21. Januari 2018 16.00-16.59

Grönt ljus för regeringsförhandlingar i Tyskland

Bonn. Tyskland andas ut efter att de tyska socialdemokraterna SPD på söndagseftermiddagen röstade ja till att inleda regeringsförhandlingar med förbundskansler Angela Merkels Kristdemokrater CDU/CSU. DN:s Berlinkorrespondent Lina Lund reder ut vad det innebär – och vad som händer nu.
Läs mer om SPD och Tyskland.
Puigdemont – snart president via Skype?
Kan man styra en region via Skype? Det vill i alla fall Carles Puigdemont, Kataloniens förre regionpresident som gått i exil i Bryssel. Alla som försökt föra ett samtal via svajig internettelefoni kan gissa sig till hur Puigdemonts anföranden till katalanerna kan arta sig, eller snarare: urarta sig.
Läs mer om Bryssel och Skype.

Sportig ocn snål miljöbil – men ljudlös poäng missas

Även Hyundai har, precis som koncernsyskonet Kia, fått ett sladdbarn. Modellen Ioniq kom redan för ett år sedan både som hybrid och elbil. Nu ansluter sig en aningen sportig laddhybrid.
Läs mer om Kia.
Oro för stjärnan: Slutspelet i fara
HK Malmös tränare Stian Tönnesen är bekymrad för hälskadan som förföljer lagets stjärnskytt Linus Persson, 24.– Om vi matchar honom fel är slutspelet i fara, säger Tönnesen.
Läs mer om Stian Tönnesen och Tönnesen.
Fler provokationer för prövade grannar
En äldre kvinna som tidigare dömts för trakasserier mot sina grannar ställs inför rätta igen. Nu ska hon ha kastat in trädgårdsavfall till grannarna, hånskrattat och knuffat en av dem.– Hon är en superprovokatör och en evighetsbråkmakare, sa en av grannarna förra gången kvinnan ställdes till svars.
Förklaringen till blodiga bilderna
PLANICA. Bilderna var otäcka.Direkt efter sin världscupseger i lördags gick Stina Nilsson, 24, omkring med blodet rinnande från sin ena hand.Nu kommer förklaringen.
Läs mer om Stina Nilsson.
Bildbeviset: Stjärnan på plats i Manchester
Alexis Snchez har landat.Den chilenske storstjärnan är framme i Manchester för att slutföra övergången från Arsenal.The Telegraph har publicerat bilder på 30-åringen då han anländer till träningsanläggningen i Carrington.
Tysklands socialdemokrater röstar: Nyval eller koalition?
I dag avgörs Tysklands politiska framtid.Nu röstar nämligen tyska socialdemokraterna om partiet ska ingå koalition med förbundskansler Angela Merkels kristdemokrater – eller om de ska öppna upp för nyval.
Jag är bara tacksam att ingen dog
Det luktar gammalt bränt papper om de boende på Bjursätragatan 8 i Rågsved. I natt fick de fly i bara underkläderna undan lågor och rök när branden bröt ut på andra våningen. Lägenheten där det brann är ett gapande svart hål och korridoren utanför som hämtad ur en skräckfilm. – Jag är bara tacksam att ingen dog, säger Johan Nilsson Borssn.
Catia Hultquist: Systerskap har blivit en maktstrategi för att slå tillbaka
För tjugo år sedan hade ordet systerskap en laddning av inåtvänt navelskåderi. Men i tider av Metoo och Trumpprotester blir systerskapet en nödvändig förutsättning för politiskt motstånd när kvinnors rättigheter attackeras.
Läs mer om Metoo och Trumpprotester.