12. Januari 2018 15.00-15.59

Riksbankschef vill se lägre bostadspriser

Det är välkommet med nedgång i bostadspriserna. Men något ytterligare stort fall ska man inte räkna med, menar vice riksbankschefen Cecilia Skingsley
Läs mer om Cecilia Skingsley.

Tvekade om fortsättning efter kraschen – nu är Näslund bäst

Idre. Hon är ett av Sveriges absolut största guldhopp inför OS i Pyeongchang och i helgen är Sandra Näslund storfavorit att vinna världscuptävlingarna i Idre. Men förra säsongen ifrågasatte hon sitt val av sport efter en krasch i Italien. – Direkt efteråt kände jag: Ska jag verkligen hålla på med det här?
Misstänker United- bluff: På riktigt?
Alexis Sanchez till Manchester United?Ja, den frågan blossade upp i går efter ett sent bud från Jos Mourinhos gäng.Nu kommer en ny vändning.
Misstänkt mässling var vaccinreaktion
Sahlgrenska universitetssjukhuset startade en ny spårning av smitta sedan en person som arbetat på en akutmottagning visat symtom på mässling. Men spårningen kunde snabbt avblåsas, när det visade sig att personen inte alls var smittad.
Facebook i fokus på USA-börserna
Börserna i New York väntas inleda handeln med lätt stigande kurser, att döma av terminsrörelserna inför öppningen på veckans sista handelsdag.
Läs mer om New York.
Mikaels skräckfynd i skogen: Grovt våld
I torsdags hittade Mikael en död hund vid en skogsväg.Polisen misstänker att djuret har misshandlats till döds.– Någon har slagit sönder hunden. Det är mycket grovt våld, säger Mikael Gustavsson.
Läs mer om Mikael och Mikael Gustavsson.
Minnesord: Staffan Helmfrid
Som tidigare meddelats har professor Staffan Helmfrid, Vallentuna, avlidit i en ålder av 90 år. Närmast anhöriga är makan Antje och döttrarna Sigrun, Gudrun och Hillevi.
Minnesord: Erik Björck
Erik Björck, Jakobsberg, har avlidit på sin 93-årsdag. Närmast anhöriga är hustrun Else-Marie, sönerna Christian och Michael, övrig släkt och otaliga vänner.
Kinesiska kärnvapenbunkern ligger under tjockt lager av sten
Kärnvapenbunkern har byggts för Kinas ledning, uppsatta tjänstemän och landets höga militärbefäl. Den ligger under en nationalpark och är konstruerad i en av världens djupast liggande kalkstensgrottor, som i sin tur ligger under ett sällsynt tjockt lager av sten, inklusive hård granit.
Högerskytten som ska skjuta Damkronorna till OS-framgångar
För fyra år sedan blev hon inte uttagen till OS i Sotji. Den här gången var Lisa Johansson självskriven i laget när Damkronornas OS-trupp presenterades på fredagen. – Får jag säga det själv är jag en mycket bättre hockeyspelare nu än vad jag var för fyra år sedan, säger AIK:s poängdrottning Lisa Johansson.
Föll ihop i målet: Något har hänt
Torstein Stenersen var helt slut efter förstasträckan på skidskyttestafetten i Ruhpolding.Svensken föll ihop efter målgången.– Någonting har hänt med honom, säger Eurosports kommentator Tord Wiksten.
Amalie Stalheim, vinnare av Solistpriset: Galet, underbart och overkligt
Den norskfödda cellisten Amalie Stalheim, 24, vinner det prestigefulla Solistpriset. Hon segrar i konkurrens med nära 300 sökande.
Läs mer om Amalie Stalheim och Solistpriset.
Nordea uppges vill sälja del av förmögenhetsförvaltning
Nordea vill sälja sin Luxemburgbaserade internationella förmögenhetsförvaltning som ett led i att fokusera mer på den nordiska verksamheten.
Läs mer om Luxemburgbaserade.
Dahlkvist klar för allsvenskt topplag
Örebro rasade ur damallsvenskan.Nu har lagets stora stjärna hittat en ny klubbadress.Lisa Dahlkvist är klar för toppklubben Eskilstuna United.– Klubben har visat stort intresse och det betyder mycket för mig, säger hon till klubbens hemsida.
Läs mer om Eskilstuna United.
Ni späder på hatet – ynkligt
Sören Rieks pikas av sina gamla lagkamrater i IFK Göteborg efter övergången till Malmö FF.Nu verkar den förre MFF-backen Anton Tinnerholm rycka ut till mittfältarens försvar.– Att före detta lagkamrater gemensamt går ut och späder på hatet. Ynkligt, säger Anton Tinnerholm på Twitter.
Lisa Dahlkvist klar för Eskilstuna
Lisa Dahlkvist ville inte följa med Kif Örebro ner i elitettan. För att kunna återta landslagsplatsen väljer därför mittfältaren att gå till damallsvenska fjolårstrean Eskilstuna.
Läs mer om Eskilstuna och Kif Örebro.
Värdebaserad vård ger fel prioriteringar
DN DEBATT 8/1. NKS baserar nu sin verksamhet på en otillräckligt prövad styrmodell som kan bryta mot gällande demokratiskt beslutade prioriteringsordning, skriver Stefan Lindgren, ordförande Svenska läkaresällskapet .
Läs mer om Stefan Lindgren och Svenska.
CGI tar hem viktig storskalp – här är veckans it-affärer
Konsultjätten CGI har vunnit en stor upphandling med ordningsmakten, och Orango köper sin kollega Itero. Här är veckans affärssvep.
Läs mer om Itero och Orango.
CGI tar hem viktig storskalp – här är veckans it-affärer
Konsultjätten CGI har vunnit en stor upphandling med ordningsmakten, och Orango köper sin kollega Itero. Här är veckans affärssvep.
Läs mer om Itero och Orango.
Syskonen får koka sitt dricksvatten
Valter, 11 år, och Lykke, 10 år, bor på Lidingö. Den senaste veckan har de fått koka sitt vatten för att kunnat dricka det.
Läs mer om Lidingö och Lykke.
Lars Lerins avslöjande – har ett hemligt barn
Lars Lerin, 63, och maken Manoel Junior Marques, 40, avslöjar att de är tvåbarnsföräldrar.Paret berättar om barnlyckan i SVT:s Skavlan.– Jag hade ju aldrig räknat med det, faktiskt, från början. Det är en väldig överraskning, säger Lars Lerin i programmet.
Det kan bli Leif Boork som skrattar sist ändå
Kanada och USA är överlägset i damhockeyvärlden.Resten får tävla om OS-bronset.Damkronorna kan inte ha någon annan målsättning.
Älskarinnan fick profilen sparkad
Chris Foerster stöttade Donald Trump.Då hämnades hans älskarinna genom att läcka en video där han tog kokain – och såg till att han blev sparkad.– Jag har aldrig varit lyckligare, säger Foerster till NFL:s hemsida.
Läs mer om Donald Trump.Då och Foerster.