22. Januari 2018 07.00-07.59

Klimatet: Det går åt väldigt fel håll i flygsektorn

Antalet flygpassagerare slog nytt rekord 2017 – hela 4,1 miljarder passagerare flögs under året, enligt ny statistik. Nu vill Naturskyddsföreningen se radikalt dyrare flygpriser. – Industrins åtgärder räcker inte, säger ordförande Johanna Sandahl.

Höjt kreditbetyg för Grekland

Kreditvärderingsinstitutet Standard & Poors höjer Greklands kreditbetyg.
Läs mer om Grekland.
Martina, 40, mördade två – så lever hon i fängelset
Martina Kveldstad dömdes för att ha mördat både sin väninna och mamma.Under åren i fängelset har hon upprepade gånger tilldelats varningar, för bland annat droginnehav.Nu har hon ansökt om besökstillstånd för sin pojkvän – som under flera år har suttit i fängelse, dömd för våldsbrott.Kriminalvården anser att pojkvännen kan äventyra säkerheten eller vara till skada för den intagna eller annan. Trots det har Kveldstad fått sin förfrågan godkänd.
Läs mer om Kveldstad.
18 civila döda i helgens offensiv
Sammanlagt 18 civila har dödats i lördagens och söndagens turkiska offensiv mot kurdiska YPG i norra Syrien, enligt det brittiskbaserade Syriska människorättsobservatoriet (SOHR). Åtta av dem ingick i samma familj och dödades av en flygräd mot byggnaden som de befann sig i, uppger SOHR.
Läs mer om Syrien, Syriska och YPG.

Rekordstor utdelningsfest på börsen

Rejäla vinstlyft, bra orderingång och höjda prognoser står på menyn inför börsens rapportsäsong. Och för bolagens ägare slår utdelningsfesten alla rekord.
Chippens nya liv – som affärsman
ABU DHABI. Christian Wilhelmsson har bytt fotbollskarriären mot ett liv som affärsman.För SportExpressen berättar Chippen om sitt nya jobb som vd, livet efter fotbollen, miljonerna som han tjänat, vad han tycker om Janne Anderssons nya landslag - och varför han och Zlatan Ibrahimovic inte längre är lika nära vänner.- Vi är inte ovänner eller så men det är mer på sms-nivå nu. Han har full upp med sitt och jag med mitt, säger Chippen.
Läs mer om Chippen och Zlatan Ibrahimovic.
Fick mig att förstå hur mycket jag älskar det
US Open-finalisten Madison Keys är vidare till kvartsfinal i Australian Open-tennisen. Hon vann mot åttaseedade Caroline Garcia i två set, 6–3, 6–2 på 68 minuter i Melbourne.
Kvinna körde ner i grop – räddningsinsats
En kvinna ska ha kört ner i en grop vid ett vägarebete under morgonen.Nu pågår en räddningsinsats på plats.– Det finns inget utrymme för henne att öppna dörren, säger Kim Hild, informatör vid polisens ledningscentral.
Läs mer om Kim Hild.
Stöldliga på Gekås sprängd – anställda låg bakom
Gekås-anställda låg bakom omfattande stölder på varuhuset, skriver Hallands Nyheter.Ligan avslöjades tack vare att andra anställda blev misstänksamma.
Läkare häktas för sexövergrepp mot barn
En barnläkare är häktad misstänkt för flera sexualbrott mot barn, rapporterar P4 Skaraborg. Brotten ska ha skett när han arbetat på en barnmottagning i Stockholm under en period.
Läs mer om Stockholm.
Uppgifter: Sida flyttas till Botkyrka
Läs mer om Botkyrka.
Annika Hagströms stora kamp – för sjuke maken
Hon var den första kvinnliga chefen någonsin på Expressen - och på redaktionen träffade hon även sin livskamrat, författaren Anders Ehnmark.Han har följt henne genom tv-succer som Caramba! och Rikets affärer och gästprofessuren på JMG.Men sedan Anders pulsåder brast bor han på ett boende och Annika Hagström sover ensam i dubbelsängen.- Anders har varit mannen i mitt liv och han är det fortfarande, säger den 75-åriga journalisten.
Almenäs erkänner: 'Blir jobbigt för mig'
OS närmar sig med stormsteg.Mästerskapet innebär en stor idrottsfest, samtidigt som det blir lång tid borta från nära och kära.–Det kommer att bli jobbigt för mig, säger Eurosport-profilen Jessica Almenäs.
De kopplas till mordet på ärkefienden i gängkriget
Han sköts till döds i en vild biljakt där mördaren hängde ut genom rutan och öppnade eld.Ett av de blodigaste krigen i Stockholms undre värld har eskalerat: Två tongivande medlemmar i Östberganätverket är häktade för inblandning i mordet på en 28-årig ledare i rivaliserande Bredängsnätverket.Samma 28-åring som 2013 fällde skotten som enligt polisen blev startpunkten för konflikten – som skördat fyra liv.
Fler marockaner utvisas med hjälp av fingeravtryck
Fingeravtryck skickas från Sverige till Marocko för att identifiera personer med utvisningsbeslut –så de kan skickas tillbaka till Marocko.Sedan det nya samarbetet mellan länderna inleddes har personer kunnat identifieras i 75 procent av fallen, rapporterar Sveriges Radio.
Läs mer om Marocko, Marocko.Sedan och Sverige.
USA:s tvillingpar ska laga krossade hjärtan i OS
Wesley Chapel. Efter två raka förluster i OS- finalerna mot Kanada ska USA vinna i år. Precis som Daniel och Henrik Sedin varit viktiga i Tre Kronor litar USA på sitt tvillingpar Jocelyne och Monique Lamoureux. – Som att få sitt hjärta krossat och bli dumpad, jämför Jocelyne känslan att förlora två OS-finaler.
DN gratulerar: Mariette Hansson, artist och låtskrivare
Efter att ha spelat bakom andra artister under några år bestämde Mariette Hansson att det var dags att själv ställa sig i centrum. Nu är hon aktuell i Melodifestivalen för tredje gången. Den här gången med den jäkla bra låten For you.
Alexander Skarsgård prisad igen
En chockad Alexander Skarsgård prisas igen, den här gången på galan för skådespelarfackets eget film- och tv-pris i Hollywood, Screen Actors Guild Awards.
Uppgifter: Sida flyttas till Botkyrka
Ytterligare 900 statliga tjänster ska utlokaliseras från Stockholm, erfar SVT Nyheter. Det gäller bland annat 500 tjänster vid biståndsmyndigheten Sida som ska flytta till Botkyrka kommun i Stockholms län.
Läs mer om Botkyrka, Sida och Stockholm.
Bilderna fyller i med det som knappt kan uttalas
Peter Bergting närmar sig det ofattbara i gränslandet mellan fantasi och verklighet.Dan Hallemar läser ett seriealbum med vittnesmål från Förintelsen.
Läs mer om Förintelsen.
Larm om olycka mellan flera fordon
Det är bitvis glashalt på vägarna i Stockholms län.Tidigt på måndagsmorgonen larmades räddningstjänsten om en trafikolycka mellan flera fordon på länsväg 222 i Nacka.
Läs mer om Nacka.