12. Januari 2018 06.00-06.59

Till VM-final - sedan kom svensk varning

Sverige är klart för VM-final i bandy efter att ha besegrat Norge med 5–0 i semifinalen i Kina.
Läs mer om Kina, Norge och VM-final.

Plundringar i krisens Venezuela

Hungriga människor i Venezuela rapporteras ha plundrat ett matcenter och en stormarknad i delstaten Merida. Det finns även uppgifter om att betande nötkreatur slaktas i jakten på mat.
Läs mer om Merida och Venezuela.
Svensken hyllas efter magisk debut: Roligt
LOS ANGELES. Han gjorde sin första NHL-match för säsongen, men det var inget snack om vem som var banans kung när Buffalo besegrade Columbus med 3-1 i natt, svensk tid.Linus Ullmark räddade 44 skott och hyllades av tränare, lagkamrater och tv-experter efteråt.- Självklart är det en väldigt skön och rolig känsla att vinna i kväll, säger Linus.
Läs mer om Buffalo.
Victor Hedman fick hjälpas av isen efter förmodad knäskada
Tampa. NHL:s bästa back Victor Hedman är skadad. Svensken tvingades lämna Tampas hemmamatch mot Calgary efter en smäll på vänstra knät. Calgary vann med 5–1. – En kille som han ersätter man inte, suckar lagkaptenen Steven Stamkos.
Läs mer om Calgary och Victor Hedman.
Ericsson larmar till regeringen – Sverige ligger efter på 5g
Svenska telekomjätten Ericsson vill skynda på regeringen i fråga om 5g-utbyggnaden i Sverige. Sverige står inför särskilda svårigheter, skriver telekomjätten i ett brev till digitaliseringsminister Peter Eriksson.
Läs mer om Ericsson, Peter Eriksson och Sverige.
Läskiga skadan tystade arenan
LOS ANGELES. Det var en syn som fick lagkamraterna och publiken i Amelie Arena i Tampa Bay att hålla andan.Och titta förskräckt på varandra.Victor Hedman, 27, haltade ut från isen och behövde hjälp att ta sig ut i omklädningsrummet efter en befarad knäskada tidigt i den andra perioden mot Calgary i natt, svensk tid.- Vi tappade det mesta när Heddy blev skadad, säger lagkaptenen Steven Stamkos efteråt.Det stod 1-1 när Hedman försvann. Matchen slutade med en 5-1-seger för Calgary.
Behåbutik förlorar kunglig status
Den butik som sedan länge försett den brittiska drottningen Elizabeth med behåar och andra underkläder har förlorat sin status som kunglig hovleverantör. En memoarbok med titeln Storm i en D-kupa tros vara anledningen till att det prestigefulla uppdraget gick förlorat.
Läs mer om D-kupa, Elizabeth och Storm.
Ericsson larmar till regeringen – Sverige ligger efter på 5g
Svenska telekomjätten Ericsson vill skynda på regeringen i fråga om 5g-utbyggnaden i Sverige. Sverige står inför särskilda svårigheter, skriver telekomjätten i ett brev till digitaliseringsminister Peter Eriksson.
Läs mer om Ericsson, Peter Eriksson och Sverige.
Stora risker om akuta psykvården slås sönder
Vi är oroliga att Stockholms läns landsting är på väg att riskera vården av akut psykiatriskt sjuka i Stockholm. Det krävs kontinuitet och erfarenhet för att klara detta uppdrag. Som enda psykiatrisk akutmottagning är detta en kritisk verksamhet, skriver 47 jourläkare vid Psykiatriska länsakuten.
Läs mer om Psykiatriska och Stockholm.
Ägare starkt kritiska till Ola Rollns enmansshow
Första AP-fonden och Aktiespararna riktar hård kritik mot styrelsen i Hexagon. Bolagets vd Ola Rolln har fått ägna alldeles för mycket tid åt sin sidoverksamhet och har dessutom blandat ihop privata affärer med Hexagon. Det har skadat förtroendet för bolaget, menar kritikerna.
Läs mer om Aktiespararna, Hexagon och Ola Rolln.
Gott om kropp – men personligheterna saknas
I Jonas Bruns nya roman drabbande och ung kärlek på 1990-talet i centrum.Nina Lekander läser en vacker komma ut-roman som fokuserar väl mycket på erotiken.
Därför försvann Lasse Berghagen från rutan
Lasse Berghagen har försvunnit från rutan på senare år.Nu berättar legendaren varför han tackat nej till flera program – bland annat Let's dance – och om hur hans liv utanför offentligheten är.– Jag förstår att du frågar för jag ser ju att min före detta hustru Barbro, hon är ju med överallt, säger Lasse Berghagen och skrattar.
Läs mer om Barbro och Lasse Berghagen.
Sportstjärnorna får pris för sina fonder
Tennisspelaren Stefan Edberg, hockeyspelaren Nicklas Lidström och golfspelaren Henrik Stenson driver ett fondbolag ihop. Nu har stjärntrions bolag fått en utmärkelse för bästa fond 2017.
Läs mer om Henrik Stenson.
Emma Greens oro för att bli mamma
GÖTEBORG. Snart ett år har gått sedan höjdhoppskarriären lades ner.Nu berättar Emma Green, 33, om omställningen till nya livet utan friidrotten, skadebekymmer, Moa Hjelmers starka berättelse och oron inför att bli mamma.– Jag känner mig trygg i mig själv mot hemska saker, men nu ska man ge liv åt en annan människa. Man vill att allt ska vara vackert och fint då, säger hon.
Läs mer om Emma Green.
Samhället måste kunna se varningssignalerna
Händelsen där en hel familj hittades döda i en villa i Bjärred har skakat Sverige.Nu höjs flera röster om att samhället tidigare måste se varningssignaler.– Det gäller för samhället att öka kunskapen om varningssignaler på att någon mår dåligt eller kan ha tankar på att skada sig själv eller andra, Märta Wallinius, psykolog och forskare.
Läs mer om Bjärred och Sverige.Nu.
Islänningen Andrsson sjunger på svenska i premiären
Split. Han är född i Sverige av isländska föräldrar. Han bor i Sverige, men är isländsk medborgare och har spelat OS för Island. Nu är han svensk förbundskapten för det svenska handbollslandslaget som i sin första EM-match möter – Island. – Jag gillar dem och tycker jättemycket om dem, men jag tycker mycket mer om att vinna, säger Kristjn Andrsson.
Allt du behöver veta om handbolls-EM
EM är det svåraste handbollsmästerskapet att vinna. Här finns inga blåbärsnationer som i VM och OS. Sverige leder guldligan med fyra guld. Tyskland är regerande mästare efter att ha vunnit i Polen 2016.
Läs mer om Polen.
Nya samtal om Venezuelas framtid
En tredje omgång samtal har inletts mellan den venezuelanska regeringen och landets opposition. Målet är att hitta lösningar för att få bukt med landets långvariga ekonomiska och politiska kris före presidentvalet i år.