Borlänge, som riskerar att uteslutas ur partiet, uppger att den tidigare partikollegan Frida Holmgrens anklagelser är påhittade. – Att jag skulle ha förminskat henne eller förlöjligat henne är inte sant, säger han till DN.
Läs mer om Borlänge.