19. Januari 2018 19.00-19.59

Man till sjukhus efter olycka på E4

En man i 30-årsåldern har förts till sjukhus efter en singelolycka på E4 strax norr om Gävle.Han var nykter men blir misstänkt för olovlig körning.
Läs mer om Gävle.Han.

Väpnat rån mot butik

På fredagen larmades polisen till en livsmedelsbutik.Två män beväpnade med kniv och pistol ska ha hotat personalen och rånat dem.Polisen söker nu i området.
Sex häktade för bidragsfusket
Sex personer häktas i assistansfuskhärvan som nystats upp i Malmö.Bolagsföreträdare och assistenter – som i flera fall också är närstående till brukare – misstänks ha svindlat till sig minst tio miljoner kronor.

Kakans utspel mot Bard – på röda mattan

Kakan Hermansson strålade på röda mattan under Elle-galan.Men förra Talang-jurymedlemmen valde att göra ett utspel mot Alexander Bard –samtidigt som hon berättar att hon fick frågan att vara med i år igen, men tackade nej.–Vem vill se Bard på tv? Nej, men gud, det säger sig självt, säger hon i Expressen TV.
Kalla hyllar Holmlund – efter bilderna i SVT
PLANICA/STOCKHOLM. Anna Holmlund mottog stående ovationer på Idrottsgalan och lämnade inte många ögon torra.En av många som berördes:Charlotte Kalla.– Det är svårt att inte blir rörd... jag är så himla imponerad, säger hon.
Läs mer om Holmlund, Idrottsgalan och SVT.
Trump gav sitt stöd till abortmotståndare
USA:s president talade på fredagen inför abortmotståndare som samlats utanför Högsta domstolen i Washington. Trump gav dem sitt stöd och lovade göra det lättare för sjukvårdsanställda att neka att bistå till abort.
Läs mer om Högsta och Washington.
Ryssarna njuter av att bada i isvak
DN har varit på plats i sibiriska Salechard för att träffa vinterbadare. De badar för att fira Kristi dopdag. Det är helt underbart. Alla mina synder försvinner, säger 46-åriga Andres Krasov till DN.
Läs mer om Kristi och Salechard.
Trumps minnesvärda höjdare på Twitter
Sedan Donald Trump kom till makten 20 januari 2017 har han twittrat över 2 500 gånger. SvD har granskat flödet och valt ut några av presidentens mest minnesvärda, provocerande och faktamässigt tvivelaktiga tweets.
Läs mer om Twitter.
Sjöstedt hoppas på väljarna i kampen mot vinsterna
Förslaget om vinstbegränsningar i välfärden blev precis så tufft som branschen befarat. Visserligen kommer det att röstas ned i riksdagen, men det betyder inte att frågan är död. Långt därifrån.
Ann-Charlotte får besök av räven – varje kväll
I en månads tid har Ann-Charlott Strömwall, 69, i Lysekil fått besök varje kväll. Men inte av vem som helst – en räv har smugit fram och kikat på henne genom fönstret .– Första gången blev jag så chockad, men vilket fint besök ändå, säger Ann-Charlott.
Knivrån mot butik – maskerade gärningsmän låste in personalen i en skrubb
Maskerade och beväpnade gärningsmän har rånat ett Apotek i Färgelanda.– De har hotat personalen med kniv och låst in dem i en skrubb, säger Stefan Gustafsson, polisens presstalesperson i region Väst.
Hur ska jag hantera vår gamla arvskonflikt inom släkten?
På grund av en gammal konflikt avstod hon från släktens gemensamma arv. Men nu har släktingarna fått veta att hon har några föremål som tillhört förfäderna, och börjat agera, skriver hon. Hur ska hon bemöta det?
Viktors val: Det är smart att vara ovetande
...i alla fall fram till en viss punkt. Se fjärde delen i Viktors vals Debattskola – i dag om strategiskt ovetande.
Läs mer om Debattskola.
Personbästa av Majorov – OS-drömmen lever
Alexander Majorov imponerade i det fria programmet vid konståknings-EM i Moskva i födelselandet Ryssland. 26-åringen från Luleå noterades för poängen 154,58 i fredagens åkning vilket är nytt person- och säsongsbästa i ett fritt program.
Polens president vill slåss mot fake news med Trump
Polens president Andrzej Duda gör gemensam sak med Donald Trump och manar till kamp mot fake news och traditionella medier.
Läs mer om Andrzej Duda, Donald Trump och Trump.
Ledare: Folket var inte stort nog för både Trump och Bannon
Den 20 januari 2017 installerades Donald Trump som amerikansk president. En av talskrivarna var Steve Bannon. I den gemensamma populismen finns förklaringen till att Trump och hans svarta eminens nu är antagonister.
Många vittnar om övergrepp inom frikyrkan
Hundratals kvinnor inom frikyrkovärlden har delat med sig av erfarenheter av sexuella övergrepp och trakasserier, under hashtaggen #sanningenskagöraerfria. Behovet av att prata om detta är stort, säger initiativtagarna.