18. December 2017 10.00-10.59

Estelles och Oscars juliga hälsning från pulkabacken

Snöbollskrig, pulka och familjemys vid brasan.Här är prinsessan Estelles och prins Oscars julhälsning med mamma kronprinsessan Victoria och pappa prins Daniel.– God jul och gott nytt år, säger prinsessan Estelle i hälsningen.
Läs mer om Daniel, Estelle och Victoria.

Malmöpolisen: Vi avråder inte folk från att gå ut

Tre kvinnor i Malmö har på kort tid blivit utsatta för grova överfallsvåldtäkter av flera gärningsmän. Polisen tillbakavisar nu uppgifter om att de avråder kvinnor från att gå ut när det är mörkt.
Läs mer om Malmö.
Per Ledin klar för Karlskrona
Läs mer om Karlskrona.
Här är Iphone X-spelet du styr med ögonbrynen
Höj på ögonbrynen så åker emojin upp på skärmen. Rainbow är, vid sidan om animoji, det kanske roligaste sättet att använda True Depth-kameran på Iphone X.

Axel Johnson blir delägare i Matsmart

Axfoods storägare Axel Johnson blir delägare i Matsmart, som är en e-handelsverksamhet som säljer mat och andra dagligvaror som i många fall annars hade slängts.
Läs mer om Axel Johnson och Matsmart.
Peab bygger 106 lägenheter i Göteborg
Peab har fått uppdraget att bygga 106 nya lägenheter och 8 verksamhetslokaler i Mölndals innerstad.
Läs mer om Göteborg.
Sportchefsresan 2017 – med Mikael Karlberg
Johan MrMadhawk Svensson har träffat sportchefen i Leksand – lyssna!
Läs mer om Leksand och Mikael Karlberg.
Hennes jobb: Att stå i skottlinjen för Trump
Hon ber en bön varje dag hon kliver upp i talarstolen.Kanske inte undra på.Sarah Huckabee Sanders, 35, drar ju ut i krig varje dag.Hon står i skottlinjen mellan president Donald Trump och Vita husets presskår.Det är trebarnsmammans jobb att försvara och förklara presidentens senaste upptåg.
Läs mer om Donald Trump, Trump och Vita.
Dejtsugen i jul? Här är bästa appar och tjänster för att hitta kärleken
Så här hittar du partners på nätet i dag – och så gör vi i framtiden. Vi går igenom de sex hetaste tjänsterna just nu (och hittar ett par riktigt udda).
Assa Abloy drar stigande börs - H&M bromsar
Stockholmsbörsen inledde veckan med tydliga uppgångar efter att förnyat hopp om USA-skattereform stärkte marknadssentimentet i omvärlden.
Lundbergs storköper i Industrivärlden
Industrivärdens största ägare Lundbergföretagen har köpt aktier i investmentbolaget för drygt 200 miljoner kronor.
Per Ledin klar för Karlskrona
Per Ledin har hittat en ny klubb.Veteranen har skrivit på ett säsongslångt kontrakt med Karlskrona HK.– Per har en förmåga att göra andra bättre och jag hoppas att han kan bidra med sitt sätt att spela och agera på isen, säger klubbens sportchef Patric Larsson till KHK:s hemsida.
SVT:s svåra stress efter Rickard Olssons avhopp
Rickard Olsson har bestämt sig – han slutar som programledare för SVT:s Vem vet mest?.Beslutet sätter SVT en en stressig sits, på kort tid tvingas de nu hitta en ersättare.– Det är inte helt enkelt. Det är ett ganska svårt uppdrag faktiskt, Rickard har gjort det fantastiskt, säger Christina Hill, programchef för SVT Göteborg.
Läs mer om Christina Hill, Rickard och SVT.
Spårfel orsakar stopp i tågtrafiken
Det är stopp i tågtrafiken genom Varberg.– Stoppet gäller alla tåg som passerar Varberg på kuststräckan, säger Ulrika Nilsson Lokrantz, kommunikatör på Trafikverket.
Så ska föräldraförsäkringen moderniseras
Hör Annika Strandhäll om en ny modern föräldraförsäkring.
Kak ställer skorna på hyllan
Före detta guldbollenvinnaren Kak avslutar sin fotbollskarriär.
Läs mer om Kak.
Rickard Olsson lämnar Vem vet mest?
Läs mer om Vem.
Saab-boken är här!
Nu finns äntligen vår 404 sidor och 1,8 kilo tunga Saab-bok för beställning.
Läs mer om Saab-bok.
Tillbaka i Sverige – han är klar för SHL
Jonas Berglund var med och spelade hem European Trophy till Luleå.Nu har han återvänt till klubben.
Brita skapar julstämning – med klassiskt material
Året om jobbar Brita Persson med halmslöjd – men det är vid juletid som arbetstempot trappas upp.Halmslöjden kräver ett stort intresse och ett hängivet engagemang.– Jag har arbetat med halmslöjd sedan 30 år tillbaka, det gäller att se möjligheterna i materialet, säger hon.
Läs mer om Brita Persson.
Efter överfallsvåldtäkten – polisen håller presskonferens
En ung kvinna utsattes för en grov överfallsvåldtäkt natten till lördagen.Nu håller polisen en presskonferens med anledning av händelsen.
Lunchmötet: Känslan att inte tillhöra det stora samhället
Hiba Alk och Katerina Kourgiali är båda uppvuxna i förorter till Stockolm. Över en lunch möter de regeringens särskilda utredare mot segregation, Jonas Nygren. Det blir ett samtal om brist på bostäder, stökiga skolor och poliser som flyr förorten – men också om lösningar.
Läs mer om Katerina Kourgiali och Stockolm.
Jonas Berglund tillbaka i Luleå
Läs mer om Luleå.
Statliga hackare lyckades sänka ett kraftverk
Ett kraftverk av okänd typ tvingades stänga ned verksamheten efter ett lyckat hackarangrepp. Förmodligen låg en statlig aktör bakom attacken.
Dejtsugen i jul? Här är bästa appar och tjänster för att hitta kärleken
Så här hittar du partners på nätet i dag – och så gör vi i framtiden. Vi går igenom de sex hetaste tjänsterna just nu (och hittar ett par riktigt udda).
Förslaget: Pappamånader förlängs från tre till fem
I dag tar socialminister Annika Strandhäll (S) emot förslag om en mer modern föräldraförsäkring. Enligt regeringen har den nuvarande blivit föråldrad. Ekot uppger att antalet månader som är vikta för pappan ska förlängas från tre till fem månader.
Läs mer om Annika Strandhäll.
Regeringens förslag: Fem pappamånader
Fem månader viks till pappan i föräldraförsäkringen, rapporterar Sveriges Radio.Regeringsuppdragets fokus har handlat om att göra försäkringen mer jämställd.
Varningen till allmänheten: Kan orsaka trafikolyckor
Felaktigt placerade stödutfordringar av rådjur riskerar att leda till fler viltolyckor.Nu har problemet blivit så pass stort att polisen, Trafikverket och Västerbottens län varnar allmänheten.– Många som stödutfodrar rådjur tänker inte på att det kan orsaka trafikolyckor, säger Mikael Lindholm, enhetschef underhåll distrikt nord väg, Trafikverket.
Läs mer om Mikael Lindholm och Trafikverket.
Malmöpolisen håller presskonferens om överfallsvåldtäkterna
Tre kvinnor i Malmö har på kort tid blivit utsatta för grova överfallsvåldtäkter av flera gärningsmän. Klockan 10 inleder polisen en pressträff om händelserna.
Läs mer om Malmö.
Live: Malmöpolisen om överfallsvåldtäkter
Polisen i Malmö har pressträff om överfallsvåldtäkterna som inträffat.
Läs mer om Malmö.
Jessica Almenäs svåra tid – blev anmäld till socialen
Jessica Almenäs kombinerar karriären med familjelivet – något hon har fått betala ett högt pris för.Programledaren har blivit utpekad som dålig mor av människor som anser att hon jobbar för mycket.Jag har till och med blivit anmäld till socialen av folk som tror att jag inte tar hand om mina barn eftersom jag syns så mycket i tv-rutan skriver Almenäs i boken Dålig mamma eller superkvinna?.
Läs mer om Dålig.
Här är Australiens första samkönade bröllopspar
Australien har fått sitt första samkönade gifta par. Det stod klart efter att Lauren Price, 31, och Amy Laker, 29, sa ja till varandra under en utomhusceremoni i Sidney inför ett sextiotal gäster. Och nu står redan många på tur för att bli nästa par i ordningen.
Läs mer om Amy Laker, Lauren Price och Sidney.
Kristofer Ahlström: Den här julen är internet viktigare än familjen
I de nya juletiderna betyder en fet surfmängd mer än en stor släkt. Så kopplar teleoperatörerna greppet hårdare om oss.