21. Januari 2018 17.00-17.59

Jätteaffären avslöjas av den exklusiva bilen

Arsenals vd Ivan Gazidis är i Dortmund för att förhandla om Pierre-Emerick Aubameyang.Stjärnan själv närvarade också vid mötet mellan klubbarna, vilket avslöjas av Aubameyangs lyxbil.

Republikanerna sågar Trumps radikala förslag

USA-kongressen samlas åter på söndagen för att söka en lösning på tvisten som orsakat att delar av staten är på väg att bomma igen. Samtidigt lanserar president Trump en radikal ändring av senatens omröstningsregler, så att Republikanerna lättare skulle få igenom förslag. Men Republikanerna själva säger nej.
Läs mer om Republikanerna och Trump.
Fridolin håller med: Skolan är ojämlik
Flera forskare har i en debattartikel riktat hård kritik mot det svenska skolsystemet. Och utbildningsminister Gustav Fridolin håller med om stora delar av kritiken.– Vi måste återbygga jämlikheten i systemet, det vi brukade vara allra bäst på i Sverige.
Läs mer om Gustav Fridolin och Sverige.

Domratjeva överst på pallen efter stavincidenten

Darja Domratjeva, Vitryssland, släppte fram Dorothea Wierer, Italien, efter att ha trampat av hennes stav tidigare i jaktstartsloppet i skidskytte i italienska Antholz-Anterselva, och lät henne bli tvåa.
700 000 civila kvar i Afrin
ISTANBUL. Turkiet har gått in med marktrupper i Syrien. – De kommer allt närmre Afrin nu, säger Roj Mousa, lokal journalist i Afrin.
Läs mer om Afrin, Roj Mousa och Syrien.
Schulz överlever dramatisk omröstning – räddar Merkel
BONN | Det var ett val mellan pest och kolera när ett djupt splittrat SPD på söndagen röstade för regeringsförhandlingar med Angela Merkels borgerliga läger med 362 mot 279 röster. Om allt går bra kan Tyskland ha en regering lagom till påsk – och Europa dra en lättnadens suck.
Läs mer om Europa, Merkel, SPD och Tyskland.
Svenska företagen som trotsar negativa trenden
Konsumtionen av kläder påverkar vårt klimat hårt, enligt Naturvårdsverket.Samtidigt går hållsbarhetsarbetet trögt.Men det finns företag som sticker ut från mängden på ett positivt sätt – som svenska Haglöfs:– Då har de det ändå extra svårt eftersom de har problematiska kemikalier i sina kläder, säger Natasja Börjeson vid institutionen för naturvetenskap, miljö och teknik vid Södertörns högskola.
TEST: Familjen byter bensinbilen mot en elbil
Många spår ett genombrott för elbilar under 2018.Men hur pass stor blir förändringen när en byter från ett bensindrivet fordon till ett elektrifierat dito?Alexandra Widelund, 41, från Ekolsund fick möjlighet att söka svaret på frågan som många ställer sig.– Det kändes som en vanlig modern bil, men tystare, säger hon.
Läs mer om Ekolsund.
Heidi Weng isolerade sig från pojkvännen
Heidi Weng slutade trea på 10 kilometer klassiskt i Planica.Nu reser ledaren av den totala världscupen hem till Norge.Där väntar ett kärt återseende.–Det har varit väldigt tråkigt. Det ska bli skönt att komma hem, säger Weng till VG.
Läs mer om Norge.Där, Planica.Nu och Weng.
Tropiska skogen blommar på grund av utsläppen
De stigande koldioxidhalterna får den tropiska skogen att blomma på Barro Colorado Island.Växtligheten kan nämligen vara känsligare mot klimatet än man trott, visar en studie från Florida State University.– Det är verkligen anmärkningsvärt, säger forskaren Stephanie Pau till sajten EurekAlert.
Venezuelas inflation uppe i 440.000 procent
På mindre än tre månader har priset för en kopp kaffe i Venezuela stigit från 5.500 bolivarer till 45.000, skriver Bloomberg. Hyperinflationen rusar, och den en gång i tiden så omhuldade och stabila valutan kan snart vara borta.
Läs mer om Bloomberg och Venezuela.