12. Januari 2018 11.00-11.59

Skingsley sågar bitcoin: Kommer medföra tårar

Bitcoin är en värdebubbla som kommer att medföra tårar i takt med att kryptovalutan går upp och ned. Det sade vice riksbankschef Cecilia Skingsley vid Skagen Fonders nyårskonferens 2018.
Läs mer om Cecilia Skingsley.

MP: Pröva rum för injektion av droger även i Sverige

Stridsfrågorna: Nolltolerans mot droger eller fokus på att minska skadeverkningar? Den svenska narkotikadebatten kan delas in i två läger. Här är sex omdebatterade sakfrågor.
Läs mer om Sverige.
FN fördömer Trumps uttalande om skithålsländer
Skamligt och chockerande. FN fördömer Trumps uttalande om skithålsländer, rapporterar AFP. Bakgrunden är att Trump hade kallat till sig kongressledamöter för att diskutera invandring, skriver The Washington Post.
Läs mer om AFP, The Washington Post och Trump.
Ortivus ordförande: Ett bolag med problem
Ortivus styrelseordförande Erik Hedlund lämnar bolaget efter oenigheter med huvudägaren. Det är ett bolag med problem, säger han till Affärsvärlden.
Läs mer om Affärsvärlden och Erik Hedlund.
Pandox vd: Man vill inte leva i en kvartalsekonomi
INTERVJU: Långversion av analysintervju med Pandox vd Anders Nissen.
Läs mer om Pandox.
Belgiska polisen köper in Volvo V90
I december köpte tyska polisen i Mecklenburg-Vorpommern in flera exemplar Volvo V90.Nu tar den belgiska polisen följe – och köper in 39 exemplar av samma modell.– Alla är nöjda med de här nya fordonen, säger polischefen Danny Seys enligt Rtbf.
IFK Kristianstad rustar – värvar Bundesligaproffs
IFK Kristianstad tappar Tim Sörensen till Bundesliga och Frisch Auf Göppingen.Då värvar mästarklubben landslagsmeriterade Anton Haln från samma klubb.– Kul att vi har möjligheten att locka till oss spelare som gör det bra i Bundesliga, säger Kristianstads sportchef Jesper Larsson.
Sju spelare som kan värvas till Real Madrid
Silly Season ångar på och Real Madrid kan återigen värva spelare.SportExpressen listar spelare sju spelare som kan finnas på klubbens radar i januari.
Läs mer om Real Madrid.
Experten: Försvagat Leksand får det tufft
Förlusten senast sved för Leksand – som saknade flera spelare.I kväll väntar trean AIK på hemmaplan.Som kommer med gott självförtroende efter två raka segrar.– Vi vet vad som krävs och vi vann där sist, säger forwarden Jens Jakobs till AIK:s hemsida.
Läs mer om AIK och Leksand.
Högg ihjäl koranlärare i Tensta – döms till vård
28-åringen stal en kökskniv på Hemköp.En halvtimme senare högg han ihjäl sitt offer på öppen gata, enligt åtalet.Nu döms mannen till rättpsykiatrisk vård, eftersom han bedöms lida av en allvarlig psykisk störning.
Läs mer om Hemköp.En och Tensta.
Polisen uppgiven: Helt meningslöst
Över 100 fönsterrutor krossades på Dalhemsskolan i Helsingborg, natten mot fredag.I ett inlägg på Facebook uttrycker polisen i nordvästra Skåne sin uppgivenhet över skadegörelsen, som kommer kosta stora summor att reparera.– Inledningsvis verkar detta helt meningslöst. Varför ska man krossa 102 rutor?, säger Åsa Emanuelsson, presstalesperson för polisområde nordvästra Skåne.
Frias för mord – döms för styckning
En kvinna försvann våren 2017 från sin bostad och senare hittades delar av hennes kropp i bakluckan på en bil. Hennes make döms av Solna tingsrätt för att ha styckat kvinnan, men frias från misstanken om att uppsåtligen ha dödat henne.
Läs mer om Solna.
Mållinjeteknik tas bort i fransk fotboll
Efter flera fel tar fransk fotboll bort mållinjetekniken Goalcontrol. Beslutet gäller de två högsta ligorna samt ligacupen.
Läs mer om Goalcontrol.
Uppåt för pc-marknaden enligt IDC – nedåt säger Gartner
Ömsom ris och ömsom ros när analysföretagen summerar fjärde kvartalet av 2017.
Läs mer om Gartner och IDC.
Uppåt för pc-marknaden enligt IDC – nedåt säger Gartner
Ömsom ris och ömsom ros när analysföretagen summerar fjärde kvartalet av 2017.
Läs mer om Gartner och IDC.
Bärgningsbil i diket på riksväg 23
En bärgningsbil har kört i diket på riksväg 23 i Ballingslöv.Larmet inkom klockan 10.43 på fredagsförmiddagen.Vägen kommer att stängas av under bärgningsarbetet.
Läs mer om Ballingslöv.Larmet.
Postnordchefen: Vi har problem med imagen
Postnord har problem med imagen. Postnord klarar inte de egna leveransmålen. Och Postnord fortsätter gå med förlust. Vd Håkan Ericsson har få glädjeämnen i verksamheten, men framhärdar att bolaget är inne i en fantastisk omställning.
Rosenqvist vill börja 2018 som han slutade 2017 – med seger
Daytona. Felix Rosenqvist avslutade 2017 som hetast i racingvärlden med seger i årets sista lopp efter en otrolig uppkörning. Nu vill han starta 2018 med att vinna årets första lopp, formel E i Marrakesh. – Jag kör för mästerskapet. Det är solklart, säger smålänningen.
Läs mer om Marrakesh.
Slutet för Pokmon Go på äldre Iphone väcker ilska
Det är drygt en månad kvar för dem som spelar mobilspelet Pokmon Go på en Iphone 5. Niantic som står bakom mobilspelet har beslutat att inte stödja apple-enheter som inte kan uppgradera till IOS 11.
Läs mer om Iphone och Pokmon Go.
Kikki Danielssons nya besked efter olyckan
Kikki Danielsson bröt foten i samband med presentationen av Melodifestivalen och tvingades senare ställa in efter läkarens order.Men snart är artisten på benen igen – och efter Melodifestivalen blir det turn.Det skulle vara jättekul om vi kunde ses någonstans, säger artisten i en video på United Stages Instagram.
Läs mer om Melodifestivalen.
Nord- och Sydkorea kan få gemensamt lag i OS
Relationerna mellan Sydkorea och Nordkorea blir allt mindre frostig. Nu föreslår Sydkorea att de ska ha ett gemensamt damlag i ishockeyturneringen under OS i Pyeongchang – och att idrottarna ska marschera in tillsammans, uppger nyhetsbyrån Yonhap. I så fall kommer laget att möta Sverige i sin första match för spelen.
Hodans ilska mot populära butiken
När Hodan Mohammed befann sig i populära sminkbutiken Sephora tidigare i veckan blev hon anklagad för att ha snattat ett läppstift.Hodan upplevde situationen som mycket obehaglig – och rasar nu mot företaget samt de anställda.– Det var helt ofattbart, jag kände mig så kränkt, berättar hon.
Läs mer om Sephora.
Bert Karlsson tappade halv miljard på flyktingar
Flyktingvågen till Sverige har gjort flera personer till mångmiljonärer.En av de största vinnarna blev Bert Karlsson och hans familj.Deras bolag, Jokarjo, har på två år haft intäkter på 1,2 miljarder kronor. Men Expressens granskning visar att guldåren till ända.– Migrationsverket skiter fullständigt i flyktingarna. De använder dem som legoklossar, säger Bert Karlsson.
Läs mer om Bert Karlsson, Jokarjo och Sverige.
GDPR: 5 viktiga nyheter i EU:s dataskyddsförordning – så påverkas dina it-upphandlingar
Uppfyller ert företag de nya krav som ställs när EU:s nya dataskyddsförordning införs i Sverige? Advokat Siri Mårtensson går igenom vad som gäller.
Läs mer om Sverige.
GDPR: 5 viktiga nyheter i EU:s dataskyddsförordning – så påverkas dina it-upphandlingar
Uppfyller ert företag de nya krav som ställs när EU:s nya dataskyddsförordning införs i Sverige? Advokat Siri Mårtensson går igenom vad som gäller.
Läs mer om Sverige.
NCC tar vd från Sweco
Tomas Carlsson har utsetts till ny vd och koncernchef för NCC.
Läs mer om NCC och Sweco.
Han lyfte Sverige ur rockträsket
I 40 år har mannen med silkesrösten intervjuat soul- och hiphopvärldens allra största namn. P3 Souls Mats Nileskär ser sig som en funky folkbildare: – Jag tycker att musiken som jag har blivit satt att spegla är metafysisk och berättar väldigt mycket om livets mysterier, hemligheter och problematik.
Läs mer om Sverige.
Nytt piller kan kartlägga IBS
I framtiden kan du med IBS få hjälp av ett piller.Forskare har tagit fram en elektronisk tablett som mäter gas i mage och tarm.Det ska hjälpa till att diagnostisera sjukdomar och störningar som irritabel tarm.
Stjärnskottet jagar femte raka segern
Han har tidigare tränat dubbelmiljonären Big Alex som var en följetång i V75.Nu har amatören Christer S A Karlsson en ny topphäst på gång i Erwin som är obesegrad felfri och har vunnit åtta lopp på tio starter.- Han har börjat klart bäst av de hästar jag har haft. Han känns ännu finare nu efter senaste segern, säger Christer S A Karlsson inför V75-starten på Jägersro.
Läs mer om Big Alex, Erwin och Jägersro.
Uppgifter: Skadan kan vara påhittad
Emil Forsbergs mystiska skada har hållit honom borta från spel sedan början av december.Nu anklagas svensken och klubben RB Leipzig för att ha fejkat skadan.
Sofias besked förvirrar – går med prins Daniel
Snart vankas det festligheter i kungafamiljen – när våra sportstjärnor hyllas på Idrottsgalan.Vanligtvis går prins Carl Philip och prinsessan Sofia, men i år får de oväntat sällskap av ingen mindre än prins Daniel.
Läs mer om Carl Philip, Daniel och Sofia.
Elizabeths behåleverantör får sparken – efter ny bok
Drottning Elizabeths behå- och underklädesleverantör förlorar sin status som kunglig hovleverantör.Orsaken är boken Storm i en D-kupa där den tidigare ägaren berättar om hur Elizabeth stod halvt avklädd med hundar omkring sig under sina behåprovningar.–Jag trodde aldrig att boken skulle uppröra någon, säger författaren June Kenton, 82, till The Telegraph.
Många kan nu tappa sitt Pokmon go på mobilen
Snart är det slutspelat för Pokmon-tränare som använder en äldre Apple-enhet.
Regina Lund ger en osminkad bild av sig själv: Jag hade tänkt hålla tillbaka mer
Med hjälp av roller, frisyrer och smink håller Regina Lund omvärlden på en armlängds avstånd. Men i sitt avsnitt av Stjärnorna på slottet försöker hon presentera en mer osminkad version av sig själv.
Läs mer om Regina Lund och Stjärnorna.
Tre misstag med Account Based Marketing
Och en nypa GDPR
Slipp skitgörat med Autopets automatiska kattlåda
Drömmen för kattälskaren.
Lönner ökar i Karo Pharma
Anders Lönner har köpt 117.600 aktier i Karo Pharma, där han är styrelseordförande och största ägare.
Läs mer om Karo Pharma.
ABG: Ett köpvärt fastighetsbolag
ABG Sundal Collier höjer ett fastighetsbolag till köp och sänker samtidigt ett annat till behåll.
Mångmiljonärerna köper Redhawks
Miljardären Hugo Stenbeck har sålt stora delar av sina aktier i Malmö Redhawks.Nu kan Kvällsposten avslöja två av de nya ägarna, Malmöprofilerna Greg Dingizian och byggnadsfirman Otto Magnusson.– Det var ett val mer med hjärtat än med hjärnan, säger fastighetsentreprenören Greg Dingizian till Kvällsposten.
Professorn: Stockholm inte längre så beroende av landet
Klyftan mellan stad och landsbygd växer.Stockholm är inte längre så beroende av landsbygden, hävdar Charlie Karlsson, professor emeritus i nationalekonomi:– Affärer slår igen, man stänger sjukhus och jag förstår att man kan blir upprörd men man kan inte påstå att det är Stockholms fel att man lägger ner BB i Sollefteå.
Läs mer om Charlie Karlsson och Sollefteå.
Chaufför erkände styckning – släpptes fri
Medan han styckade sin fru tänkte lastbilschauffören: Det här är helt sjukt.Efter rättegången kom vändningen – han släpptes på fri fot.På fredagen 11.00 meddelas dom i målet.
Norrmännen: Varför skulle vi vilja flytta till USA?
Att USA:s president Donald Trump vill ha fler norska immigranter i stället för personer från skithålsländer har väckt uppmärksamhet i Norge. Men på sociala medier undrar många varför norrmän skulle vilja flytta till USA.
Läs mer om Donald Trump, Norge och USA.
Kia giftes bort – tvingades fly från familjen
Kia kontrollerades, misshandlades och giftes till slut som 16-åring bort – av sin egen familj. När föräldrarna en kväll jagade henne med kniv flydde hon. I dag lever hon med skyddad identitet någonstans i Sverige och har byggt upp ett nytt liv i frihet.
Läs mer om Sverige.
Jenny Lindh: Undvik att släpa med Georg Stiernhielm till jobbintervjun
Fråga bibliotekarien. DN:s Jenny Lindh svarar på dina frågor om litteratur.
Läs mer om Georg Stiernhielm.