19. Januari 2018 08.00-08.59

Flygvärdinnorna avslöjar: Värsta frågorna att ställa

Utåt sett verkar jobbet som flygvärdinna mycket glamoröst.Men verkligheten är mer vardag.Bland annat på grund av alla dessa småkorkade frågor från passagerarna.Här är de sex frågorna som flygvärdinnor är allra tröttast på.

Vackert, First Aid Kit

Läs mer om First Aid Kit.
First Aid Kit vill krossa patriarkatet
De har fått Emmylou Harris och Patti Smith att börja gråta.Men framgångarna hade ett pris – mitt under en konsert brast det för Johanna Söderberg. Nu, efter kraschen, är First Aid Kid tillbaka med mörka uppbrottsskivan Ruins.Här berättar systrarna Klara och Johanna Söderberg om sexismen i branschen, de ekonomiska framgångarna, politiken och mötet med Håkan Hellström.– Vi vill visa att vi har fått nog, att vi inte tänker ta mer skit, säger Johanna Söderberg.
Bottennapp senast – blir det ny förlust?
Dagens bästa spel 19 januariSpelform: Bomben 1Spelstopp: 18.59Spelexpert: Eskil Hellberg

Toppkuskarna bjuder på sina bästa V75-tips

Robert Bergh leder SportExpressens V75-panel den här veckan.Tillsammans med Örjan Kihlström och Ulf Ohlsson ger de er sina tips inför lördagens V75.Att ta rygg på dem kan vara helgens mest lönsamma tips.
V64 och DD: Kan till och med vara en chansspik
Spelvärd: Fredrik EdholmFredag 19 januariV64 och Dagens Dubbel, GävleBeräknat spelstopp: 19.30 (V64), 20.56 (DD)
Läs mer om GävleBeräknat.
De dribblar hur som helst med våra pengar
Bästa loppet i Romme?Kallblodens uppgörelse.Det är en härlig gåta att lösa.
Nya miljonsmällen – efter jätteskandalen
Therese Johaugs dopingskandal har blivit en dyr historia.Nu har vidden av de förlorade miljonerna avslöjats.
Beskedet: 21-årig skiddoldis till OS?
PLANICA. Inför ödeshelgen i Planica återstår bara två herråkare som slåss om de återstående platserna till OS Pyeongchang.Veteranen Emil Jönsson, 32, och unge doldisen Viktor Thorn, 21.– Det är de två som är aktuella, säger förbundskapten Rikard Grip.
Läs mer om Planica, Rikard Grip och Viktor Thorn.
Råoljepriserna sjunker
Råoljepriserna har sjunkit på fredagen i spåren av torsdagens amerikanska oljedata som visade att produktionen i USA steg med 2,7 procent under förra veckan.
Läs mer om USA.
MTG säljer sin andel i Trace
MTG säljer sin andel om 75 procent i mediegruppen Trace till TPG Growth.
Läs mer om Trace.
Postnord och Tullverket överens: Dyrare handla på Wish
Postnord har fått i uppdrag att ta fram en handlingsplan för hur man ska komma åt momsfusket vid köp av postordervaror från Kina, erfar SvD. Tullverket bedömer att det i framtiden kommer att bli dyrare att köpa varor på sajter som Wish och Alibaba.
Läs mer om Alibaba, Kina, SvD, Tullverket och Wish.
SHL–stjärnan anmäls – knäade motståndaren
Djurgårdens Linus Hultström anmäls till disciplinnämnden.Det uppger SHL på sin hemsida.
Läs mer om SHL.
SEB:s kapital minskar med över åtta miljarder
SEB:s kapital minskar – med över åtta miljarder kronor.Det meddelar banken i ett pressmeddelande.
Beskedet: Ska bli dyrare handla på Wish
Nu är Postnord och Tullverket överens.Det ska bli dyrare att handla på sajten Wish – som säljer märkesgrejer extremt billigt.Det skriver Svenska Dagbladet.
Försvararen berättar om Madsens reaktion på åtalet
Det har gått tre dagar sedan åtalet mot Peter Madsen offentliggjordes.Nu berättar Madsens försvarare om hennes klients reaktion.– Självfallet är han påverkad av den, säger Betina Hald Engmark till Ekstrabladet.
Båtlinjen i skärgården blir permanent
Majoriteten i landstinget gör båtlinjen i skärgården permanent. Linjen sträcker sig från Arholma i norr till Nynäshamn i söder. – Linjen har skapat ett samarbete mellan boende och företagare på olika öar, säger Gustav Hemming (C), skärgårdslandstingsråd.
Bianca Ingrosso avslöjar – här är miljonkontrakten
Talang i TV4, Wahlgrens värld i Kanal 5 och en av Sveriges största bloggar.Tv-profilen Bianca Ingrosso syns överallt och nu berättar hon om miljonerna hon tjänar på arbetet.– Det är en jävla trygghet, säger hon i sin podcast Alice Bianca – har du sagt A får du säga B.
Läs mer om Alice Bianca, Kanal och TV4.
Skolbuss i brand under färd
Strax innan 7.30 på fredagsmorgonen fattade en skolbuss i Svenljunga eld. Femton elever fick utrymmas ur bussen skriver Borås tidning.– Det fattade eld i hjulhuset på bussen. Men ingen som befann sig på bussen kom till skada, säger Christian Karlsson vid räddningstjänsten i Södra Älvsborg.
Säverman: Trösterikt
Kåseri. Inget är så hopplöst att det inte kan bli värre.
Vegas tillbaka i vinnarspåret i NHL
William Karlsson gjorde mål igen när hans Vegas vann mot Tampa med 4–1 i NHL-ishockeyn.
Läs mer om NHL och Tampa.
Åklagare: Terror mot de instängda barnen
Barnen svalt, var kedjade, blev slagna och fick duscha en gång om året. Åklagare Michael Hestrin beskriver de instängda barnens liv som ett liv i terror.
Victoria Park köper bostäder i Skåne
Bostadsfastighetsbolaget Victoria Park förvärvar sex bostadsfastigheter med totalt 327 lägenheter i Skåne för drygt 450 miljoner kronor.
Läs mer om Skåne.
Staten gör om – och gör rätt med PPM
Ibland är det bättre att kasta och börja om på ny kula än att lappa och laga. Att alla fondbolag ska kastas ut ur premiepensionen och få ansöka på nytt är något alla svenskar bör glädjas åt.
Läs mer om PPM.
2 miljoner PPM-sparare kan bli av med fondval
280 fonder kan försvinna – och 2 miljoner sparare blir av med sina fondval. Det blir verkligheten när PPM-systemet görs om i år. Det blir tuffare krav. Bakgrunden är alla de fondskandaler vi har sett de senaste åren, säger Pensionsmyndighetens chefsjurist Mikael Westberg i Ekonomistudion.
Personbil och lastbil i krock
En olycka har inträffat på Mellbyleden mellan en personbil och en lastbil. Olycksplatsen ska vara vid Rymdtorget. Mellbyledningen är just nu helt avstängd, uppger räddningstjänsten i Göteborg.
Läs mer om Göteborg, Mellbyleden och Rymdtorget.
Nya Zeelands premiärminister väntar barn
Nya Zeelands premiärminister Jacinda Ardern väntar barn. – Vi är båda verkligen glada. Vi har velat ha en familj men inte varit säkra att det skulle hända oss, vilket gjort den här nyheten oväntad men spännande, säger Ardern enligt NZ Herald.
Läs mer om Ardern och Jacinda Ardern.