12. Januari 2018 07.00-07.59

Fast Retailing rusade på Tokyobörsen

Börserna i Asien uppvisade på fredagen en blandad utveckling, där de flesta börser var på plus men då de stora indexen i Japan och Fastlandskina sjönk.
Gazzas oväntade plan – efter förfallet
Paul Gascoigne har återhämtat sig från sitt missbruk.På Twitter spekulerar nu den brittiske ikonen om ett oväntat karriärsval.Jag kanske ska bli busschaufför, skriver Gazza på Twitter.
Läs mer om Gazza och Twitter.
Hemnet svämmar över av bostäder
Bostadsmarknaden svämmar fortfarande över av objekt.Den första veckan under 2018 var utbudet av bostadsrätter fortsatt högt, enligt siffror från Hemnet.– Det är inte omöjligt att vi får en köparnas marknad, säger talespersonen Staffan Tell.
Läs mer om Hemnet och Staffan Tell.

Alexander Skarsgård prisad igen

Alexander Skarsgård vann priset för bästa manliga biroll i en tv-film eller tv-serie för sin roll i serien Big little lies, under Critics' Choice Awards i Los Angeles.
Läs mer om Big.
Dropbox mot börsen
Datalagringsbolaget Dropbox, som värderas till 10 miljarder dollar, har i hemlighet registrerat dokument för börsnotering.
Katarina Tracz: Wallström vilse på fredens hav
Utrikesminister Margot Wallström har gjort en rad utspel som landar i direkta felaktigheter eller går tvärs emot regeringens övriga säkerhetspolitiska linje. Osäkerheten om var Sverige skapar osäkerhet, skriver Katarina Tracz, chef för tankesmedjan Frivärld.
Läs mer om Frivärld, Katarina Tracz och Sverige.
Berättar sanningen om svåra uppbrottet
Lindsey Vonn och Tiger Woods chockade sina fans när de gick isär.Nu har Vonn för första gången berättat om frustrationen hon kände gentemot golfstjärnan.– Jag önskar att han hade lyssnat mer på mig, säger Vonn till Sports Illustrated.
Läs mer om Vonn.
Martin Gelin: Rasism bakom Trumps uttalande om skithål
ANALYS. Donald Trumps senaste uttalanden om invandrare från Haiti och Afrika är ett försök att avhumanisera hela grupper av människor. Rasismen är nu det som mer än något annat definierar Trumps tid i Vita Huset.
Läs mer om Afrika, Haiti och Vita Huset.
Breda uppgångar på Wall Street inför rapportsäsongen
New York-börserna noterades för breda uppgångar i torsdagshandeln inför rapportsäsongen som börjar på fredagen med bland annat tungviktare som JP Morgan och Wells Fargo på agendan.
Läs mer om Wall Street.
Fed-chef: Ekonomin riskerar att överhettas
Risken för att den amerikanska ekonomin ska överhettas de kommande åren, delvis på grund av skattesänkningarna, förstärker skälen för Federal Reserve att fortsätta med gradvisa räntehöjningar. Det sade Fed-chefen i New York, William Dudley, på torsdagskvällen, enligt Bloomberg News.
Pojke rånad i centrum
En ensam gärningsman tvingade till sig en pojkes väska.Rånet skedde på Norra Neptuniagatan i Malmö och larmet inkom klockan 06.08 på fredagsmorgonen.– Gärningsmannen ska ha haft på sig en luvtröja, keps och dunjacka, runt 170 centimeter lång, säger Calle Persson, pressinformatör vid polisens regionledningscentral.
Vittnesmålet inifrån Nordkoreas kvinnopluton
Hon var sergeant i en kvinnopluton i det nordkoreanska försvaret. Nu berättar Lee So-yeon, 41, att kvinnor våldtas regelmässigt i diktaturens arm. – Det var 30 kvinnliga soldater i min pluton och alla blev våldtagna, säger Lee So-yeon.
Läs mer om Lee So-yeon.
Annas livsändring med Hugh Grant utomlands
Svenska tv-producenten Anna Eberstein, 35, väntar sitt tredje barn med den brittiske stjärnskådisen Hugh Grant, 57, och lever nu ett nytt liv i offentlighetens ljus.Paret lever merparten av sin tid i exklusiva Londonstadsdelen Notting Hill, men spenderar också en hel del tid i sommarvillan i Torekov och på kändistäta tennisfinaler runtom i världen.Här är Anna Ebersteins liv med Hugh Grant.
Ny succ för Alexander Skarsgård – prisas igen
Alexander Skarsgårs prisas igen för sin roll i tv-serien Big little lies.På nattens Critics Choice Awards i Los Angeles tilldelas den svenska stjärnan för bästa manliga biroll i en tv-film eller tv-serie.
Läs mer om Alexander Skarsgård och Big.
Inställda tåg i morgontrafiken: Lär bli förseningar
På grund av ett signalfel mellan Hässleholm och Kristianstad kan tåg på sträckan Malmö-Karlskrona och Helsingborg-Kristianstad bli både försenade och inställda.Klockan 07.20 väntas det komma en prognos för när trafiken ska rulla som vanligt.– Tågen kör till och från Malmö och Karlskrona, om tåget går sent från Kristianstad lär det bli förseningar hela vägen, säger Camilla Hult, presskommunikatör på Trafikverket.
DN gratulerar: Ewa Calonne, akutsjuksköterska
Ewa Calonne firar 75 i år. Eller, nåja ... 55 år i livet och 20 år på Sös-akuten. När hon är ledig kan hon sakna sirenernas blåa ljus. Jag kommer bäst till min rätt i kaoset här, säger hon.
Läs mer om Sös-akuten.
Blåst och specialträning – då kan skidskyttarna skrälla i OS
Blåst på vallen – och fortsatt specialträning med reservskott. Det ska möjliggöra nya svenska skrällar i skidskytte. I helgen väntar OS-genrep i både herr- och damstafett i tyska Ruhpolding. – Med riktigt bra skytte kan vi rubba de största nationerna, säger veteranen Fredrik Lindström.
Jag borde vara bättre på att röja
Loppisbesök som en del i uppfostran eller som ett sätt att få daglig motion? SvD:s Jenny Damberg gjorde ett nedslag på Kupan, Södermalm i Stockholm.
Läs mer om Kupan, Stockholm och Södermalm.
Döstädning – konsten att dö med med rent samvete
En dag ska vi alla dö. Men innan dess ska vi åka till tippen. För inte är det släktens ansvar att ta hand om allt du samlat på dig genom åren?
Säljer plan till Norge – som bara finns i tv-spel
Trump var nöjd efter mötet med Norges statsminister Erna Solberg.– I november började vi leverera de första F-52- och F-35-planen, sade han om handelssamarbetet.Men F-52-plan existerar inte i verkligheten – bara i tv-spelet Call of Duty, skriver Washington post.
Läs mer om Call, Duty, Erna Solberg, Norge och Washington.
Singelolycka med personbil på E45 – stor trafikpåverkan
En singelolycka med en personbil har inträffat på E45 i Angered tidigt på fredagsmorgonen.– Bilen har kört in i mitträcket. Det är förbipasserande som har larmat, uppger SOS Alarm.
Läs mer om Angered och E45.