22. Januari 2018 00.00-00.59

15-åring utgav sig för att vara CIA-chef – fick tillgång till lösenord

En 15-årig brittisk pojke lyckades få människor att tro att han var chef för CIA och kunde manipulera till sig uppgifter och inloggningar som gjorde att han kom över planer över amerikanska militära operationer i Afghanistan och Irak.
Läs mer om Afghanistan, CIA och Irak.

ANC på väg att tvinga bort Zuma i förtid

När ska Jacob Zuma avgå? Spekulationerna om när Sydafrikas president ska lämna sitt ämbete har tagit ny fart. För regeringspartiet ANC handlar det om att göra sig av med ett politiskt sänke i god tid till nästa val – men vägrar presidenten att lyssna på partiet kan ANC stå inför en ny uppslitande strid.
Läs mer om ANC, Jacob Zuma och Zuma.
Patriots till Super Bowl efter mäktig vändning
New England Patriots gör som vanligt.Vänder underlägen... och spelar Super Bowl.– Att få spela i ett lag som gör sådana här matcher, det är otrolgit, säger Tom Brady i TV3 Sport.
Läs mer om Super Bowl och Tom Brady.

Oro i flyktinglägren när USA stryper bistånd

USA:s beslut att skära ned biståndet till FN:s organ för palestinska flyktingar, UNRWA, med motsvarande 500 miljoner kronor har skapat stor nervositet i flera av Mellanösterns länder. Lugn och stabilitet på Västbanken, i Gazaremsan, i Jordanien och i Libanon är direkt och indirekt kopplade till de palestinska flyktingarnas välmåga – eller nöd.
Det är skamligt och pinsamt för hockeyn
NBA-spelare uppmanar till yttrandefrihet och tar striden mot fördomar och rasism.NHL gör tvärtom.Kid Rock står för underhållningen i samband med NHL:s All Star match.En artist som viftat med sydstatsflaggan, vrålat att idrottsmän som protesterar mot orättvisor ska hålla käften och som stöttar Donald Trump.
Läs mer om Donald Trump.
Flyktbil stoppades med spikmatta
En flyende bil på E6 stoppades sent på söndagskvällen med hjälp av spikmatta vid Landskrona.
Läs mer om Landskrona.
Universitet köper de Beauvoirs kärleksbrev
Universitetet Yale i Connecticut i USA köper 112 kärleksbrev. Säljaren är regissören Claude Lanzmann, och personen bakom de otaliga försändelserna är Simone de Beauvoir.