21. Januari 2018 12.00-12.59

Nära dubbelköp – för en halv miljard

Det har gått från otrovärdiga rykten till att snart bli verklighet?Edin Dzeko, som vann Serie A:s skytteliga i fjol, är på väg till Premier League – ihop med lagkamraten Emerson.Enligt Sky Sport Italia väntas affären bli klar på måndag eller tisdag.

Uppgifter: Aubameyang är överens med Arsenal

Pierre Emerick-Aubameynag och Arsenal är överens om ett jättekontrakt.Men det finns fortfarande ett frågtecken inför jätteaffären.Nämligen Dortmunds hisnande prislapp på den strulige stjärnan
Läs mer om Arsenal.
Plogbil löpte amok: Levde sitt eget liv
En plogbil satte av i fullt sken på lördagsmorgonen i centrala Karlskrona.Föraren tappade kontrollen på fordonet – som körde in i fyra bilar.– Plogbilen började leva sitt eget liv, säger Anna Göransson, pressinformatör vid polisens regionledningscentral.
Man gick genom isen utanför Ulricehamn
En person får livräddande vård efter att ha dragits upp ur ett vattendrag i Ulricehamns kommun.
Läs mer om Ulricehamn.

Många döda i brand i Indien

Minst 17 personer har omkommit i samband med en kraftig brand i Delhi i Indien.
Läs mer om Delhi och Indien.
Protester när tyska socialdemokrater röstar om ny regering
BONN. Demonstranter mötte delegaterna från de tyska socialdemokraterna när de anlände inför dagens avgörande omröstning om en ny regering. En pressad SPD-ledare gjorde ett sista försök att övertala partiet att rösta ja. Men utgången är helt öppen.
Ekdal får ny tränare: Det är nödvändigt
Albin Ekdals Hamburg går tungt i tyska Bundesliga och huserar på nedflyttningsplats.Efter klubbens 0–2-förlust i lördagens bottenmöte med Köln väljer klubben att agera.
Läs mer om Bundesliga och Köln.
Bil i brand på E4 – kan påverka trafiken
En bil brinner på E4 i södergående riktning vid Salem.Polisen varnar för att bilen står i vägrenen.Det är samtidigt oklart om den påverkar trafiken.
Läs mer om Salem.Polisen.
Svenskarna långt efter i Kitzbühel
Andr Myhrer och Mattias Hargin är båda vidare till det andra åket av österrikiska Kitzbühels världscupslalom. Men båda svenskarna är långt efter ledande norrmannen Henrik Kristoffersen.
Tottenham ute efter fransk anfallsstjärna
Harry Kane öser in mål i Premier League.Men bakom honom har Tottenhams anfallare svårt att leverera, och nu vill Tottenham värva från Spanien för att bredda truppen.
Person hittad i vatten vid golfbana – livräddande insats pågår
Räddningstjänsten larmades vid lunchtid om att en person hittats i vattnet vid en golfbana i Västsverige. Enligt räddningstjänsten pågår hjärt- och lungräddning och ambulans har larmats till platsen.
Läs mer om Västsverige.
Danska kungligheternas udda matvanor: Absurt
Mat från havet dominerar på middagsbordet vid det danska hovet. Fisk och skaldjur utger en stor del av kosten.Men framför allt flödar alkoholen in till drottning Margrethe – och det finns det en viss kritik mot.– Det är absurt, säger hovexperten Trine Villemann till Ekstrabladet.
Hur blir ekonomiåret 2018?
Eva-Lena Jansson tog hem priset för 2017. Är det din tur i år?
Ta rygg på det här hörnspelet
Uppdrag: Att förvalta 1 000 kronor på spel.Start: 10 november 2017.Regler: Expressens spelexperter lägger varje dag ett spel på mellan 1 till 5 procentenheter av sin spelkassa på sitt favoritobjekt till rekommenderat odds.
25 000 mördades i Mexiko förra året
Antalet mord i Mexiko förra året blev det högsta sedan landet började föra statistik 1997.
Läs mer om Mexiko.
Allätare vann årets DN:s ekonomitips
Från tre rätt till nästan full pott. Årets segrare i DN:s ekonomitips, Eva-Lena Jansson är överraskad och glad.
Läs mer om Eva-Lena Jansson.
Journalistkåren har förtigit mäns våld mot kvinnor
Den feministiska rörelsen och forskningen har under de senaste tjugo åren försökt förmedla kunskaper om kvinnors våldsutsatthet till media och till politiker. Men centrala delar av den svenska journalistkåren har varit en av de starkaste krafterna för att budskapet inte ska gå fram, skriver forskarna Eva Lundgren och Jenny Westerstrand.
Ska det lossna för stjärnlaget?
Dagens bästa spel 21 januariSpelform: Bomben 2Spelstopp: 16.14Spelexpert: Johan Meijer
Lustig: Känner att det är deras förlust
Hon gör succ i TV4-programmet Playmakers.I det senaste avsnittet öppnar Josefin Lustig upp och berättar om den ostadiga relationen till sina föräldrar.– Jag känner att det är deras förlust, säger Josefin Lustig i programmet.
Läs mer om Josefin Lustig.