21. Januari 2018 07.00-07.59

Fruktansvärt besviken, det blir nog tårar då...
PLANICA. Hon var med i det stafettlag som vann det bragdartade OS-guldet i Sotji för fyra år sedan.I dag avgörs om Emma Wikn överhuvudtaget får åka med till Pyeongchang.– Jag blir fruktansvärt besviken om jag missar OS. Då blir det nog tårar, säger 28-åringen.
Tyska socialdemokrater röstar om ny koalition
I dag samlas 600 socialdemokratiska delegater i Bonn för att rösta ja eller nej till ett nytt regeringssamarbete med Tysklands förbundskansler Angela Merkels kristdemokrater.
Läs mer om Bonn.

Den bibliska texten är oföränderlig men aldrig stilla

Det har sina risker att sätta sig ner och läsa Bibeln. När författaren Gunilla Thorgren gjorde det blev hon mörkrädd, och sedan kritiserad för vad hon upptäckte. Men det som för en läsare innebär en irritation – att Bibeln inte går ihop – är för en annan ett problem som eggar och fördjupar mysteriet.
Läs mer om Bibeln och Gunilla Thorgren.
Svensk kritik mot Johaug-beslutet
PLANICA. Uppgifterna om att Norges skidförbund betalat Therese Johaugs juridiska kostnader på 3,5 miljoner får de svenska stjärnorna att reagera.– Det ger ju tokiga vibbar. Det blir fel åt båda håll, säger Calle Halfvarsson.
Pernillas kärleksrevansch – med mystiske mannen
Pernilla Wahlgren har fyllt 50 år och beslutat sig för att leva livet, gamla stridsyxor och svek är begravda.Och artisten är öppen för att släppa in kärleken igen – en riktig kärleksrevansch.– Man kan säga att jag raggade upp honom, säger hon om sin mystiska fling.
Saknaden efter Hedman: Det är overkligt, galet
LOS ANGELES. Tredje raka förlusten utan skadade Victor Hedman för Tampa Bay i natt.Och stjärnspäckade Chicago åkte på storstryk hemma med 3-7 mot New York Islanders.Där har ni nattens två stora förlorare i NHL.Enda glädjeämnet hos Chicago var att Patrick Kane svarade för tre poäng och nådde milstolpen 800 poäng i NHL.Och att Erik Gustafsson gjorde sitt första NHL-mål.
Stjärnan saknar handbollen – gör comeback i division 3
Han slutade när han var som bäst men efter ett drygt halvår planerar Kim Ekdahl Du Rietz att göra comeback som handbollsspelare. – Jag ska träna med ett franskt division 3-lag, avslöjar Ekdahl Du Rietz.
Fem vattendelare som kommer bestå bortom Trump
NEW YORK | Att den federala regeringen i USA stänger ner verksamheten på årsdagen av Donald Trumps presidentskap kan verka symboliskt. Men medan soporna nu samlas på hög i Washington i väntan på en snar budgetkompromiss kan mer långtgående förändringar av det amerikanska samhället redan skönjas.
Läs mer om Trump, USA och Washington.
Monumental katalansk roman om liv och minne
Jaume Cabrs Jag bekänner är en drygt 850-sidig monumental roman om Europas historia, skildrat genom en ovärderlig fiol.Jens Liljestrand följer med på en vindlande färd genom de tidsfragment som skapar en kulturskatt.
Ed Sheeran förlovad: Vi är väldigt lyckliga
Alla vars hjärtan klappar lite extra för artisten Ed Sheeran blev nog glada för hans skull under lördagen.Då offentliggjorde han nämligen att han förlovat sig med flickvännen Cherry Seaborn.
Läs mer om Cherry Seaborn och Ed Sheeran.
Två svenskar borta - ändå blågul hjälte
LOS ANGELES. Filip Forsberg saknas fortfarande och i natt kunde inte Mattias Ekholm komma till spel på grund av illamående.Men Viktor Arvidsson var tillbaka i laguppställningen när Nashville tog emot Florida och vann med 4-3.Nu klev Calle Järnkrok fram och ledde sin kedja till åtta poäng, tre mål och fem assist.- Vi hittade ett bra flyt direkt och det fortsatte sedan nästan hela matchen, säger Calle.
Wozniacki stormar vidare i Melbourne
Caroline Wozniacki är klar för kvartsfinal i Australian Open.
Läs mer om Australian Open och Melbourne.
Blodig attack mot lyxhotell i Kabul över
Minst åtta människor, varav tre gärningsmän, dödades när ett lyxhotell attackerades i Kabul i Afghanistan. Beväpnade män stormade hotellet och tog gäster och personal som gisslan.
Läs mer om Afghanistan och Kabul.