18. December 2017 08.00-08.59

Centern hotar att sänka regeringens nya förslag om ensamkommande

Centerpartiet sågar regeringens nya förslag om ensamkommande och kommer inte att stödja förslaget. Det skriver partiledaren Annie Lööf och den migrationspolitiska talespersonen Johanna Jönsson i ett debattinlägg på SvD.
Analyshuset sänker Zalando
Kepler Cheuvreux sänker sin rekommendation för Zalando till behåll från köp.
Läs mer om Zalando.
Tencent investerar i e-mode
Kinesiska internetjättar fortsätter att flytta fram sina positioner.

Hawaiis hemlighet – en förbjuden turistattraktion

Hawaiis häftigaste vattenrutschbana är en statshemlighet.Den ligger gömd i djungeln och smygåkare riskerar kraftiga böter.Resultat: den är populärare än någonsin.
Bråket i SVT som tittarna inte fick se
Dylan Ratell tog hem segern i Allt för Sverige efter bråken mellan deltagarna.Han skrek ut sin glädje efter ha slagit Victoria Allen i den dramatiska finalduellen.– Jag är så stolt över att ha klarat det, jag kommer vara stolt resten av mitt liv, säger Dylan Ratell efter vinsten.
Modo tar segern mot Västervik
Dagens bästaBomben 1Spelstopp: 18.59Spelexpert: Eskil Hellberg
Läs mer om Västervik.
Fenerbahce vinner enkelt mot jumbon
Uppdrag: Att förvalta 1 000 kronor på spel.Start: 10 november 2017.Regler: Expressens spelexperter lägger varje dag ett spel på mellan 1 till 5 procentenheter av sin spelkassa på sitt favoritobjekt till rekommenderat odds.
Everton favorit mot formsvagt Swansea
Topptipset 18 decemberSpelstopp: 15.59Spelexpert: Eskil Hellberg
Läs mer om Swansea.
V64 och DD: Litar på Untersteiner-förmåga
Spelvärd: Fredrik EdholmMåndag 17 decemberV64 och Dagens dubbel, FärjestadBeräknat spelstopp: 19.25 (V64), 20.53 (DD)
Motorikonen är död: Var en av de största
Motorsporten har förlorat en av sina främsta företrädare.Bob Glidden har gått bort, 73 år gammal, efter en kort tids sjukdom.Sporten har inte bara förlorat en av sina bästa utövare, men också en av de bästa personerna, skriver tidningen Dragzine.
Läs mer om Dragzine.
Stockholmstestet vecka 50
Eva-Karin Gyllenberg ställer fem frågor om Skansen.
Läs mer om Skansen.
SAS-vd:n: Konsolidering på väg
SAS vd Rickard Gustafson spå ratt ytterligare konsolidering är på väg i den europeiska flygsektorn, efter flera konkurser och fusioner på sistone.
Läs mer om Rickard Gustafson.
Vet inte hur vårt förhållande blir nu
Anna Holmlund är sakta på väg tillbaka efter sin olycka.Men för pojkvännen och landslagsstjärnan Victor Öhling Norberg har något förändrats i grunden.– Jag vet inte hur vårt förhållande kommer bli. Jag tänker på henne varenda dag, men det är inte min Anna längre, säger Öhling Norberg till schweiziska Neue Zürcher Zeitung.
Poliser attackerade vid Liseberg – nu faller domen
Ägg, stenar och flaskor kastades mot polisen under en motdemonstration mot nazistiska Nordiska motståndsrörelsen i september.På måndagen faller domen mot de elva åtalade.
Läs mer om Liseberg och Nordiska.
Han blir ny vd för Assa Abloy
När den nuvarande vd:n Johan Molin antydde att han tänker lämna jobbet nästa år störtdök aktien.Nu har låsjätten Assa Abloy utsett en ny vd:Nico Delvaux.
Läs mer om Assa Abloy.
Två personbilar i krock – varning för ishalka
Två personbilar har krockat på E6 mellan Rollsbomotet och Kungälvsmotet.Enligt Trafikverket är det stor påverkan på trafiken.I Filipstad har en personbil kört av vägen.SMHI varnar för plötslig ishalka i samband med regn på frusna vägbanor.
Dödsfall i Sala utreds som mord
En man har hittats död i en bostad i Sala. En förundersökning om mord alternativt dråp har inletts, skriver polisen på sin hemsida.
Läs mer om Sala.
Svenskarna ångrar sig inför Tour de Ski?
Läs mer om Ski och Tour.
Bilderna väcker starka reaktioner i USA
Läs mer om USA.
Orädd (dumdristig?) norrman kör i terrängen med Tesla Model X
Inte många skulle benämna Tesla Model X som en terrängduglig suv. Som bilmodell har Model X många goda egenskaper, men ta sig fram över stock och sten är nog inte det som Elon Musk och hans ingenjörer hade längst upp på kravlistan. Norrmannen Bjørn Nyland är dock inte rädd för att testa och ger sig ut i terränglådan för att testa Tesla Model X. Med tanke på vad en Model X kostar får man beundra Bjørns mod. Tittar man på filmen nedan så är det uppenbart att Bjørn Nyland inte har så mycket erfarenhet av terrängkörning. Och vi tycker lite synd om bilen.
Muslimer kommer börja ifrågasätta auktoriteter
Islamistiska extremister legitimerar sitt våld med specifika tolkningar av islam. Men dogmatiska grupper ifrågasätts allt mer, eftersom tillgängligheten till kunskap är större idag. SvD Kultur har träffat författarna till Visdomens hus, som berättar islams historia från antiken till idag.
Alien: Jag tar hellre ton än tar en tur
Elin Alien Peters är körsångare i alla lägen – även när hon inte sjunger.
Ny förlust för Vancouver
Jacob Markström hade en tung kväll i NHL-ishockeyn när Vancouver förlorade stort mot Calgary hemma med 1–6.
Läs mer om Calgary och Vancouver.
Duterte vill göra homoäktenskap lagliga
Filippinernas president Rodrigo Duterte vill legalisera homoäktenskap, uppger han i ett tal för landets hbtq-rörelse.
Läs mer om Rodrigo Duterte.
Stjärnan hittad död i sitt hem – blev 60 år
Skådespelaren Terence Beesley har hittats död i familjens hem, rapporterar The Mirror.Hans hustru, skådespelaren Ashley Jensen, uppges vara förtvivlad av sorg.– Det är med stor sorg som jag kan bekräfta att Terence har gått bort, säger familjens talesperson.
Läs mer om Ashley Jensen och Terence.
Det var lika bra att ta det direkt
Han är en av de yngsta i Juniorkronorna – men likväl en av spelarna som ska bära laget i Buffalo.Rasmus Dahlin, 17, ser fram emot turneringen där han kommer att få allas blickar riktade mot sig.– Hittills är JVM det häftigaste som jag har varit med om, säger han.
Läs mer om JVM och Juniorkronorna.
Person hittad död i bostad – misstänkt mord
En person har hittats död i en bostad i Sala.Polisen misstänker att personen kan ha mördats.
Läs mer om Sala.Polisen.