12. Januari 2018 16.00-16.59

Leksands bakslag – han får inte vara med

För en och en halv vecka sedan blev Patrick McNally klar för Leksand.Men den meriterande backen har fortfarande inte debuterat för klubben - och något spel i fredagens match mot AIK blir det inte.
Läs mer om AIK, Leksand.Men och Patrick McNally.
Prins Daniel utklassad i pingis – av David, 10
Prins Daniel möttes av starkt motstånd under sitt besök på Stiga i Eskilstuna.Förutom en pingismatch mot supertalangen David Björkryd, 10, fick han också prova bordshockey.– Jag har blivit förnedrad, sa prinsen till SVT Nyheter.
Juniorernas framgångar inspirerar OS-spelarna
Juniorernas framgångar inspirerar Damkronorna. – De har visat att bra saker kan hända om man är beredd att göra allt för att lyckas, säger Damkronornas lagkapten Emilia Ramboldt. Nu håller de svenska OS-spelarna tummarna för att det ska bli seger i kvällens semifinal i U18-VM mot Ryssland.

Stefan Lisinski: Chanserna är stora att Esa Teittinen går helt fri

Fallet Esa Teittinen, som dömts till ett långt fängelsestraff för mordet på sin vän, kan sluta med att han blir en fri man. DN:s kriminalreporter Stefan Lisinski konstaterar att det sker mycket sällan.
Ansök nu: Kom och jobba på SvD i sommar
Letar du efter sommarjobb? SvD behöver reportrar, redigerare och webbredaktörer. Ansök nu!
Läs mer om SvD.
Misstänkta våldtäkter mot elev på profilskola
Polisen utreder fem misstänkta våldtäkter mot en minderårig flicka på en profilskola i Stockholmsområdet.Händelserna ska ha inträffat under förra året.Det finns en misstänkt person:– I det här fallet gäller det en före detta elev och det är en pågående polisutredning, säger skolans rektor.
Tonya Harding skulle vilja ha en ursäkt nu
Tonya Harding heter inte Tonya Harding längre. – Jag heter Tonya Price, säger hon när hon ser att jag antecknar.
Läs mer om Tonya Harding och Tonya Price.
Nytt virus visar porr i appar riktade till småbarn
Applikationer med det barnförbjudna viruset AdultSwine tros ha laddats hem ca 7 miljoner gånger.
Läs mer om AdultSwine.
Försäljning av Ericssons medieverksamhet uppges vara i slutskede
Ericssons försäljning av medieverksamheten är inne i sitt slutskede. Köpare är ett ännu icke namngivet riskkapitalbolag.
Klyftan mellan proffs och amatörer är enorm
På Liljevalchs vårsalong härskar amatörernas målarglädje, på institutionerna svala idbyggen. Nils Forsberg slits mellan konstens Skylla och Karybdis.
Läs mer om Skylla.
Misstänkta våldtäkter mot elev på profilskola
Polisen utreder fem misstänkta våldtäkter mot en minderårig flicka på en profilskola i Stockholmsområdet.Händelserna ska ha inträffat under förra året.Det finns en misstänkt person:– I det här fallet gäller det en före detta elev och det är en pågående polisutredning, säger skolans rektor.
Tre bilar i krock – stor trafikpåverkan
På fredagseftermiddagen har tre bilar krockat vid Vädermotet på Hisingen, uppger polisen.Skadeläget är oklart men det är stor trafikpåverkan då tre körfält stängs av under räddningsarbetet.
Läs mer om Hisingen och Vädermotet.
Boomerang kan räddas – budgivning om att köpa
Boomerang ser ut att räddas.På fredagen pågick budgivning om att köpa den konkursade klädkedjan.– Det finns intressenter både från utlandet och Sverige. Det är mycket glädjande, säger konkursförvaltaren Michael Levin på Hamilton advokatbyrå.
Läs mer om Hamilton, Michael Levin och Sverige.
Här är veckans bästa låtar, v. 2
Veckans spellista från DN Kultur innehåller Hurula, The Radio Dept. och, något överraskande, Fleetwood Mac.
USA-börser: Uppåt för detaljhandelsbolag
Amerikanska börserna fortsatte klättra till nya rekordnivåer på fredagen efter att två bankrapporter markerat starten på rapportperioden.
Rieks om hatmötet: Vet vad som väntar
Övergången från IFK Göteborg till Malmö FF väcker redan starka känslor – i Göteborg.Sören Rieks, 30, vet vad som väntar när han kliver in på Gamla Ullevi i MFF:s tröja.– Jag är inställd på att det kommer att slängas allt möjligt efter mig, säger den danske mittfältaren.
Expert: Så källsorterar du – smart och snyggt
Källsortera – och rädda din miljö.Inte nog med det: Det går att få det riktigt snyggt i skåp och lådor med separata byttor för metall, glas, plast och papp och tidningar.– I de nya köken som byggs är man mycket inne på smarta lösningar och lådor, säger Caroline Steinwig vid branschorganisationen Avfall Sverige.
Utmattad Stenersen till sjukhus – men Sverige ändå sexa i OS-genrepet
Torstein Stenersen skulle visa att han vill köra första sträckan i stafetten i OS. Det gick så där. Skidskytten stumnade helt i genrepet i tyska Ruhpolding, föll ihop i målområdet och fick föras med ambulans till sjukhus. Men övriga svenskar körde upp laget på fredagen – från 24:e till sjätte plats.
Läs mer om OS-genrepet, Ruhpolding och Sverige.
Ericsson nära försäljning av medieverksamhet
Försäljningen av Ericssons medieverksamhet är inne i sitt slutskede, enligt uppgifter till SvD. Arbetet med att sälja den servicerelaterade och personalintensiva delen av verksamheten, Red Bee, går dock trögt.
Läs mer om Red Bee och SvD.
Big Brother-stjärnan Rebekah Shelton inte död – utsatt för skämt
Big Brother-stjärnan Rebekah Shelton är inte död.Det var under morgonen som flera medier, däribland BBC och The Sun, rapporterade att Shelton hade avlidit.Men sanningen är att någon kapat hennes Twitter för att sprida den falska nyheten.Det har varit ett rent helvete efter den här tweeten, berättar hon nu i en ny video.
Läs mer om BBC, Shelton, The Sun och Twitter.
Prästen bryter tystnaden – efter konflikten i SVT
Prästen Karl-Henrik Wallerstein tog med sig en silverskål från kyrkan till SVT:s program Antikrundan.Ett tilltag som väckte starka reaktioner, inte minst från länsstyrelsen som ville stoppa inslaget.Efter händelsen berättar nu Karl-Henrik Wallerstein ut om stormen.– De var inte så glada på mig, säger Karl-Henrik Wallenstein.
Polisen varnar: Utländsk stöldliga härjar i Sverige
BMW-ligan fortsätter gäcka polisen.Nu går polisen i Dalarna och varnar ägare vars bilar står parkerade vid uppfarten.Minst en kriminell liga inrest i Sverige som specialiserat sig på stölder av bildelar från främst BMW, skriver myndigheten på Facebook.
Läs mer om BMW, Dalarna, Facebook och Sverige.
Reepalu: Döm svenska IS-terrorister i Syrien
Svenska IS-terrorister som stridit i Syrien bör lagföras där och har de dubbelt medborgarskap ska de kunna bli av med sitt svenska.Det tycker Malmös tidigare kommunalråd Ilmar Reepalu (S).– Jag kan inte se att de har en rättighet att komma tillbaka till vårt samhälle, säger han i tidskriften Kvartals podd Fredagsintervjun.
En gripen för knivattack vid matbutik
En man har blivit attackerad med kniv vid en matbutik i östra Göteborg. Enligt Göteborgs-Posten fick mannen allvarliga skador.
Läs mer om Göteborg.
Minnesord: Ann-Marie Vinde
Ann-Marie Vinde, Stockholm, har avlidit i en ålder av 83 år. Hennes närmast anhöriga är barnen Rickard och Cecilia med familjer och systern Jane.
Läs mer om Cecilia, Jane, Rickard och Stockholm.
Gunnar Jonsson: Grälen flyttar in i norska regeringen
Hellre invandrare från Norge än skitländer som Haiti, sa Donald Trump och placerade tillfälligt våra grannar på världskartan. Den uppmärksamheten hade de säkert velat vara utan. Norrmännens lycka över den nya regering som nu ska bildas är också begränsad.
Läs mer om Donald Trump, Haiti och Norge.
Test: Volvo XC40 mot XC60 och VW Tiguan – ställ dina frågor, vad vill du veta?
John Eriksson ringer från Hisingen har precis plockat ut en busfärsk, helt nybyggd Volvo XC40. Den ska vi testa mot storebror Volvo XC60 och segmentets testvinnare Volkswagen Tiguan. Vad vill ni läsare veta om bilarna? Här är chansen att ställa dina frågor och få svar inom kort. Skriv i fältet för kommentarer här nere, eller på vår Facebook-sida. Det ska bli spännande att se vad läsarna vill ha svar på, hälsar Erik på telefon. Teststräckan är i skrivande stund extremt kort men redan i eftermiddag kör man upp till Stockholm och redaktionen i Solna. Vad har du fått för intryck, s&
Reglerna för smygreklam i sociala medier måste bli tydligare
Smygreklam i sociala medier är ett växande problem som behöver regleras. Det menar reklamombudsmannen Elisabeth Trotzig. Hon välkomnar de utredningsförslag som lämnades över till regeringen på fredagen. Snart kommer också en dom som gäller den kända bloggaren Kissie. Hon misstänks för smygannonsering på Instagram och domen väntas bli vägledande.
Facebooks aktie faller efter nya beskedet
Inlägg från vänner, familj och grupper prioriteras framför material från medier och företag på Facebook. Det fick företagets aktie att falla över fyra procent. – Även om man faller fyra procent i dag så är det ju bra att bolaget ser till att hålla sina kunder nöjda, säger sparekonom Joakim Bornold.
Läs mer om Facebook och Joakim Bornold.