12. Januari 2018 17.00-17.59

Väpnat rån mot mataffär – misshandlade personalen

En mataffär i Stockholm utsattes på fredagen för ett väpnat rån.Den misstänkta gärningsmannen hotade personalen med ett pistolliknande föremål och ska dessutom ha misshandlat en person.
Läs mer om Stockholm.

Kom och jobba med oss – sök ditt sommarjobb nu

Nu söker vi Sveriges bästa sommarvikarier till Sveriges roligaste jobb på Expressen i Stockholm, på GT i Göteborg och Kvällsposten i Malmö.
Mästerkocken Merkels nygamla regeringsrecept
Den stora tyska monsterkoalitionen mellan CDU och socialdemokraterna får av allt att döma en ny chans. Det kunde ha varit värre.
Läs mer om CDU.

Fed bötfäller fem amerikanska storbanker

USA:s centralbank Federal Reserve bötfäller fem amerikanska banker i bolånerelaterade frågor. Sammanlagt uppgår böterna till 35 miljoner dollar.
Läs mer om Federal Reserve.
Så kan frågorna ge politiker nödutgångar
I alI journalistik är själva frågan central. Om vi lyckas formulera de rätta frågorna, de som läsarna är mest angelägna om att få besvarade, ökar möjligheterna väsentligt att det vi publicerar är relevant.
Sju av tio väljare: Politiker svarar inte på våra frågor
I intervjuer och möten med väljare svarar politiker sällan eller aldrig på frågorna. Det anser sju av tio svenskar i en undersökning från SvD/Sifo. – Man säger det som står i talepunkterna och inget annat, säger tidigare S-strategen Jan Larsson.
USA:s ambassadör i Panama avgår
USA:s ambassadör i Panama avgår, rapporterar Sky News.
Läs mer om Panama.
Mordmisstänkt satt på fri fot
En av de två män som misstänks för mord i samband med ett bråk i Falun i slutet av förra året har satts på fri fot.
Läs mer om Falun.
Islamistisk extremist nekas bli väktare
En 25-årig islamist från Göteborg nekas från att bli väktare vid ett av landets största säkerhetsbolag.Enligt Länsstyrelsen uppfyller han inte kraven på laglydnad och lämplighet.Samme man fick under förra året sluta som timvikarie vid en grundskola i Göteborg efter att rektorn fattat misstankar om både honom och en yngre brors extremistsympatier.
Läs mer om Göteborg.
Fredrik, 25, testade Ikeas brandvarnare: Helt galet!
Fredrik Karlsson, 25, bestämde sig för att prova funktionen på sina brandvarnare i huset.Han höll Ikeas brandvarnare över öppen eld en lång stund och det som hände var: ingenting.– Helt galet! säger Fredrik.
Läs mer om Fredrik.
New Yorks angrepp mot oljebolagen
New York stämmer världens störa oljebolag för klimatpåverkan.Dessutom säljer New York stads pensionsfond av sina tillgångar i företag som kopplas ihop med fossila bränslen.
Läs mer om New York.
Nya kortromaner från heldigitala förlaget Bonnier Bookery
Nystartade förlaget Bonnier Bookery, inriktat på ljud- och e-böcker, slapper med start 16 januari sina fem första böcker skrivna direkt for digital lasning och lyssning.
Läs mer om Bonnier Bookery.
Senator: Trump sade skithålsländer upprepade gånger
Dick Durbin bekräftar att president Donald Trump använde uttrycket skithålsländer under mötet i Vita huset på torsdagen. Demokraten och senatorn för USA-delstaten Illinois säger att ordet kom över presidentens läppar upprepade gånger.
Läs mer om Donald Trump och Vita.
Otålig väntan i Bryssel på tysk uppgörelse
Berlin. Uppgörelsen mellan de tilltänkta regeringspartierna i Tyskland är en personlig framgång för förbundskansler Angela Merkel. Med löften om inga skattehöjningar och ett maxtak för asylsökande hoppas hon kunna lösa regeringskrisen – om inte de tyska socialdemokraternas partibas sätter p.
Läs mer om Angela Merkel, Bryssel och Tyskland.
Ger upp – släpper honom till United
Manchester City ger upp sina försök att värva Alexis Sanchez, uppger både Mirror och Manchester Evening News.Nu är det fritt fram för Manchester United att värva chilenaren.
Mamman Elin, 33, hyllas för sitt smarta barnvagnsknep
Elin Wall, 33, kunde knappt leda barnvagnen genom den djupa snön.Då kom idn –och barnvagnen byggdes om, något som VK har skrivit om.–Det passade så pass bra med vagnen vi har, säger hon.
Fem frågor till Tomas Billing
NCC:s ordförande om den nya topprekryteringen
Trump får afrikansk kritik: Oerhört stötande
Afrikanska politiker, aktivister och vanliga medborgare kritiserar Donald Trumps påstående att afrikanska länder är skithål. Var snäll att inte sammanblanda de skithål till ledare som vi afrikaner väljer med vår vackra kontinent, säger en av dem.
Bilderna som avslöjar den akuta matbristen
Här avslöjar bilder den akuta matbristen i Venezuela.Utsvultna invånare har slaktat betande boskap och plundrat ett matcenter för att komma över något att äta.– De slog ner dörrarna och plundrade centret på mjöl, ris och matolja, säger vittnet Zuuley Urdantea, 50, till Reuters.
Larm om utvecklad brand i en byggnad
På fredagseftermiddagen fick polisen ett larm om en brand i en byggnad i Ängelholm.Någon patrull har inte skickats till platsen, men polisen följer ärendet noga.– Vi har bara initiala uppgifter än så länge, säger Fredrik Bratt, polisens presstalesman i syd, vid 16.50-tiden.