21. Januari 2018 08.00-08.59

En död efter gatubråk i Helsingborg

En dog och två andra fördes till sjukhus med stickskador efter ett gatubråk i Helsingborg. Sju-åtta personer ska ha varit inblandade, samtliga av dem män.
Läs mer om Helsingborg.
Johaug är stenrik – borde betala tilbaka
PLANICA. Norges skidförbund tar hela notan för Therese Johaugs rättegångskostnader: 3,5 miljoner kronor.Och ja, jag kan faktiskt förstå varför.Däremot förstår jag inte alls varför inte stenrika Johaug inser att hon faktiskt borde betala tillbaka.
Läs mer om Johaug.
Tre bröder, två mord – en historia
Tre bröder i en familj har skjutits i Malmö inom loppet av ett år. I söndags mördades den yngste av dem, en 21-åring, på öppen gata. Historien om bröderna är också berättelsen om livet i Malmös undre värld: Våldet, vänners dödssvek och försöken att ta sig ut ur kriminaliteten.
Läs mer om Malmö.

Har Anna Ekström körkort?

Två anhållna för mordförsök i Malmö
Två män har anhållits efter skottlossningen i Sorgenfriområdet i Malmö på lördagskvällen, uppger Sydsvenskan. En man i 20-årsåldern skadades lindrigt.
Blondinbellas hårda krav på nya mannen
Isabella Blondinbella Löwengrip, 27, gifte sig som 22-åring och hade två barn vid 24 – men i dag lever hon som ensamstående mamma.I SvD Perfect Guide berättar hon om självständigheten som en styrka – men också om ensamheten och saknaden efter någon speciell.– Jag har inte någon att ringa och berätta allt för. Jag är ganska instängd i mig själv.
Efter hårdträning – Kalla gör sista loppet före OS
Skidstjärnan Charlotte Kalla är tillbaka i världscupen i ett sista lopp före OS när hon möter världseliten i 10 km klassisk stil i Planica, Slovenien.
Läs mer om Kalla, Planica och Slovenien.
Lista: De över 55 som tjänar mest på din ort
Bästa sättet att få mer i plånboken är att jobba längre. För den som kan orkar och vill innebär det stora ekonomiska fördelar att jobba vidare mellan 65 och 69. – Det är väldigt fördelaktigt samtidigt som man ökar på sin pension, säger Monica Zettervall på Pensionsmyndigheten.
Björn Wiman: Sveriges mest olympiska kulturpris – de kan ta guld
Vem får DN:s Kulturpris 2018? Kulturredaktionen har nominerat en virtuos från genrerna litteratur, konst, musik, film och scenkonst. De har alla lyst upp det gångna året lite extra – men bara en kan vinna.
En av dem får DN:s Kulturpris 2018
En tonsättare, en teaterman, en designer, en författare och en regissör – alla har de gjort succ. Möt de fem nominerade till DN:s Kulturpris 2018: Andrea Tarrodi, Henrik Dorsin, Bea Szenfeld, Agnes Lidbeck och Amanda Kernell. De intervjuas här av fem DN-skribenter, och bilderna är tagna av Anette Nantell.
Världens främsta datavetare Donald Knuth firade 80-årsdagen i Piteå
Donald Knuth är central för utvecklingen av datorer det senaste halvseklet. Världens främsta matematiker firade hans 80-årsdag i Piteå, med uruppförandet av hans en och en halv timme långa verk Fantasia Apocalyptica, för orgel och tre bildskärmar.
Världens främsta datavetare Donald Knuth firar i Piteå
Donald Knuth är central för utvecklingen av datorer det senaste halvseklet. Världens främsta matematiker firade hans 80-årsdag i Piteå, med uruppförandet av hans en och en halv timme långa verk Fantasia Apocalyptica, för orgel och tre bildskärmar. Foto: Daniel Costantini
Börshajarna har hittat nya byten
Trots det episka raset i Fingerprints aktie under förra året räknar många aktieproffs med fortsatt kursfall, visar blankningsstatistiken. Men fler bolag väntas få det tufft framöver - bland annat två folkaktier.
Tio sätt att minnas det vi inte får glömma
Boken du ska sätta i händerna på barnen som är stora nog att läsa om Förintelsen – och podcasten där överlevarna som ännu är med oss berättar om sina öden. Här är nio aktuella verk – och en nätkampanj – som håller minnet av Förintelsen levande.
Läs mer om Förintelsen.
Felsök i utbildningsfabriken: Katastrof för studenterna
Få undervisningstimmar, toppstudenter som inte håller måttet och en finansieringsmodell där skolorna får mindre pengar ju bättre det går för svenska företag. Hur kunde det bli resultatet av målet att göra Sverige till en ledande kunskapsnation? SvD:s Cecilia Garme hittar ett svar på det amerikanska toppuniversitetet Stanford.
Läs mer om Stanford och Sverige.
Man stacks i halsen – vid nattklubb
Polisen utreder ett fall av mordförsök vid en nattklubb i Karlskrona.Offret har en stickskada i halsen.En misstänkt man har gripits.
Läs mer om Karlskrona.Offret.