12. Januari 2018 20.00-20.59

Räddningsarbetarna i Kalifornien letar efter mirakel

Lerskreden i södra Kalifornien i USA har hittills krävt 17 människors liv. Under den fjärde dagen sedan lerskreden inträffade hoppades räddningsarbetarna fortfarande på att hitta överlevande.
Läs mer om Kalifornien och USA.

Här skriver saudiska kvinnorna historia

Här skriver de saudiska kvinnorna fotbollshistoria.De välkomnades för första gången någonsin in på landets fotbollsarenor på fredagen.– Jag är väldigt stolt över att bevittna den här stora förändringen, säger fotbollssupportern Lamya Khaled Nasser, 32, till AFP.
Läs mer om AFP och Lamya Khaled Nasser.
Blockerades från Instagram – hämnas politiskt
Människorättsaktivister fortsätter att gripas i Tjetjenien. Nu senast har ryska människorättsorganisationen Memorials representant, Ojub Titijev, gripits. Han anklagas för droginnehav och nu hotas även hans familj.
Domaren knockad: En otäck skada
Otäcka scener utspelade sig i det hockeyallsvenska mötet mellan Västervik och Oskarshamn.Spelet fick avbrytas i flera minuter under den andra perioden, detta efter att domaren fått en puck i huvudet.–Det där är en otäck skada, säger C Mores kommentator Linus Eklund.
Läs mer om Oskarshamn.Spelet och Västervik.

Restaurang rånad – maskerade män flydde

En restaurang i Uddevalla har blivit rånad av två maskerade män.En av rånarna ska ha hoppat över kassan och tvingat till sig restaurangens kassa.Efter dådet flydde männen med bytet, uppger polisen.Ingen ska ha skadats i samband med rånet.
Läs mer om Uddevalla.
Alla hållpunkter under Folk och Försvar 2018
På söndag 14 januari är det dags för rikskonferensen i Folk och försvars regi.Det är Sveriges viktigaste forum där säkerhetspolitik, försvar och krisberedskap diskuteras.Expressen TV sänder under de tre dagarna konferensen pågår.
Läs mer om Folk och Försvar.
Femteplats kan ta Mattsson till OS – men Hedberg skadad igen
Han hade missat OS-chans efter OS-chans. Men på fredagen blev Niklas Mattsson världscupfemma i slopestyle i Colorado, och plötsligt är Pyeongchang inom räckhåll. För snowboardkollegan Måns Hedberg gick det tyngre. Dagen slutade med en ny skada.
Fredrik räddade flera från att drunkna på semestern
Fredrik Twisselmann solade när han plötsligt såg en man kämpa för sitt liv utanför Thailands kust.På ön Koh Samui hyllas nu Fredrik som en hjälte – efter att ha räddat tre personer på två dagar.– Det var ren reflex, jag gjorde det jag övat på, säger han.
Läs mer om Fredrik och Koh Samui.
USA förlänger kärnavtal med Iran
USA avstår en sista gång från att lämna Iranavtalet, meddelade Vita huset på fredagseftermiddagen.
Läs mer om Iran, Iranavtalet och Vita.
Profilens uppläxning – Luuk: Är otrevligt
Kristin Lundell och Johan Hilton vann förra årets På spåret – men när de gissar sig fram i kvällens avsnitt möts de av gapskratt.Efter att ha hört publikens reaktion utbrister Kristin Lundell:– Men varför skrattar de?Programledaren Kristian Luuk föreslår att klippa bort skratten ur programmet.
16-åringen avslöjar hemligheten – om kända pappan som försvann
Hennes pappa var känd skådespelare som var med om tsunamin 2004.I kväll övervann 16-åriga Dao Molander Di Ponziano scenskräcken i TV4:s Talang och berättade om den svåra tiden.– Min pappa var väldigt sjuk efter tsunamin. Livet har inte alltid varit så lätt, säger hon i programmet om pappan som försvunnit från de stora scenerna.
Superskurken Tonya Harding om mammans misshandel
NEW YORK. Tonya Harding var supertalangen som blev idrottsvärldens superskurk efter attacken på konkurrenten Nancy Kerrigan.I en ny tv-dokumentär berättar hon om in svåra uppväxt, och säger att hennes mamma var alkoholiserad, slog Harding och – kastade kniv mot henne.– Det var nog bara en dag i veckan jag inte fick stryk, säger Tonya Harding, 47, till ABC News.Hon berättar också om vad hon visste om attacken – och att hon inte tänker be Kerrigan om ursäkt.
Kvinna knivskuren efter rån – polisen söker efter gärningsmannen
En kvinna har blivit knivskuren efter ett rån mot en butik i Norrtälje, skriver Aftonbladet.– Vi söker efter gärningsmannen, säger Sven-Erik Olsson vid Stockholmspolisen.
Kravet: Ny granskning av omstridda knäbilder
Rättsmedicinalverket vet ännu inte hur utlåtanden om åldersbedömningar ska hanteras där en second opinion talar emot. I Wahids fall har ingen second opinion kunnat göras på grund av dålig bildkvalitet. Nu vill hans gode man att Migrationsverket väntar med asylbeslut tills frågan är utredd. Men det är inte möjligt.
Läs mer om Migrationsverket.
Småkronornas succ - till historisk final i VM
Aldrig förr har ett europeiskt lag nått final i U18-VM.Den nordamerikanska dominansen bröt i dag Sverige efter vinst mot Ryssland.Och det svenska landslaget är nu garanterat medalj. En supersucc.–När slutsignalen går tänker man inte så mycket längre, man bara älskar, säger Thea Johansson efter segern.
Kändisarnas lyxlägenheter visar sig vara fuskbyggen
Stjärnmäklaren Fredrik Eklund sålde lyxvåningar på Östermalm till flera kändisar.Men nu uppdagas att lägenheterna är fuskbyggen, skriver Dagens Industri.Nu kräver föreningen, med profiler som Markus Notch Persson, Thomas Sandell och Kennedy Bakirciouglü, skadestånd.
Därför delar Therse, 30, sin ärliga bild på sin kropp
När Therse blev förälder tvingades hon att sluta hata sin kropp.Som ett led i detta väljer hon nu att lägga upp ärliga bilder på sin kropp på Instagram.– Jag kan inte gå runt och hata mig själv. Jag ska kunna känna mig vacker och fin, säger hon.
Läs mer om Instagram och Therse.
M-toppens privata lyxresor på arbetstid
Moderaternas kommunalråd i Göteborg och vice ordföranden för partiets kvinnoförbund, Maria Rydn, har under flera år åkt på lyxsemester på betald arbetstid.Skattebetalarna har stått för kommunalrådslönen medan hon själv semestrat till världens alla hörn: till Australien, Namibia, Paris och USA.– Det här är så jättejättejättekonstigt. Märkligt, säger Maria Rydn.
Stopp för pendeltåg – frustrerade passagerare tog sig ut i spårområdet
Ett av SL:s pendeltåg stod på fredagskvällen stilla under närmare två timmar i närheten av Sundbybergs station. Enligt SL antas frustrerade passagerare ombord ha tröttnat på stoppet och aktiverat nödöppning av dörrarna.
Sverige klart för historisk final i U18-VM
Den historiska bedriften är ett faktum. Sverige är för första gången klart för final i damernas U18-VM i hockey. Efter 2–1 i semifinalen mot hemmanationen Ryssland väntar USA i en match om guldet.
Läs mer om Ryssland och USA.
Island chockade Sverige i EM-premiären
Sverige fick en mardrömsstart i EM. Island chockade det svenska laget och hade stundtals lekstuga med det svenska laget. Som mest ledde Island med tio mål. Till sist blev det förlust med 24–26 (8–15). Därmed är troligen Sverige borta från spel om medaljerna i detta EM.
Läs mer om EM-premiären, Island och Sverige.