21. Januari 2018 18.00-18.59

Kvinnomarschen i Stockholm

För ett år sedan var Donald Trump fokus för ilskan – i år uppmärksammades även en skev kvinnosyn på hemmaplan.
Läs mer om Donald Trump och Stockholm.

Natalie Portman: Upplevde sexuell terrorism som 13-åring

Skådespelaren Natalie Portman slog igenom som barnstjärna i filmen Len och fick genast fans över hela världen. När 13-åriga Portman öppnade sitt första beundrarbrev var det en våldtäktsfantasi från en man. Det berättade den nu 36-åriga skådespelaren i samband med Women's March i Los Angeles.
Läs mer om Len och Portman.
Amerikanska OS-laget drabbat av dödsbesked
USA:s herrlag i ishockey i kommande OS har skakats av ett tragiskt besked. Lagets general manager i kommande olympiska spel, Jim Johannson, har gått bort. Det skriver det amerikanska ishockeyförbundet i ett pressmeddelande.
Läs mer om Jim Johannson.
Två anhållna efter skjutningen i Malmö
Två 20-åriga män sitter anhållna som misstänkta för mordförsök efter skjutningen på Östra Farmvägen i Malmö i lördags kväll.De misstänks även för grovt vapenbrott. Den skjutne 19-åringen blev bara lindrigt skadad.
Läs mer om Malmö och Östra Farmvägen.
Jag är i chock – kommer aldrig glömma samtalet
Amerikansk hockey är i chock.General managern Jim Johannson, som skulle leda USA i kommande OS, är död.Johannson dog i sömnen och blev 53 år gammal, skriver USAhockey.com.– Jag är i chock. Det var Jim som ringde mig och meddelade att jag var uttagen till OS, säger SHL-stjärnan Noah Welch.
Läs mer om Jim, Jim Johannson, USA och USAhockey.com.
Otäcka bilderna – sparkades blodig
Cristiano Ronaldo gjorde två mål när Real Madrid krossade Deportivo La Coruna.Men eftermiddagen slutade inte speciellt roligt för portugisen, som sparkades blodig av en motståndare.
Prinsparet semestrar i Sydafrika – mötte svensk landslagstalang
Prins Carl Philip och prinsessan Sofia befinner sig på en privat resa i Sydafrika.Bland annat passade paret på att se det svenska landslagets träningsmatch mot Sydafrika.Men lite arbete blir det ändå, åtminstone för prinsessan Sofia.– Prinsessan Sofia har ju ett engagemang i Project Playground så det kommer även vara arbete kring den organisation, säger Margareta Thorgren, informationschef vid hovet.
Lindelöw felfri – Fredricson strulade
Douglas Lindelöw och vapendragaren Zacramento slutade på en sjätteplats i världscuphoppningen i Leipzig. Det svenska ekipaget stod för två felfria rundor, men fem lika felfria ekipage var snabbare rent tidsmässigt. Christian Ahlmann från Tyskland var snabbast och tog hem segern.
Tusen trotsade kylan i marsch för kvinnorätt
Trots att söndagen var en av vinterns kallaste dagar i Stockholm fylldes Norrmalmstorg när Kvinnomarschen för andra gången arrangerades i stan. För ett år sedan var Donald Trump fokus för ilskan – i år uppmärksammades även en skev kvinnosyn på hemmaplan.
Politiken ska inte straffa flit och slit
DN 22/1 2018. Skatteväxling från flit till flyt behövs.
Expert: Det finns inget behov av en djuphamn i Lysekil
Debatten om en djuphamn i Brofjorden har handlat om både säkerhetspolitik och miljö. Men ingen tycks ha ställt frågan: Behövs denna kapacitet? Och svaret på den frågan är nej, skriver Lars Karlsson, tidigare hamndirektör och numera styrelseledamot.
Läs mer om Brofjorden och Lysekil.
Var och en måste ta ansvar vid köp på nätet
Om vi ska begränsa de negativa effekterna av den ökade e-handeln måste vi både möjliggöra för och motivera konsumenten att ta sitt ansvar. Då minskar riskerna för olyckor och skador på egendom, människa och miljö, skriver generaldirektörer för sex myndigheter.