12. Januari 2018 18.00-18.59

Så många väljare anser att politiker inte svarar på frågor

Sju av tio väljare tycker att politiker sällan eller aldrig svarar på frågorna som de får, visar en undersökning från SvD/Sifo.– Man säger det som står i talepunkterna och inget annat, säger tidigare S-strategen Jan Larsson till tidningen.

Efter dramat i TV4 – nu kopplas polisen in

Torsdagens Farmen spårade ur helt.Louise Olsson attackerade Kirsi Pärssinen genom att slå henne i huvudet – med gröt.Nu väljer Kirsi att polisanmäla efter bråket.– Det här är ju ett väldigt allvarligt brott och jag blev ju faktiskt skadad, säger hon till Aftonbladet.
Mourinho: Zlatan är inte helt nöjd
Zlatan Ibrahimovic är fortsatt skadad, och finns inte med när Manchester United möter Stoke på måndag.Och det lär dröja ett tag innan svensken är tillbaka i full träning.–Han är inte helt nöjd, säger Jos Mourinho på en presskonferens.
Läs mer om Manchester United och Stoke.
Inget annat land står närmare Nato än Sverige
BRYSSEL. Det finns inget land utanför Nato som står närmare alliansen än Sverige. Men om Sverige hotas militärt är det inte säkert att Nato hjälper oss. Skulle Sverige skulle skriva på konventionen om kärnvapenförbud kan det inte uteslutas att det får konsekvenser för samarbetet med Nato. De beskeden ger Natos generalsekreterare Jens Stoltenberg i en exklusiv intervju för Dagens Nyheter inför sitt besök i Sverige på söndag.
Läs mer om Nato och Sverige.

Gunnar Jonsson: Inga garantier utan medlemskap

Sverige är beroende av andra. Alliansfriheten är en chimär. Nato är det naturliga steget.
Guide till världscupen i skicross
13–14 januari avgörs världscupen i skicross i Idre. Här är din guide till tävlingarna.
Läs mer om Idre.
Anna Holmlunds nya makalösa framsteg
IDRE. På måndag gästar Anna Holmlund Idrottsgalan tillsammans med Victor Öhling Norberg.Nu berättar skicrosstjärnan om förväntningarna inför galan - och flickvännens senaste framsteg:– Hon har varit ute och gått 400 meter tillsammans med sin pappa, vilket är en fantastisk bedrift, säger pojkvännen Victor Öhling Norberg.
Nytt mardrömsbesked för Petter Northug
Här är nästa bakslag för Petter Northug i jakten på en OS-plats.Skidstjärnan är inte frisk från sin förkylning och tvingas avstå från helgens norska mästerskap, skriver NRK.Nu återstår bara en chans för Northug att säkra en OS-biljett.
Saudiska kvinnor fick gå på fotboll utan manligt sällskap
Vuxna kvinnor utan manligt sällskap tilläts på fredagen för första gången i Saudiarabien att sitta på en egen sektion på en fotbollsläktare och se en match i den inhemska ligan. På ett annat håll flockades kvinnor för att besöka den första bilutställningen i landet, riktad bara till dem.
Läs mer om Saudiarabien.
Raggare åtalas för krypkörning
En lång bilkö i Arvika har lett fram till ett ovanligt åtal. Längst fram i kön fanns en raggarbil av äldre snitt, som framfördes i cirka fem kilometer i timmen på en gata med 40 som fartgräns.Nu åtalas den 25-årige bilföraren för att han kört för sakta, skriver Arvika Nyheter.
Läs mer om Arvika och Arvika Nyheter.
Fortsatt uppåt för Macförsäljningen enligt ny rapport
Medan datorförsäljningen i sin helhet backar går det hyfsat för Apple, åtminstone om vi får lov att tro analysföretaget IDC.
Läs mer om Apple, IDC och Macförsäljningen.
SVT:s okända plan – så ändras Melodifestivalen
Melodifestivalen återvänder med ny regissör.Sunil Munshi kommer från Dramatens värld – och han har klara ider om hur han vill förändra den populära tävlingen.
Läs mer om Melodifestivalen.
Positivt besked för Fikru Maru – efter över 1700 dagar i häktet
Han anklagas för att ligga bakom ett fängelseuppror och har suttit häktad i över 1700 dagar.Nu har den etiopiska domstolen satt ett slutdatum för den pågående rättegången mot svensk-etiopiske hjärtläkaren Fikru Maru, 67.– Det är ett klart steg framåt och innebär att vi inom en närtid kan se ett slut på målet, säger advokat Hans Bagner.
Läs mer om Fikru Maru.
Tandröntgen, dna och kön – så mäts åldern på flyktingar
Runt om i Europa görs åldersbestämningar av unga flyktingar för att kontrollera om de är barn eller vuxna. Men läkare och specialister ifrågasätter tillförlitligheten. Trots det finns en stark opinion för att göra testerna obligatoriska.
Läs mer om Europa.
HM har tydligen svårt att lära av historien
En huvtröja rör upp känslor och HM anklagas för att vara rasistisk. Det är tredje året i rad som ett plagg tvingar företaget att be om ursäkt och lova att det inte ska upprepas. Man kan fråga sig om HM har svårt att dra lärdom av tidigare händelser?
Ramboldt har en plan för OS-debutanterna
Emilia Ramboldt har en plan för Damkronornas debutanter.Kaptenen ska ta sina lagkamrater på en rundtur i OS-området.– Det är för att få bort nyfikenheten, säger hon.
Läs mer om OS-debutanterna och OS-området.
Catja visar upp sin stomi av en viktig anledning
Catja Karlberg drabbades av en svår förlossningsskada för två år sedan. Sedan dess har hon levt med en stomipåse på magen.Nu har Catja bestämt sig för stolt visa upp sin kropp i sociala medier – och hoppas att hennes öppenhet kan hjälpa människor i liknade situationer.– Jag vill att de som har en stomipåse ska våga visa sig på stranden, säger Catja.
Läs mer om Catja.
Samordnaren mot våldsbejakande extremism: Debatten tippar över när man bara kräver hårdare tag
Den nationella samordnaren mot våldsbejakande extremism har upphört i samband med att Anna Carlstedt lämnade över sin utredning till regeringen på fredagen. Samordningen tas nu över av den nybildande myndigheten Center mot våldsbejakande extremism, CVE, vid Brå.
Läs mer om Anna Carlstedt, Brå, CVE och Center.