19. Januari 2018 15.00-15.59

Klart: Här är MFF– hjältens nya klubb

Jo Inge Berget gör Anton Tinnerholm sällskap i New York City FC.Han kommer därmed att tränas av före detta Arsenal-stjärnan Patrick Vieira.– Jo Inge har stor erfarenhet från spel i Europa och kan spela i flera olika positioner, säger den franske ikonen.

Svensk Sherlock Holmes-bok kan få internationellt pris

Mattias Boströms populärhistoriska bok Från Holmes till Sherlock från 2013 har blivit nominerad till det prestigefyllda Edgar award, som delats ut sedan 1946 av amerikanska Mystery writers of America.
Läs mer om America, Edgar, Mystery och Sherlock.
Snabba kast på börsen för bitcoin
Spekulanterna har tagit greppet om digitala valutan bitcoin. Värdena rusar och rasar om vartannat. Som betalningsmedel för bitcoin fortfarande en tynande tillvaro.
Minnesord: Ivonny Lindquist
Ivonny Lindquist, Stockholm, förskollärare, lekterapeut, författare, byrådirektör, medicine hedersdoktor, har avlidit, 98 år gammal, på några dagar när. Närmast anhörig är sonen Håkan med familj.
Läs mer om Håkan och Stockholm.

Jumboplats för svenska isdansparet

För första gången på 33 år hade Sverige ett par i isdansen i konståknings-EM. Det slutade med personligt rekord för Malin Malmberg och Thomas Nordahl, men de kunde inte undvika sista platsen i korta programmet.
Läs mer om Malin Malmberg och Sverige.
Lista: MTF:ernas miljardbolag
Här är bolagen som växer ur småbolagslistorna.
Hunden Mozzie har fått jobb – som lärare
Hunden Mozzie har tagit examen som besöks- och terapihund.Nu arbetar han på en skola med att lära barn att läsa.– Hemma är Mozzie glad och gosig, men när han är på jobbet är han fokuserad. När han tar på sig västen vet han att det är jobb som gäller, säger husse Jimmy Kemi.
Läs mer om Jimmy Kemi och Mozzie.
Island gav gigantisk present till Sverige
Det är ett omfattande verk som Islands utrikesminister under fredagen överlämnade till Sverige. Islands gåva har ett värde på omkring 10 miljoner kronor – och väger tungt. Varje volym väger cirka 5,6 kilo.
Läs mer om Sverige.
Minnesord: Göran Westman
Göran Westman, Brattby-Umeå, distriktsläkare, professor i Allmänmedicin vid Umeå universitet, kollega, arbetskamrat och vår mångårige vän, har lämnat jordelivet i en ålder av 71 år. Närmast anhöriga är makan Karin och barnen med familjer.
Jakten på nya bitcoin - den nya tidens gruvdrift
Intresset för bitcoin har växt stort de senaste åren. DN besökte två anläggningar i Köping för att träffa bitcoin-entusiasten Linus Dunkers.
Läs mer om Köping.
Han gräver bitcoin i egen gruva
Bitcoin är en finansiell revolution som saknar geografi. I många länder saknas ett fungerande banksystem till följd av krig och korruption. Med bitcoin räcker det med att ha en smartphone, säger Linus Dunkers. Foto: Daniel Costantini
Undersökning: Svenska buggjägare drar in dubbelt så mycket i lön som utvecklare
I Indien tjänar buggjägare 16 gånger så mycket som den genomsnittlige utvecklaren.
Konsultbolag tar hem miljardkontrakt – här är veckans it-affärer
Visma Consulting tar hem en norsk storskalp, SCB har hittat en Örebrokvintett och Coromatic bygger datacenter i Göteborg.
Undersökning: Svenska buggjägare drar in dubbelt så mycket i lön som utvecklare
I Indien tjänar buggjägare 16 gånger så mycket som den genomsnittlige utvecklaren.
Konsultbolag tar hem miljardkontrakt – här är veckans it-affärer
Visma Consulting tar hem en norsk storskalp, SCB har hittat en Örebrokvintett och Coromatic bygger datacenter i Göteborg.
Förbättrad senast – på väg mot formen
Bana: GävleSpel: Dagens DubbelSpelstopp: 20:56
Två nyckelspelare kan missa måstematchen
Kuggen Taylor Matson missar Rögles nyckelmatch mot ÖrebroKanadensaren dras med en skada på överkroppen.Dessutom är också Edwin Hedberg i farozonen.
Erik Helmerson: Samhället har straffspark mot bilmålvakterna – slå in den!
Bilmålvakterna och deras uppdragsgivare flinar rättvisan i ansiktet. Det är dags att sätta dit dem.
Migrationsverkets personal larmar: Allvarliga brister på myndigheten
Migrationsverkets personal larmar i ett upprop direkt riktat till migrationsminister Helne Fritzon och regeringen om allvarliga brister i myndighetens verksamhet. Bland annat beskrivs asylprövningen som varken rättssäker, enhetlig, förutsägbar eller hållbar. – Det är många som varit oroliga över bland annat rättssäkerheten, men som inte upplevt att de fått gehör, säger en medarbetare på myndigheten.
Läs mer om Helne Fritzon.
Det finns mycket mer än 42 miljarder att hämta
REPLIK DN Debatt 18/1. De verkligt stora vinsterna finns i att förlänga produkters livslängd så att de kan användas flera gånger efter mindre insatser i form av reparation, renovering eller återtillverkning, skriver fyra forskare på Rise Viktoria.
Läs mer om Rise Viktoria.
Glada miner väntas på Wall Street
Efter en liten börsnedgång på torsdagen låg USA-terminerna på en viss uppgång inför fredagens handelsstart.
Läs mer om Wall Street.
Börsens mest blankade aktier
Affärsvärlden har tagit fram listan med de 15 mest blankade aktierna på Stockholmsbörsen.
Läs mer om Stockholmsbörsen.
Strömstedts stora ilska mot Postnord – efter upptäckten
TV4:s Jenny Strömstedt har tröttnat rejält på Postnord.Efter flera misslyckade leveranser ryter programledaren nu ifrån på sin Instagram – efter att hon ha beställt en mobiltelefon – där själva telefonen saknades vid leveransen.Vad är det som händer?, skriver hon på Instagram.
Så fungerar bitcoin – DN förklarar
Hur fungerar egentligen kryptovalutor och varför rusar och rasar de i pris? DN förklarar.
Biltrafiken ökar i Stockholm – trots åtgärderna
Den rödgrönrosa majoriteten har ett uttalat mål om en minskad biltrafik i Stockholms stad. Men det går trögt. Senaste året har biltrafiken i Stockholm ökat med 1,2 procent – trots dyrare boendeparkering och satsningar på annan typ av trafik, enligt preliminära siffror från trafikkontoret.
Läs mer om Stockholm.
Alice Bah Kuhnke: Jag vill definitivt inte bli språkrör nu
Alice Bah Kuhnke vill inte bli språkrör. Än. Men gärna om ett par år. Det säger hon till DN efter Aftonbladets uppgifter om att hon är beredd att ta ledartröjan för partiet. När DN frågar kultur- och demokratiminister Alice Bah Kuhnke, om uttalandet Om kongressen vill det, då är jag beredd att axla det ansvaret i Aftonbladet, så backar hon.
Läs mer om Aftonbladet och Alice Bah Kuhnke.
Herr B: Ska man mejla fel kan man lika gärna göra det rejält
Kåseri. I dag tar hela Sveriges favoritkåsör (nåja) en tripp längs minnets boulevard på jakt efter ungdomens friska vansinne – och finner, bland annat, en fimp, en flakmoppe och ett förlupet mejl.
Skandal att myndigheter rekommenderar diesel
Det är alltid lika fascinerande att se på när högerhanden inte vet vad vänsterhanden gör.Och det är märkligt att se med vilken tröghet svenska företag och myndigheter hanterar bilfrågor.Den nya fordonsskatten och nya miljözoner är bara några månader bort men ändå tvingas bilköpare att välja omoderna dieselbilar.
Hultman lämnade TV4 – visar att något är fel
Solvalla lanserar en intressant nysatsning som påminner om Hasse Skarplöths gamla framgångsrecept på Viasat.Enda frågan är varför Skarplöths ATG inte själv följer det?
Läs mer om TV4 och Viasat.Enda.
Norska dubbeln: Var lite konstigt
För två år sedan var Aksel Lund Svindal snabbast och vann Kitzbühels super-G i världscupen.Två år äldre var han tillbaka.35-åringen har inte tappat farten. Nu var han halvsekunden kvickare än landsmannen Kjetil Jansrud.
Kalla om ilskan: Vad håller jag på med?
Charlotte Kalla blev rasande och funderade på att hoppa av VM.Då kom skidstjärnan till insikt.– Där nånstans kom jag på: Vad håller jag på med?, säger Charlotte Kalla till Dagens nyheter.
Läs mer om Charlotte Kalla.
Pojke kördes ihjäl – minderårig misstänkt
En ung person misstänks ha kört ihjäl en 14-årig pojke i Trollhättan i november, meddelar Åklagarmyndigheten.
Matilda Gustavsson: Långresan har fått statusmässig konkurrens av att stanna hemma
Det kallas klimatturism att resa till hotade platser. Det som hotar att försvinna kan förhöja upplevelsen. Men också skapa ett stråk av skam.
Nu funkar Netgears bebiskamera med Homekit
Efter en uppdatering av Arlo Baby kan du nu be Siri att dra upp live-video på ditt sovande barn.
Läs mer om Arlo Baby, Homekit och Siri.
Postnord: Vi kan behöva lagra 10 miljoner paket
Postnords nya hantering av postordervaror från Kina kommer försena utdelningen av paketen, som därför behöver lagras. – Om den här postorderhandeln fortsätter som i dag kan vi behöva lagra upp till 10 miljoner försändelser, säger Thomas Backteman, kommunikationsdirektör på Postnord.
Läs mer om Kina och Postnord.
En borgerlig valallians skulle vara fullt laglig
Förslaget om valteknisk samverkan må förarga socialdemokrater men är inte bara fullt lagligt utan också tekniskt mycket enkelt att genomföra. Det skriver tidigare statssekreteraren Krister Thelin i en replik.
Läs mer om Krister Thelin.
'Låt honom vara – han är ju död'
Toni Sailers mörka förflutna har skakat om skidvärlden.Nu har flera tunga profiler, däribland Ingemar Stenmarks rival Franz Klammer, gått ut och försvarat ikonen – som anklagas för kvinnomisshandel och våldtäkt.
Läs mer om Franz Klammer.
Såg direkt att blodet bara pulserade ut
Herman Håkansson försökte försvara sitt mål när motståndarens skridsko skar upp ett tolv centimeter långt sår på låret.Nu berättar Karlskrona HK-backen om den hemska skadan som slutade med ambulansfärd och operation.– Jag kommer ihåg att jag åkte ut, satte mig på bänken och sedan blev det helt svart för ögonen och jag trillade ihop, säger 15-årige Herman.
Läs mer om Herman och Karlskrona HK-backen.
Lastbil och personbil i svår krasch – polisen: Kraftig olycka
En personbil och en lastbil ska ha kolliderat på E18 i Årjäng. Enligt polisen är det oklart hur många personer som är inblandade.Polis är på väg till platsen. Enligt polisen bedöms olyckan initialt som en kraftig olycka.
Läs mer om E18 och Årjäng.
Skivrecension: Charli XCX gör radiopop som faktiskt utmanar lyssnarna
Med sitt nya mixtape lyckas Charli XCX skapa modern, radiovänlig och samtidigt utmanande popmusik som inte bara är enstaka singlar utan håller för fullängdsformatet.
Läs mer om Charli XCX.
Skivrecension: Bobo Stensons pianotrio når nya höjder
På Bobo Stenson Trios första skiva sen 2012 handlar det mer om hur de spelar än vilken sorts låtar, och även om formatet liknar Bill Evans Trio är frågan om någon har lyckats ta det högre.
Misstänkt knivman vid Medborgarplatsen anhållen för mordförsök
Den man som greps misstänkt för knivskärningarna av två män vid Medborgarplatsen på torsdagskvällen anhölls på fredagen. Åklagaren räknar med att begära honom häktad på fredagseftermiddagen.
Läs mer om Medborgarplatsen.
Skivrecension: Gitarrvirtuos med gäster försöker nå ut
Tommy Emmanuel har lyckats nå utanför bubblan av andra gitarrister som extrema virtuoser annars hamnar i, men har ändå svårt att lämna det alltför perfekta därhän.
Gunnar Jonsson: Vinsttaket förtjänar en förlust
Ett uselt förslag ska kallas just så. Lyckligtvis tar sig vinsttaket inte igenom riksdagen.