21. Januari 2018 13.00-13.59

Tåg ramade bil – stopp i trafiken

Det går inga tåg mellan Sundsvall och Östersund.Här är orsaken: den mystiska kraschen mellan tåg och en bil vid järnvägsövergång i Nedansjö.– Det stämmer. Ett Norrtåg har kört på en bil vid en plankorsning, alltså där en väg går över järnvägen, säger Brita Lundkvist, presskommunikatör vid Trafikverkets pressjour till Östersundsposten.
Två räddas från sjunkande båt
En större fritidsbåt har anropat efter hjälp i havet utanför Sveriges södra kust.
Guidettis succ – med bisarrt mål
Andra raka ligamatchen från start i Alavs.Då började John Guidetti att leverera poäng i sin nya klubb.Svensken stod för en assist till Alavs 1-0 mål i andra halvlek.Snacka om att göra avtryck direkt, skriver journalisten Euan McTear på Twitter.
Båt ropade Mayday – två personer räddades
Två personer räddades från en fritidsbåt i Öresund på söndagen.Klockan 12.28 ropades Mayday från båten.– En dansk helikopter befann sig i närheten, säger Ann-Sofie Karlsson, stabsmedlem vid Sjö- och flygräddningscentralen.
Efterlyst Puigdemont till Danmark
Spaniens Högsta Domstol kommer inte att utfärda någon ny europeisk arresteringsorder mot Kataloniens förre regeringschef Carles Puigdemont. Den landsflyktige och i Spanien efterlyste ledaren anländer till Köpenhamn på måndagen.
Läs mer om Danmark, Köpenhamn och Spanien.
Man hittades i snödriva – kan ha misshandlats
Polisen misstänker att mannen misshandlades svårt – och lämnades i en snödriva.När han hittades var han kraftigt nerkyld.Han behöver akut sjukhusvård, skriver Västerbottenpolisen på sin webbplats.
Villa står i lågor – stor spridningsrisk
En villa i Högsby, Kalmar län, står i full brand.Flera hus ligger nära intill och spridningsrisken är därmed stor.– Villan är i stort sett övertänd, lågor går igenom taket, säger Anders Sjöberg, inre befäl vid räddningstjänsten i Oskarshamn.
Läs mer om Högsby, Kalmar och Oskarshamn.
Skadad man akutvårdas – hittad i snödriva
En man som misstänks ha misshandlats har hittats i en snödriva i Boliden utanför Skellefteå, meddelar polisen.
Läs mer om Boliden och Skellefteå.
Skådespelaren Wallis Grahn är död
Wallis Grahn har avlidit, enligt Malmö Stadsteater.Skådespelaren, som är känd från roller i Rederiet och Wallander, blev 72.Vila i frid kära Wallis, skriver Malmö Stadsteater via Facebook.