12. Januari 2018 21.00-21.59

Emina, 7, charmar alla med sin fantastiska dans

Emina, 7, charmade hela juryn med sin breakdans i fredagens Talang.Juryn började dansa av glädje – och Emina berättade om sin största dröm.–Att få vara med i en musikvideo.
Läs mer om Emina och Talang.Juryn.

Sandviken upp i topp efter seger i seriefinal

Inför seriefinalen jagade Sandviken ettan Edsbyn i tabellen. Efteråt var stålmännen förbi.
Läs mer om Edsbyn och Sandviken.
Stoltenberg: Sverige kan inte lita på Nato
Sverige är en av militäralliansen Natos närmaste samarbetspartners.Men svenskarna kan inte lita på att få hjälp vid ett eventuellt angrepp från främmande makt.– Nej, det finns ingen garanti, säger Jens Stoltenberg, generalsekreterare för Nato, till DN.
Läs mer om Nato.
Forskare: Folket kan rädda Östersjön
Kvällspostens reportageserie Östersjöns förfall har väckt ett stort engagemang.Många läsare hör av sig med egna betraktelser, beröm och tips om mer som bör granskas.Nu hyllas serien även av havsforskare.– Serien har varit jättebra och det folkliga engagemanget gör att jag tror Östersjön kan räddas, säger Anders Alm, Östersjöexpert på Världsnaturfonden WWF.
Luuks utbrott – efter Lindströms kommentar
Fredrik Lindström berättar en snuskig Abba-anekdot i På spåret – något som får Kristian Luuk att ryta till.Luuk vänder sig till Lindström och frågar:– Varför säger du det nu? Det är ju fredagskväll. Vi sitter och myser.
Så flydde svenske IS-terroristen Raqqa
Michael Skråmo, hans fru och deras fyra barn reste från Göteborg till Raqqa i Syrien 2014.Han har sedan dess aktivt jobbat med att få andra att ansluta sig till terrorgruppen.När IS fäste i Raqqa föll kunde Skråmo och hans familj lämna staden, skriver SVT Nyheter.
Bil voltade vid hotell – tre flydde från platsen
Bilkrocken höll på att sluta – inne på ett hotell.Därefter flydde tre män från fordonet som hamnat upp och ner.– Personerna i den andra bilen är tagna till sjukhus för kontroll, säger Sven-Erik Olsson vid polisen i Stockholm.
Läs mer om Stockholm och Sven-Erik Olsson.
Bulgariens EU-ordförandeskap väcker oro
Bulgarien har tagit över EU:s rullande ordförandeskap. Landet får ansvar för flera politiskt känsliga EU-frågor, vilket väcker kritik eftersom högerextrema och främlingsfientliga partier ingår i Bulgariens regering. Jag är mycket orolig, säger EU-parlamentarikern Soraya Post (Fi).
Osannolika dramat – efter årets största miss
En blixtsnabb tia i Bagdad och urspårning i Alvesta.Dramatik och skratt i årets bästa På spåret-match.
Läs mer om Alvesta.Dramatik och Bagdad.
Förlängde kontraktet på isen – blev hjälte
Först förlängde han sitt kontrakt.Sen gjorde han mål.Adam Pettersson var i fokus när Skellefteå slog Örebro med 2-0 – och bröt sin fyra matcher långa förlustsvit.– Klart att det vart speciellt, säger han till C More.
Läs mer om C More, Skellefteå och Örebro.
Förundersökning om yxmord läckt på nätet
Nästa vecka kommer beslut om åtal i ett kniv- och yxmord utanför Hyltebruk i Halland. Men förundersökningen har redan läckt på nätet, skriver SVT Nyheter Halland.
Läs mer om Halland och Hyltebruk.
Falska poliser tränger sig in i bostäder i Helsingborg
De senaste veckorna har flera personer i Helsingborg fått hembesök av falska poliser. Därför utfärdar den riktiga polisen nu en varning till helsingborgarna, skriver HD-Sydsvenskan.
Läs mer om Helsingborg.
Volvo XC40 kommer som laddhybrid i höst
Nya Volvo XC40 kommer som laddhybrid i höst. För bara ett par månader sedan vägrade Volvo svara på frågor om det. Men nu avslöjar Expressen att XC40 med trecylindrig motor och elmotor kommer som årsmodell 2019 efter sommaren.
Läs mer om Expressen och Volvo.
Erika, 25, använde p-appen – blev gravid
Erika Wallberg, 25, började använda Natural Cycles efter att ha fått sitt första barn 2015.Efter att hon använt i nästan två år blev hon oplanerat gravid.– Det låg väl inte jättebra i tiden, men det blev bra i slutändan. Det är aldrig roligt att ta ett beslut om man vill behålla ett barn eller inte, säger Erika.
Läs mer om Erika.
Grundarens svar på kritiken mot p-appen
Södersjukhuset har anmält appen Natural Cycles efter att 37 kvinnor blivit oönskat gravida.– Det är så klart tråkigt att höra om kvinnor som gjort abort när de använt mitt preventivmedel, men precis som med alla andra preventivmedel är det inte 100 procent säkert, svarar grundaren Elina Berglund.Bolaget fick under under 2017 en kvarts miljard i riskkapital.
Här är årets bästa festival – för dig som älskar gin
Så mycket älskar man sin gin i Storbritannien att den har sin egen årliga dag sedan nio år.I sommar firas dagen alldeles extra – men en hel festival till den starka dryckens ära.
Läs mer om Storbritannien.
Sverige bör skriva under FN:s kärnvapenkonvention
Sverige tog ett mycket viktigt steg när vi i juli 2017 röstade ja till FN:s kärnvapenkonvention. För Miljöpartiet är nedrustning en hörnsten i vår vision om en fredligare och mer solidarisk värld. Vi menar att Sverige efter den genomlysning som nu sker bör underteckna och ratificera konventionen, skriver språkröret Isabella Lövin (MP).
Läs mer om Isabella Lövin och Sverige.
Viktors val: Problemet med Donald Trump
Trevliga politiker bygger inte murar mot sina grannar. De gräver ett Öresund i stället. Viktor Barth-Kron förklarar mer.
Läs mer om Donald Trump och Öresund.
Plantager på väg ersätta mycket av Sveriges skog
Monokulturerna sträcker sig mot horisonten på många håll i norra Sverige där det tidigare vuxit skog. Detta orsakar ytterst allvarliga skador på viktiga värden, skriver Stig-Olof Holm, privat skogsägare och ledamot i styrelsen för föreningen Skydda skogen.
Läs mer om Skydda, Stig-Olof Holm och Sverige.
Hemligheten bakom Meghans modesucc
Meghan Markle-effekten.Allt den amerikanska skådespelerskan och blivande kungligheten klär sig i blir direkt en snackis – och något många vill ha.Nu avslöjar Daily Mail att Meghan får sina tips från Kate Middleton – en drottning när det kommer till stil.
Läs mer om Daily Mail, Kate Middleton och Meghan.
Sålde olja till Nordkorea från sin tanker på havet
Affärsmannen äger två fiskeriföretag på Taiwan och misstänks ha fyllt en oljetanker, utfärdat falska papper och därefter på internationellt vatten pumpat över oljan till ett nordkoreanskt fartyg. Försäljningen bryter mot FN:s sanktioner. Nu har han dömts till näringsförbud och fått sina bankkonton frysta.
Läs mer om Nordkorea och Taiwan.