20. Januari 2018 19.00-19.59

Minst två döda i hotellbrand i Prag

Minst två personer ska ha dött i en hotellbrand i Prag under lördagseftermiddagen, uppger Reuters.Dessutom ska ett dussintal vara skadade. Enligt Mirror kan det vara så många som 40 skadade.
Läs mer om Prag och Reuters.Dessutom.

Avslöjar hemligheten om förhållandet – efter ett år

I över ett års tid har deras förhållande varit offentligt.Men ingen av dem har velat prata om det.Nu bryter FO/O-Oscar Enestad och Cecilia Dahlbom tystnaden – och berättar hemligheten.–Vi har varit tillsammans i snart tre år och bott ihop i ett och ett halvt. Det är inget konstigt alls, säger Cecilia Dahlbom till Hänt.
Läs mer om Cecilia Dahlbom och Hänt.
OS-trion sänkte Färjestad
Oscar Möller, Joakim Lindström och Pär Lindholm. Den fruktade trion fixade segern, 3–1, till Skellefteå borta mot Färjestad.
Magnus tar hand om mat som ska slängas – och delar ut till behövande
I en lastbil med kylskåp åker kocken Magnus Hansson runt i olika delar av Mälardalen och delar ut ratad mat till behövande. Detta för att ta reda på den mat som slängs – samtidigt som han vill hjälpa människor som har det svårt. – Varför slänga i stället för att förädla den och se till att den går till människor som behöver den? säger han.
Läs mer om Mälardalen.
Strid in i det sista – Schumer pekas ut som boven
På lördagen arbetade den amerikanska kongressen för att hitta en lösning som åter skulle öppna statsapparaten. En rad myndigheter hade då hunnit stänga och personal tvingats till ledighet utan betalning. Republikanerna lägger skulden på Demokraternas Chuck Schumer.
Läs mer om Schumer.
Björn af Kleen: Nedstängningen passande inramning av Trumps första år
Ett krig om definitionen av den amerikanska drömmen har tillfälligt stängt ned amerikanska statsapparaten. På ettårsdagen av Trumps presidentskap upphör vissa centrala funktioner att fungera: hälften av tjänstemännen på försvarsmaktens högkvarter Pentagon kan tas ur tjänst på måndag.
Läs mer om Kleen och Pentagon.
Turkisk militäroperation inledd mot YPG
Turkiska attackplan bombar kurdiska YPG-mål i Afrin i nordvästra Syrien, meddelar Turkiet. Flygattacken är ett led i en turkisk operation, kallad Olive Branch, mot den kurdiska milisen.
Läs mer om Afrin, Olive Branch, Syrien, Turkiet och YPG.
Larm om skottlossning i Malmö – man skadad
Polisen har larmats om en misstänkt skottlossning i Sorgenfriområdet i Malmö. En skadad man har påträffats utomhus, meddelar de på sin hemsida.
Läs mer om Malmö och Sorgenfriområdet.
Han har fått rejäl snurr på hästen
Dubbla V75-segrar på hemmaplan.Nicklas Westerholm har fått en oerhörd snurr på Nakoda Goj.Fyra vinster på fem försök talar sitt tydliga spåk.
Läs mer om Nakoda Goj.Fyra.
Sköt sin kusin för att driva in en skuld
För att driva in en skuld ska en 19-årig man ha skjutit sitt offer med flera skott.Skulden ska ha varit till den misstänktes mamma.– Den tilltalade och målsägande är kusiner, säger kammaråklagare Lisa Åberg till SVT Nyheter Malmö.
Läs mer om Lisa Åberg.
Tre års fängelse för övergrepp mot barn
En man i 20-årsåldern har dömts till tre års fängelse för bland annat våldtäkt mot barn, barnpornografibrott och övergrepp i rättssak, skriver Laholms Tidning. Mannen ska också betala 370000 kronor i skadestånd till två flickor.
Explosioner på Sorgenfri – ambulans på plats
Två smällar på Östra Sorgenfri i Malmö har inrapporterats till polisen.Tre polisbilar och en ambulans är på plats.– Ungefär ett halvt kvarter är avspärrat, säger ett vittne på platsen.
20.30: Följ P3 Guld
Vem gjorde årets låt? Vem är framtidens artist? Och vem tar hem guldmicken? Följ direktrapporteringen från P3 Guld!
Norden hör ihop – stärk samarbetet
Vi har gemensam historia, gemensam kultur och gemensamma intressen. Låt oss knyta de nordiska länderna ännu närmare tillsammans.
16 år senare – nu bryter stjärnskådisen tystnaden
Skådespelaren Nick Nolte talar nu ut om den berömda mugshot-bilden från 2002 – då han hög på drogen GHB körde på fel sida av motorvägen och greps för vårdslöshet i trafik.Jag såg ut som en mentalpatient som var ute för att ha kul, berättar han i sin nya bok.
Läs mer om GHB.
Självmordet avslöjade misstänkte mördaren
På tisdagen genomförde polisen i Ulricehamn en rutinmässig DNA-topsning på den unge mannen – dagen efter tog han sitt liv.Och självmordet ledde till att polisen snabbare kunde hitta den misstänkte mördare man jagat i snart tre månader.– Vi insåg att topsningen kan ha utlöst dödsfallet, säger Lena Matthijs, polisområdeschef i Älvsborg.
Läs mer om Ulricehamn och Älvsborg.