21. Januari 2018 06.00-06.59

Fem till sjukhus vid stor höghusbrand i Rågsved

Fem personer fick föras till sjukhus vid en storbrand i ett höghus i Rågsved i södra Stockholm. Ett 50-tal boende har påverkats av branden som hade kraftig rökutveckling. – Vi hittade två barn som vi hjälpte ut, säger Kurt Johnsson, ledningsoperatör vid Storstockholms räddningscentral.
Läs mer om Kurt Johnsson, Rågsved och Stockholm.

En död i gatubråk i Helsingborg

En person är död efter ett stort bråk utomhus i Helsingborg. Två andra har förts till sjukhus. Det rör sig om stickskador.
Läs mer om Helsingborg.
Därför missar vi de stora säkerhetshoten
Säkerhetsarbetet är inte alltid rationellt – vi ägnar oss åt fel saker än de som vi egentligen vet är viktiga. Men varför är det så?

Slår tillbaka mot Gretzky-utspelet

LOS ANGELES. Erik Karlsson gjorde sitt första mål på tolv matcher och Ottawa hade ledningen med 3-1 efter två perioder i derbyt mot Toronto.Men som så många gånger tidigare den här säsongen rasade fjolårets semifinalister ihop.Maple Leafs kom tillbaka och vann matchen efter att ha gjort tre mål under den sista perioden.Och nu kan nog Senators glömma slutspel i vår, då man är 14 poäng från den sista slutspelsplatsen i Eastern conference.Samtidigt fick de glädjande besked från flyttomsusade Erik Karlsson.
Pekka Heino har försvunnit helt – nya livet efter SVT
Pekka Heino slutade i Go'kväll efter sju år – och lämnade en mer än 30-årig karriär på SVT bakom sig.Tv-profilen har gjort upp en buffert med pengar för att klara sig medan han bygger sitt nya liv.– Otroligt läskigt, väldigt läskigt, och det känns fortfarande läskigt, säger Pekka Heino.
Läs mer om Pekka Heino och SVT.
Ritas sista ord till kärleken – innan han dog i katastrofen
När Rita Cordenius vaknade upp en morgon var hon och dottern Emma, 1,5 år, ensamma i huset i Ellös på Orust.Maken Sune hade inte kommit hem – men där och då visste hon inte att han aldrig skulle göra det.Det har gått 38 år sedan Rita förlorade sitt livs kärlek Sune i det iskalla djupet under Tjörnbron.– Jag tänker på honom nästan varje dag och saknaden går aldrig över, säger Rita.
Läs mer om Emma, Orust.Maken, Rita, Sune och Tjörnbron.
Peter Wolodarski: Befria oss från alla meningslösa timmar med mobilen
Iphonen har revolutionerat vår tillvaro. Men den smarta mobilen är också en drog. Begränsad användning ger mer välbefinnande.