21. Januari 2018 20.00-20.59

Toppchefer i börsbolag upptaxeras med miljoner

Nästan 200 svenskar och omkring 50 bolag fastnade i Skatteverkets särskilda utlandsgranskning under 2017. Flera toppchefer i börsbolag har upptaxerats med mångmiljonbelopp. Sammanlagt krävs de på närmare 800 miljoner i skatter, visar en genomgång av ärendena som DN gjort. I 73 av fallen har lett till brottsanmälan hos Ekobrottsmyndigheten.

Macron kritiserar Trump för skithålsländer

Frankrikes president Emmanuel Macron är kritisk till USA:s president Donald Trumps beskrivning av vissa stater i Afrika som skithålsländer. Macron uttalade sig i en intervju med BBC på söndagen.
Läs mer om Afrika, BBC, Emmanuel Macron och Trump.
Filippa K lämnade allt – berättar om okända livet
Filippa Knutsson lämnade världssuccn Filippa K för att få tid för sig själv.Nu har hon fått skaparlusten tillbaka och återvänder till Fashion Week Stockholm med sin första nya kollektion på sju år – efter livet utomlands.– Jag känner mig säkrare i vad jag ska göra nu med Filippa K, och det känns skönt, det hade jag nog inte upptäckt om jag inte tagit ett kliv tillbaka, säger Filippa Knutsson.

Fick bilen stulen – fångade tjuven själv

Bilägaren skulle uträtta ett ärende. Då passade en annan man på att stjäla bilen.Efter att ha följt efter den misstänkte tjuven lyckades bilägaren få stopp på honom, skriver Ttela.
Läs mer om Ttela.
Stat kan ha spionerat – via mobiltelefoner
Den libanesiska underrättelsetjänsten kan ha övervakat Android-mobiler i Mellanöstern och Europa genom att få folk att installera virusinfekterade appar, skriver Berlingske Business.
Det är så ovärdigt – varför visas det ens?
Vuxna människor som kallar varandra för pajasar, beter sig som dårar och framställs som idioter.Den nya säsongen av Farmen är tv-underhållning i sin mest cyniska form.Vinterns i särklass dummaste tv.
Läs mer om Farmen.
Mördade okänd kvinna – efter timmar i skogen
Den 24 oktober, någon gång mellan 16.20 och 16.30, mördades en kvinna i 60-årsåldern i ett motionsspår i Ulricehamn.Men enligt polisen rörde sig mördaren i området flera timmar innan dådet.– Han är iakttagen vid flera tillfällen från klockan 10.30 och framåt, har spaningschefen Göran Arvidsson tidigare sagt.Att just kvinnan föll offer för mördaren, tycks vara en ren slump.
England skakas av vidriga handlingen
Fotbolls-England skakas av en läktarskandal.En Middlesbrough-supporter greps av polis efter att ha kissat i en vattenflaska och kastat in den till QPR-målvaten Alex Smithies.Nu ska supportern upp i rätten, skriver Daily Mirror.
Läs mer om Daily Mirror.
Dyra priset för gamla Kalle Anka-tidningen
Slutpriset för det första numret av Kalle Anka var så högt att självaste Joacim von Anka varit nöjd.För 125 000 kronor såg en samlare till att exemplaret stannar i Sverige.– Det är oerhört ovanligt att de dyker upp, det lär väl aldrig hända mig igen, säger Max Thelin, vd för Auktionshuset i Växjö.
Expert: Svårt att fälla Akilov för terrorbrott
Rakhmat Akilov dödade fem och skadade femton när han mejade ner människor med en lastbil på Drottninggatan den 7 april 2017. Inom kort ställs han inför rätta åtalad för terroristbrott. Men det kan bli svårt för åklagaren att bevisa att det var ett terrordåd i lagens mening, enligt en straffrättsexpert som uttalat sig till SVT Nyheter.
Läs mer om Akilov och Drottninggatan.
Knarkspanare anfölls av vild elefant
Spanare från Sri Lankas polis fick fly för sina liv sedan de anfallits av en vild elefant. En av dem tappade ett automatvapen som polisen nu söker efter.
Det svenska modeundret finns inte längre
Modebranschen befinner sig i en brytningstid. Kunderna bryr sig mindre om varumärken och e-handeln stjälper gamla affärsmodeller. – Konkurrensen har hårdnat och digitaliseringen har lett till att modeaktörerna tvingats vänja sig vid lägre marginaler än tidigare, säger Maria Sandow på Svensk Handel Stil.
Skidstjärnan vansinnig efter historiska segern
Lara Gut, 26, tog sin första seger efter knäskadan när hon vann super g i Cortina.Efteråt var dock schweiziskan allt annat än nöjd.– Det är dagisnivå, säger Gut till Blick.
Läs mer om Blick, Cortina.Efteråt och Gut.
Tottenham tappade i Premier League
Efter att samtliga topplag tog trepoängare likt planerat under lördagen så var det upp till Tottenham att svara dagen efter. Det lyckades man dock inte göra. Londonlaget fick nöja sig med oavgjort borta mot Southampton.
Profilens mörka förflutna – visas inte i programmet
Farmen är tuffare än fängelset.Det menar Robert Mulle Dahlgren, årets första storbonde i TV4-programmet.Nu berättar han om miljonskulderna, livet som narkoman och åren bakom galler.– Många tror att man är en farlig, bara för att man har varit knarkare och kriminell, säger Mulle.
Läs mer om Mulle och Robert Mulle Dahlgren.
Polishunden Nisse hyllas på Facebook
Natten till söndag gjorde han det igen, polishunden Nisse – tog en tjuv på bar gärning.Och nu hyllas han på Facebook av sin arbetskollega, tillika husse, Jörgen Björnstedt.– Nisse har unika egenskaper. Utan honom och våra andra polishundar skulle vissa fall inte gå att lösa, säger Jörgen, som tänker belöna sin fyrbenta kollega med ett stort ben.