22. Januari 2018 08.00-08.59

Jan Ståhlberg ny ordförande i Bactiguard

Valberedningen i Bactiguard föreslår Jan Ståhlberg till ny ledamot och till ny styrelseordförande.
Läs mer om Bactiguard och Jan Ståhlberg.

Kepler Cheuvreux: Köp dessa aktier

Kepler Cheuvreux inleder bavaktning av ett kontanthanteringsbolag och ett ventilationsbolag med rekommendationen köp.
Polyamori för nybörjare – 8 tips om du är intresserad
Hur gör man om man vill testa? SvD bad de medverkande i serien om polyamorösa att ge sina tips för dig som är intresserad av öppna relationer.
Lär bli målsnålt för Juventus här
Uppdrag: Att förvalta 1 000 kronor på spel.Start: 10 november 2017.Regler: Expressens spelexperter lägger varje dag ett spel på mellan 1 till 5 procentenheter av sin spelkassa på sitt favoritobjekt till rekommenderat odds.

Liverpool lär göra jobbet

Dagens bästaBomben 1Spelstopp: 20,44.Spelexpert: Eskil Hellberg
V64 och DD: Två hästar blir spikar
Spelvärd: Fredrik EdholmMåndag 22 januariV64 och Dagens dubbel, MantorpBeräknat spelstopp: 19.30 (V64), 20.56 (DD)
Läs mer om MantorpBeräknat.
Norwegian i topp – på flygsäkerhet
Här är världens säkraste flygbolag:Emirates från Förenade arabemiraten – tätt följt av norska Norwegian och brittiska Virgin Atlantic.Det visar Jacdecs nya rankning över flygsäkerhet.
Okända företaget satsar – på att bli nästa flygjätte
Boeing och Airbus har ståtat som flygtillverkarbranschens två orubbliga giganter länge nu.Men nu får de en utmanare värd att ta på allvar:Kinesiska staten och flygbolaget du knappast hört talas om.
Höggravida Madde fick hjälp – av sin barnvagn
Blöjor och städprylar.Det stod på inköpslistan när prinsessan Madeleine svängde förbi mataffären i förra veckan.Den höggravida sessan tog med sig en tom barnvagn som hon fyllde upp med kassan –tacksamt för att få lite bärhjälp.
Läs mer om Madeleine.
Varför är det så jobbigt för Madeleine att berätta?
Snart är det februari – och bara en månad kvar till att prinsessan Madeleine ska föda sitt tredje barn.Klockan tickar och vi vet ännu inte var hon ska föda.Varför är det så jobbigt för Madeleine och Chris att berätta?
Läs mer om Madeleine.
Finalförlust för curlingherrarna i Kanada
Lag Niklas Edin förlorade finalen i grand slam-turneringen Canadian Open i curling.
Läs mer om Canadian Open och Kanada.
Löjligt – men nu är det verklighet...
PLANICA. Calle Halfvarsson är tillbaka i världstoppen igen.Hans metod?Att delvis kopiera det framgångsrecept som gjort Stina Nilsson till världens bästa sprintåkare.– Hade du frågat mig om det här för nåt år sedan hade jag sagt att Det där är bara löjligt, säger Halfvarsson.
Läs mer om Det, Halfvarsson och Stina Nilsson.
Mogrens OS-dom: Peta guldhjältarna
I Sotji blev det dubbla guldmedaljer.När stafetterna avgörs i OS om ett par veckor är Sverige laget alla vill slå.Men vem ska då få chansen i dam- respektive herrlaget? Radiosportens expert Torgny Mogren har sin dom klar - och får han bestämma petas en guldhjälte från Sotji.– Vi har en viss chans att ta en medalj, säger han.
Läs mer om Sotji, Sverige och Torgny Mogren.
Person på busshållplats påkörd av bilist – ambulans på väg
En person är skadad sedan en bil kört av vägen och kört på en person vid en busshållplats i Norrköping.– Ambulans är på väg till platsen, säger Björn Öberg, presstalesperson vid polisen i Östergötland.
Sanofi miljardköper Sobi-partner
Det franska läkemedelsbolaget Sanofi köper Sobis samarbetspartner Bioverativ, ett amerikanskt bioteknikbolag som är inriktat på blödarsjuka och andra sällsynta blodsjukdomar, för 11,6 miljarder dollar eller 105 dollar per aktie, vilket innebär en premie på 64 procent.
Läs mer om Bioverativ, Sanofi och Sobi-partner.
Jefferies slaktar riktkursen för H&M
Jefferies International sänker riktkursen för H&M till 165 kronor från 210 kronor.
Hur mycket sexuellt våld är lagom, Hedenmo?
Anna Hedenmo ställer kloka frågor om den bristande granskningen av #metoo, men när hon ifrågasätter omfattningen av sexuella trakasserier, är det bekymmersamt. Det skriver administratörerna för #allavi – den största av alla #metoo-grupper.
Läs mer om Hedenmo.
Alien: Lycramännen glider alltid förbi – oavsett väderlek
Kåseri. Elin Alien Peters har tröttnat på att pulsa på snöiga trottoarer medan lycracyklisterna glider förbi i en plogad gräddfil.
Ecuadors president: Assange är ett problem
Ecuadors president Lenn Moreno säger i en tv-intervju att Julian Assange som gömmer sig på landets ambassad i London är ett ärvt problem som har inneburit en hel del besvär för hans regering.
Tom Bradys Patriots möter Eagles i Super Bowl 52
Tampa. Tom Brady gjorde det igen. Trots en handskada vände han semifinalen mot Jacksonville och tog för åttonde gången sitt New England Patriots till Super Bowl. Fem av dem har han vunnit. Den 4 februari möter Patriots Philadelphia Eagles inomhus i Minneapolis i 52:a Super Bowl.
Läs mer om Jacksonville och Super Bowl.
Fitch höjer Spaniens kreditbetyg
Kreditvärderingsinstitutet Fitch höjer Spaniens kreditbetyg till A- från BBB+.
USA:s statsnedstängning oroas inte Asienbörserna
Asienbörsernas reaktioner på USA:s nedstängning av statsapparaten blev inledningsvis något negativ, men efterhand återhämtade sig de större indexen och Japans Topixindex, med 1.941 aktier, stängde på plus 0,1 procent medan Nikkei 225 var oförändrat.
Läs mer om Asienbörserna och Nikkei.
Pence på besök i ett spänt Israel
USA:s vicepresident Mike Pence är i Jerusalem för att hitta vägar för att bekämpa terrorism och förbättra vår nationella säkerhet, enligt vicepresidentens talesperson Alyssa Farah.Men palestinska företrädare vägrar träffa honom.
Anställda bakom stöldliga på Gekås
En stöldliga med flera anställda inblandade har avslöjats på Gekås i Ullared. Varor för tiotusentals kronor har smugglats ut från varuhuset, rapporterar Hallands Nyheter.
Läs mer om Ullared.