12. Januari 2018 19.00-19.59

Pendeltåg fast i två timmar – passagerare bröt sig ut

Ett pendeltåg fullt med resenärer stod stilla utanför Sundbyberg norr om Stockholm i mer än två timmar. Passagerare tog sig ut ur tåget på egen hand vilket ledde till att all tågtrafik fick stoppas.
Läs mer om Stockholm och Sundbyberg.

Det är ju mål! Bollen är inne

Sverige var på väg mot en imponerande upphämtning mot Island.Men frågan är om Mattias Zachrisson snuvades på ett mål vid ställningen 19-23.– Det är ju mål. Bollen var ju inne, utbrister TV3:s kommentator Robert Perlskog.Matchen slutade 24-26.
Man med skidmask försökte hugga sig in i lägenhet
En maskerad man försökte under fredagskvällen hugga sig in i en lägenhet i Varberg.Polisen kallades till platsen men har ännu inte hittat den misstänkte mannen.– Vi söker efter honom med några patruller och med hund, säger Hans Lippens, presstalesperson vid polisen region Väst.Ingen ska ha kommit till skada i samband med händelsen.
Läs mer om Varberg.Polisen och Väst.Ingen.
Mordförsök – stickskador på ung man
En man i 18-årsåldern har anträffats med stickskador i Kristianstad, enligt polisen.Polisen rubricerar ärendet försök till mord alternativt dråp.
Läs mer om Kristianstad.

Salmonellaskandalen växer i Frankrike – Lactalis återkallar alla mjölkersättningsprodukter

Alla mjölkersättningsprodukter, oavsett produktionsdatum, som lämnat franska mejerijätten Lactalis fabrik i Craon kommer att återkallas. Det meddelade Frankrikes finansminister Bruno Le Maire på fredagen efter ett möte med Lactalis omvittnat skygge vd Emmanuel Besnier.
USA förlänger kärnavtal med Iran
USA förlänger kärnavtalet med USA.Samtidigt kräver president Donald Trumpatt avtalet skrivs om.–Det här är sista gången som han kommer utfärda ett undantag om de inte når ett avtal, säger en källa i Vita huset till BBC.
Läs mer om BBC, Donald Trumpatt, Iran och Vita.
Bamse har nått amerikanska senaten
Världens starkaste och snällaste björn, Bamse, har väckt uppståndelse i den amerikanska senaten. I en rapport om Rysslands hot mot demokratin nämns seriefiguren som ett exempel på hur propagandakampanjer motarbetas, skriver The Local.
Läs mer om Bamse och The Local.
Pendeltåg fast i två timmar – resenärer tvingar sig ut
Ett pendeltåg har stått still utanför Sundbyberg i Stockholm sedan 17-tiden på fredagseftermiddagen, skriver Aftonbladet.Efter att flera resenärer tvingat sig ut med dörrarnas nödöppningsfunktion har SL tvingats stoppa all trafik i området.
10 skäl till att det suger att fylla år i januari
När det kommer till födelsedagar finns det bra och dåliga datum. Julafton till exempel. Men det finns en hel månad som är ännu värre att fylla år i: Januari.
Ica-Ulfs lyxliv med yngre kärleken
Paul Tilly har valt att lämna landet med kärleken Isabella.Nu visar paret upp sitt nya lyxiga liv på Instagram.Älskar vår nya lägenhet, titta bara på utsikten. Nytt land, nytt hem och ny energi, skriver Isabella Staberg på Instagram.
Lärarvikarien Rebecka kallades för fet hora
Rebecka Rafael, 26, går lärarutbildning och hoppar in som vikarie för att få nyttig erfarenhet. Men efter påhoppet från en elvaåring i södra Malmö har hon tappat lusten.– Jag sa ifrån när han sparkade boll mot fönstren. Då sa han blanda dig inte, ät bajs, berättar hon.Rebecka fick veta att hon var en fet hora som skulle suga kuk.
Läs mer om Malmö.
Rån i varuhus – hundpatrull letar efter misstänkt
Ett varuhus i Upplands-Bro har blivit utsatt för ett rån.
Läs mer om Upplands-Bro.
Ingen garanti att Nato skulle hjälpa Sverige
BRYSSEL. Det finns inget land utanför Nato som står närmare alliansen än Sverige. Men om Sverige hotas militärt är det inte säkert att Nato hjälper oss. Skulle Sverige skulle skriva på konventionen om kärnvapenförbud kan det inte uteslutas att det får konsekvenser för samarbetet med Nato. De beskeden ger Natos generalsekreterare Jens Stoltenberg i en exklusiv intervju för Dagens Nyheter inför sitt besök i Sverige på söndag.
Läs mer om Nato och Sverige.
Ångest hos barn – så kan man behandla det
Vad har barnet som inte kan säga hejdå till en förälder utan att bryta ihop gemensamt med barnet som är paralyserat av skräck för hundar eller det barn som får ont i magen varje måndagsmorgon? Ångest är, tillsammans med alla typer av oro, vanligt bland barn, och en nödvändig del av en hälsosam utveckling.
Krossen: Vi blir ju tillintetgjorda
Sverige det riktigt tungt i EM-premiären mot Island.Efter en halvlek ligger Sverige under med hela 8-15.–Vilken mardrömshalvlek, säger TV3:s kommentator Robert Perlskog.
Elever gav sin cancerdrabbade lärare en elcykel
Lena Eriksson drabbades av cancer och sjukskrevs från lärarjobbet i Nordinskolan i Gislaveds kommun i fjol. På grund av sjukdomen kan hon inte köra bil längre. Men det hade eleverna i hennes klass hittat en lösning på. – De hade samlat ihop pengar till en elcykel, säger Lena Eriksson till DN.
Läs mer om Lena Eriksson och Nordinskolan.