19. Januari 2018 10.00-10.59

Bokrecension: Underhållande jakt i självhjälpsträsket

Självhjälpsindustrin omsätter svindlade belopp. Men vem blir en bättre människa av det? Kristina Lindquist läser den roliga Den vilda jakten på ett bättre jag.
Läs mer om Den.

Skottlossning i bostad i centrala Stockholm

Polisen har fått larm om en skottlossning i en bostad på Östermalm i Stockholm, rapporterar Sveriges Radio.
Läs mer om Stockholm och Östermalm.
Bokrecension: Skärpt pladder i Elis Burraus unga samtidsdiagnos
Jonas Thente har läst en prosadebutant.
Per Molander: Ayn Rand är vulgär nog som hon är
Per Molander svarar Johan Norberg i debatten om Ayn Rand.
Läs mer om Ayn Rand och Johan Norberg.
Darins tårar – berättar om de svåra känslorna
Darin Zanyar blev så berörd av mötet att det inte gick att hålla tillbaka tårarna.Nu hyllar popstjärnan beundrarinnan på sin Instagram.Det var överväldigande – hon började gråta, och jag med skriver han.
Läs mer om Instagram.Det.
Tony Irving visar upp superkroppen
Tony Irving har gått ner 10 kilo på lika många veckor.På Instagram visar Let's dance-profilen och proffsdansaren upp sin nya superkropp.Plattaste magen jag har haft på länge! Bort med extra sockret!, skriver han.
Larssons revansch efter dubbla olyckor
Utslagen i singel, utslagen i dubbel, men Johanna Larsson ger inte upp i Australian Open-tennisen.
JUST NU: Lämnar för Nordamerika
GÖTEBORG. Frölunda lär få klara sig utan Lias Andersson, 19, under resten av säsongen.New York Rangers har skickat supertalangen till Hartford i AHL och han finns redan med i laguppställningen.Därmed minskar också forwardens chanser till OS-spel.
Läs mer om AHL, Hartford, Nordamerika och OS-spel.
Allt färre klagar på oseriösa telefonsäljare
Myndigheternas hårdare tag mot oseriösa telefonsäljare tycks ha gett resultat.Allt färre klagomål strömmar in.– Vi är väldigt nöjda med utvecklingen, säger Ann-Sofie Fahlgren, enhetschef på avdelningen för samhällsfrågor på Post- och telestyrelsen (PTS), till SVT.
Läs mer om Ann-Sofie Fahlgren, Postoch och SVT.
Teaterrecension: Märkligt grovhuggen Häxorna på Dramaten
Roalds Dahls klassiska barnbok Häxorna blir tungfotat skränig i Dramatens uppsättning. Regissören Alexander Mørk-Eidem lyckas inte förmedla bokens finess, trots fina skådespelarinsatser.
Läs mer om Dramaten och Häxorna.
SEB mot strömmen på börsen
Stockholmsbörsen drog sig uppåt efter att ha inlett veckans sista dag på båda sidor av nollstrecket.
Äta ute? Så äter du gott och nyttigt på restaurang
Självklart går det att kombinera restaurangbesök med viktnedgång, det handlar bara om att välja smart och att äta lagom mycket. Här är nya hälsoappen Wellies bästa tips för att äta ute!
9 tips: Så överlever du blodbadet i Playerunknown's Battlegrounds
Vi ger dig en introduktion till det populäraste onlinespelet just nu och låter experten tipsa om hur du kan bli bäst på Playerunknown s Battlegrounds.
Läs mer om Playerunknown.
IEA drar upp oljeprognos
Internationella energimyndigheten (IEA) uppgraderar tillväxttakten i världens oljeefterfrågan för 2017 med 40.000 fat per dag till 1,57 miljoner fat per dag.
Stopp för tågtrafiken på grund av olyckshändelse
Det är just nu stopp för tågtrafiken på västra stambanan. Det påverkar alla tåg mellan Stockholm och Göteborg och det är oklart hur lång tid det kan ta innan trafiken återupptas.
Läs mer om Göteborg och Stockholm.
Plan från Arlanda tvingades nödlanda i Paris
Ett plan från resejätten Apollo, på väg till semesterön Lanzarote, har tvingats nödlanda på Orly i Paris.Planet lämnade Arlanda under fredagsmorgonen.– Det systemindikerade något fel, säger Clara Larsson, pressansvarig.
Postnord inför avgifter på Kinapaket
De enorma mängderna av billiga paket från Kina, som blivit en börda för Postnord Sverige, kommer sannolikt att minska rejält. Postnord kommer att ta ut en avgift för att hantera momsen på paketens innehåll.
Läs mer om Kina, Kinapaket och Postnord Sverige.
Turkiet ratar partnerskap med EU
Turkiet kommer att avfärda alla former av partnerskap med EU som inte är ett medlemskap, konstaterar landets EU-minister som även varnar för att den nuvarande situationen inte ger Turkiet några incitament till att behålla den nuvarande migrationsuppgörelsen med unionen.
Läs mer om EU-minister och Turkiet.
Vad kan du om romare, kelter och druider?
I HBO:s nya storsatsning Britannia ingår en fantasifull tolkning av de mystisk druiderna samt romare och kelter. Vad vet du om dessa grupper - testa dig i DN:s kulturquiz.
Läs mer om Britannia.
Sidledes rörelser väntas på börsen
Europaterminerna indikerar att fredagen kan bli ännu en dag i raden av små rörelser kring nollan på Stockholmsbörsen, i takt med att investerarna gör sig redo för bokslutsfloden.
Läs mer om Stockholmsbörsen.
DNB: Avanza ska upp ytterligare
DNB upprepar köp och höjer riktkursen för aktien till 500 kronor.
Live-tv: Polisen ger lägesbild om skjutningarna
Över 40 människor dog och 135 skadades i drygt 300 skjutningar under 2017. Detta år har också fått en mörk inledning med flera skjutningar. Polisen håller just nu en pressträff om den nya vapenamnestin och ger en lägesbild om skjutningarna.
Darins tårar – efter känslosamma mötet
Darin Zanyar blev så berörd av mötet att det inte gick att hålla tillbaka tårarna.Nu hyllar popstjärnan beundrarinnan på sin Instagram.Det var överväldigande – hon började gråta, och jag med skriver han.
Läs mer om Instagram.Det.
Neymar hålls fången i en bur
Real Madrid vill ha Neymar och hoppas på en övergång i framtiden.Agenten Donato Di Campli tror det blir omöjligt - på grund av buren.– Ingen kommer någonsin att lyckas, säger han till Tuttosport.
Läs mer om Neymar och Tuttosport.
Bilderna på ikonen chockar tv-tittarna
Boris Becker har skapat rubriker med sitt tennisspel, sin privatekonomi och sina kvinnoaffärer.Men den här gången är det hans märkliga armbågar som väckt uppmärksamhet.
Totalstopp i tågtrafiken – fem tåg drabbade
En olycka på Västra stambanan i närheten av Vårgårda har orsakat totalstopp i tågtrafiken mellan Göteborg och Skövde.Även tågtrafiken till och från Stockholm påverkas, uppger SVT Nyheter Väst.
Johanna Möller kräver att få berätta
Nu tar Johanna Möller bladet från munnen.För första gången under hovrättsförhandlingen kräver hon att själv få ta till orda.– Det finns några saker som vi vill bena ut och komplettera. Allt har inte kommit fram, har Möllers advokat Amanda Hikes sagt.
Läs mer om Johanna Möller.
Nordsydliga skärgårdslinjen blir kvar
I tre år har den nordsydliga skärgårdslinjen mellan Arholma och Nynäshamn kört på försök i Stockholms skärgård. Nu har landstinget beslutat sig för att behålla båtlinjen i framtiden.
Läs mer om Arholma och Nynäshamn.
Så uppgraderar du Android – mot tillverkarens vilja
Har du en gammal smartphone som inte kan uppdateras till en fräsch version av Android? Lösningen kan vara att roota din telefon. Så här gör du.
Läs mer om Android.
Playstation 4-spelen du behöver ha koll på under 2018
Tunga exklusiva titlar och efterlängtade multiplattformsspel. Playstation 4-året 2018 ser minst sagt ut att bli spännande.
Xbox One-spelen du behöver ha koll på under 2018
Med Xbox One X på marknaden kanske 2018 blir det året då Microsoft tar sin stora revansch? Vi har listat tio spel du behöver ha koll på till formatet.
Läs mer om Microsoft.
Efter Meltdown-fiaskot: Nu rullar Microsoft ut patchar till AMD igen
Löser problemet med obrukbara AMD-maskiner.
Läs mer om AMD och Microsoft.
Fällorna som väntar när du startar eget
Sugen på att starta eget som utvecklare? Just nu känns absolut som ett bra läge att bli konsult. Men tänk igenom hela situationen först. Här får du hjälp på traven.
Spelen att sukta efter 2018 – bästa titlarna till Xbox, PS4, PC och Switch
Kan 2018 bräcka förra årets magiska spelutbud? Vi har samlat alla titlar du behöver ha koll på.
Läs mer om PS4, Switch och Xbox.
Fällorna som väntar när du startar eget
Sugen på att starta eget som utvecklare? Just nu känns absolut som ett bra läge att bli konsult. Men tänk igenom hela situationen först. Här får du hjälp på traven.
SEB: För mycket inprisat i nätbanken - sälj
För mycket är inprisat i Avanza i nuläget. I ett bästa-scenario är aktien rimligt värderad.
Läs mer om Avanza.
Carnegie: Sälj Avanza
Carnegie sänker sin rekommendation för Avanza till sälj från behåll. Riktkursen höjs till 380 från 340 kronor.
Läs mer om Avanza.
Orkanvind hjälpte Norwegian-plan sätta rekord
En Norwegian-flygning från New York till London har satt nytt rekord för vanliga trafikplan över Atlanten. 5 timmar och 13 minuter är den snabbaste resan sedan Concordes tid.
Annika Östberg: Nu är jag bara en vanlig människa igen
Hennes livshistoria har blivit dokumentärfilm, sommarprat och två självbiografier. För sex år sedan blev Anna Östberg fri efter 28 år i amerikanskt kvinnofängelse.Nu njuter hon av att kunna välja ensamhet och tystnad i samhället Bergvik, där hon bor tillsammans med sina älskade hundar Tasha och Ebba.
Läs mer om Anna Östberg, Bergvik, Ebba och Tasha.
Säger nej till Arsenal - tar ersättaren från Chelsea?
Borussia Dortmund är nära att sälja i väg Pierre-Emerick Aubameyang.Vem ska bli ersättaren? Det är den stora frågan i dag.
Regeringens förslag om bilmålvakter kritiseras
Regeringen har tillsatt en utredning för att få bukt med bilmålvakter.Men utredningen får kritik från Kristdemokraterna som menar att den inte är tillräcklig.– Det är beklagligt att när regeringen äntligen tar i itu med det så tar man inte tag i helheten, säger partiets riksdagsledamot Mikael Oscarsson.
Live: Polisen inför vapenamnesti
Polisen håller pressträff om tillfällig vapenamnesti. Följ sändningen direkt med start 10.00.